Top 10 Travel Tips

Top 10 Travel Tips

Na al die jaren reizen leer je jezelf redelijk kennen. Inmiddels weet ik wat ik leuk vind en hoe ik mijn reizen het liefst plan. Daarnaast ben ik afgelopen jaar tot de ontdekking gekomen dat ik prima alleen op reis kan. Hoewel ik mijzelf nog veel meer kan ontdekken tijdens solo reizen, heb ik genoten van de vrijheid van reizen. Tijdens een reis probeer ik de laatste keren iets meer slow travel toe te passen. Ik vind het lastig om de balans te vinden tussen een lijst met bezienswaardigheden en rust. Zeker in een stad waar je vaak een enorme lijst met to do’s hebt. Een goed voornemen voor het nieuwe jaar. Voor nu eerst een lijstje met mijn top 10 travel tips die je kunt gebruiken voor of tijdens reizen.

 1. Ga vroeg op pad

Top 10 Travel Tips

Hierdoor ben je eerder dan de meeste toeristen. Je hoeft bij de hippe hotspots niet in de rij te staan en kunt genieten van het gouden uurtje tijdens het fotograferen. Daarnaast is het heerlijk om te zien hoe een stad ontwaakt. En wanneer je in in Amerika bent is dit zeker een goed idee, je bent toch vroeg wakker door die jetlag.

 1. Je kunt nooit teveel fotos maken

Top 10 Travel Tips

Deze travel tip heeft wel een kanttekening, maar het terugkijken van foto’s is een heerlijke bezigheid. Ik merk het nu wanneer ik blogs schrijf over reizen die ik al een tijdje geleden heb gemaakt, je herinneringen weer boven komen. Nog leuker is om daadwerkelijk wat te doen met de foto’s. Maak er een boek van of een kalender bijvoorbeeld. Het voordeel is ook dat je thuis niet hoeft te balen als je foto’s mislukt zijn. Overigens maak ik hier dus wel een kanttekening, soms is het ook goed om het moment te ervaren zonder dat je je verschuilt achter een camera.

“We take photo’s as a return ticket to a moment otherwise gone.”

 1. Wees niet bang om aan te sluiten bij tours

Top 10 Travel Tips

Vaak worden tours toch gezien als iets toeristisch. Deels klopt dat natuurlijk, maar afgelopen jaar heb ik een aantal tours gedaan door steden en kreeg ik informatie te horen, die ik anders niet had geweten. Zo deed ik afgelopen jaar 4x een free tour en ik zou het zo weer doen in de volgende stad. De gidsen weten veel van de stad en brengen je op plekken waar je zelf niet snel komt.

 1. Meer korte trips dan een lange vakantie

Top 10 Travel Tips Persoonlijk vind ik het heerlijk om iets in het vooruitzicht te hebben. Een lange vakantie kost meer geld en het uitkijken naar korte breaks haalt je uit je dagelijkse routine. Voor mij een vakantie van ongeveer 2,5 weken waarin ik graag een roadtrip plan en een aantal kortere reizen.

 1. Vergeet niet dat er in je naaste omgeving ook genoeg leuke dingen zijn

Top 10 Travel Tips
Boot naar Schiermonnikoog

Afgelopen vrijdag noemde ik een lijstje met bezienswaardigheden in Groningen die ik nog graag eens wilde doen. Je vergeet snel dat er in je omgeving genoeg is om te ondernemen, omdat het voor jezelf al een gewoonte is geworden. Zo heb ik ook in de omgeving van Groningen nog genoeg op mijn lijstje staan, bijvoorbeeld Giethoorn, Borkum, Oldenburg en Bremen.

 1. Pack light

Top 10 Travel Tips

Een tip voor mensen die wat vaker op reis gaan. Maak een lijstje voor korte trips met spullen die je meeneemt, zodat je met een kleine koffer kunt reizen en kunt besparen op de extra kosten. In de loop van de jaren leer ik steeds beter inpakken. Waar ik bij de eerste keer vliegen nog op 20 kilo zat voor een strandvakantie, lukte het mij voor New York om 2x met 14 kilo heen te reizen. Terug was een ander verhaal 😉

 1. Houd een journal bij

Top 10 Travel Tips
Mijn Moleskine notebook

Tegenwoordig heb je allerlei leuke manieren om je ervaringen bij te houden op reis. Schrijf korte zinnen op een notepad of in een notitieboekje. Het is leuk om dit na al die jaren terug te lezen of als je wilt opzoeken hoe dat ene leuke tentje ook al weer heette. Neem van mij aan, dat weet je na een aantal jaren niet meer.

 1. Reizen is vermoeiend

Top 10 Travel Tips
Onderweg naar San Francisco

Op een of andere manier is reizen in een vliegtuig of auto vermoeiend. Je doet niet anders dan zitten en in het vliegtuig een beetje lezen, maar eenmaal op de bestemming ben je vaak kapot. Houdt dit in gedachten wanneer je aan het reizen bent.

 1. Maak een lijstje met bezienswaardigheden die je NIET wilt missen

Top 10 Travel Tips

Een van de dingen die ik altijd doe voordat ik op reis ga, is een lijstje maken met dingen die ik echt niet wil missen. Daarnaast maak ik een lijstje met dingen die ik er rondom kan plannen. Het is zonde om thuis te komen en te ontdekken dat je iets hebt gemist wat je echt wilde zien.

 1. Vertrouw op je instincten.

Top 10 Travel Tips
Mijn telefoon aan een wildvreemde geven voor een foto..

Tijdens mijn solo trip in augustus werden mijn instincten getest. Ik liep op een afgelegen plek met een jongen in het bos en dan schiet het toch wel even door je heen. Vertrouw altijd op je instincten. Zeggen ze niet doen, laat je dan ook niet overhalen.

Heb je nog aanvullende tips voor mij?

 

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

6 comments

 1. Goeie tips! Inderdaad niet vergeten dat dichtbij huis ook genoeg te ontdekken valt. De laatste tijd gaan we steeds vaker in een weekend op pad in Nederland, België of Duitsland. Vooral als je er een weekend van maakt heb je toch het idee van een korte vakantie. Behalve onze jongste dochter (van 2), die heeft ons laatste weekendje weg de hele tijd gevraagd: wanneer gaan we nou in het vliegtuig? Haha

  1. Dank je! In de omgeving is inderdaad genoeg te zien. Vaak vergeet je dat. En natuurlijk is vliegen ook leuk om te doen 🙂

 2. Ik ben helemaal eens met deze travel tips! Waar ik meer rekening mee moet houden is dat er zoveel mooie plekken dichtbij huis zijn en hier ook gebruik van maken.
  Ik kan er momenteel geen andere bedenken.

 3. Leuk lijstje Marjolein! Tijdens onze roadtrips willen we vaak teveel reizen & teveel zien. Keuzes maken en rust inbouwen is dan heel belangrijk! Vergeten we wel eens 😉

  1. Heel herkenbaar dus. Soms is het tijd om ook rust te pakken tijdens een reis 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *