Socials

Top 10 Travel Tips

Top 10 Travel Tips

Top 10 Travel Tips

Na al die jaren van reizen, leer je jezelf redelijk kennen. Inmiddels weet je wat voor soort reiziger je bent en hoe je het liefst reist. Toch probeer ik nog wat meer vrijheid te geven op reis, iets meer slow travel toe te passen. Een balans vinden tussen dingen die je graag wil zien of spontaan door een wijk lopen of op een nieuwe plek een wandeling te maken. Tien tips die ik op heb gedaan tijdens mijn reizen.

1. Ga vroeg op pad

Hierdoor ben je echt eerder dan de meeste toeristen. Je hoeft bij de hippe hotspots niet in de rij te staan en kunt genieten van het gouden uurtje tijdens het fotograferen. Daarnaast is het heerlijk om te zien hoe een stad ontwaakt. Het is echt mijn momentje van de dag. En wanneer je in in Amerika bent is dit zelfs makkelijk toe te passen, je bent toch vroeg wakker door die jetlag.

Top 10 Travel Tips

2. Foto’s maken op reis

Een tip met een kanttekening. Ik ben superblij dat ik af en toe net even die extra foto heb genomen omdat ik er thuis achter kom dat de eerste niet helemaal scherp is. Foto’s heb je eigenlijk nooit genoeg. Natuurlijk is het wel zonde om ze alleen maar op een harde schijf te zetten, dus probeer er ook wat leuks mee te doen. De herinneringen komen zo snel weer boven.. Aan de andere kant wil ook zeggen, geniet af en toe van het moment in plaats van duizenden foto’s van hetzelfde te maken. Zeker als je er daarna toch niets meer mee gaat doen. Dus leg af en toe je camera of telefoon even aan de kant en geniet van de zonsopgang.

Top 10 Travel Tips

“We take photo’s as a return ticket to a moment otherwise gone.”

3. Wees niet bang om aan te sluiten bij een tour

Vaak worden tours toch gezien als iets toeristisch. Deels klopt dat natuurlijk, maar afgelopen jaar heb ik een aantal tours gedaan door steden en kreeg ik informatie te horen, die ik anders niet had geweten. Zo ging ik tijdens mijn reizen al een aantal keren mee met een free tour. Ook in Canada boekte ik een excursie die mij van Banff naar Jasper bracht en onderweg kregen we allemaal leuke facts en informatie te horen. Kies voor een kleinschalige tour en geen touringbus met 50 personen. Dan ervaar je een plek toch iets minder.

Top 10 Travel Tips

4. Plan vaak een korte trip in plaats van een lange reis

Persoonlijk vind ik het heerlijk om iets in het vooruitzicht te hebben. Een lange vakantie kost meer geld en het uitkijken naar korte breaks haalt je uit je dagelijkse routine. Voor mij is het ideaal om 1x per jaar een rondreis van ongeveer 2,5 weken te maken afgewisseld met weekenden, lange weekenden of een weekje weg.

Top 10 Travel Tips

5. Vergeet je eigen omgeving niet

In Nederland of net over de grens valt nog genoeg te ontdekken. Daar ben ik inmiddels wel achter. Ik reis ook graag binnen Nederland. Ideaal voor een weekendje er even tussen uit en toch het gevoel te hebben even weg te zijn. Ik kan redelijk wat plekken afstrepen in Nederland, maar toch staat er nog genoeg op mijn lijstje.

top 10 travel tips your travel guide

6. Pack Light

In de loop van de jaren gaat inpakken mij steeds beter af. Al ben ik nog niet echt een kei in licht inpakken. Wanneer de prijs het toelaat, boek ik dus echt wel een klein koffertje erbij. Ik weet niet hoe anderen het doen, maar ik heb met mijn camera en laptop vaak al een North Face tas vol. Dan nog eens lenzen en een bril en al die onzin erbij, dat lukt mij niet allemaal in een klein weekend tasje. Inmiddels weet ik wel dat je de helft van de kleren toch niet aan doet en net zo goed direct thuis kan laten. Overigens ging ik vroeger op strandvakantie met 20 kilo, dus vooruitgang is er zeker.

Top 10 Travel Tips

7. Houd een journal bij

Tegenwoordig heb je allerlei leuke manieren om je ervaringen bij te houden op reis. Schrijf korte zinnen op een notepad of in een notitieboekje. Het is leuk om dit na al die jaren terug te lezen of als je wilt opzoeken hoe dat ene leuke tentje ook al weer heette. Neem van mij aan, dat weet je na een aantal jaren niet meer. Het is gewoon leuk om later terug te lezen. Tegenwoordig koop ik een ansichtkaart van de plek, plak die in een journal en schrijf mooie herinneringen erbij.

Top 10 Travel Tips

8. Reizen zelf is vermoeiend

Op een of andere manier is reizen in een vliegtuig of auto vermoeiend. Je doet niet anders dan zitten en in het vliegtuig een beetje lezen, maar eenmaal op de bestemming ben je vaak kapot. Iets om in de gaten te houden dat je op een reisdag niet te veel andere dingen plant.

Top 10 Travel Tips
Onderweg naar San Francisco

9. Maak een lijstje met bezienswaardigheden die je absoluut niet wil missen

Een van de dingen die ik altijd doe voordat ik op reis ga, is een lijstje maken met dingen die ik echt niet wil missen. Daarnaast maak ik een lijstje met dingen die ik er rondom kan plannen. Het is zonde om thuis te komen en te ontdekken dat je iets hebt gemist wat je echt wilde zien. Daarnaast probeer ik ook altijd dagen vrij te houden, gewoon om door een wijk te lopen of iets te bezoeken wat je onderweg tegengekomen bent.

Top 10 Travel Tips

10. Vertrouw op je instinct

Tijdens mijn eerste solo trip naar Berlijn werden mijn instincten direct getest. Ik liep naar Teufelsberg in Berlijn en had de metro halte gekozen waarbij ik door een redelijk afgelegen stuk moest. Ik raakte met een jongen aan de praat die bij dezelfde halte uitstapte, een hippie figuur. En om dan samen door een bos te lopen waar je de weg niet kent, daar moest ik even aan wennen. Vertrouw altijd op je instincten. Zeggen ze niet doen, laat je dan ook niet overhalen.

Top 10 Travel Tips

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on