4x wandelroutes in Drenthe

Travel Inspiratie // 4x wandelroutes in Drenthe

In de maand april was ik fulltime aan het werk. In de weekenden vond ik het lekker om even de drukte achter mij te laten en ging ik vaak even richting mijn ouders. Even ontsnappen aan het stadse leven. Mijn ouders wonen in Zuidlaren en vanuit daar ben je binnen korte tijd in de natuur. Ideaal om even bij te komen in het weekend. Het leuke is dat ik zelf na al die jaren dat ik in Zuidlaren heb gewoond, nu nog nieuwe wandelroutes ontdek.

Drentsche AA – Schipborg / Zeegse

De Drentsche AA is een prachtig stukje natuur bovenin Drenthe. Mijn hardlooprondje gaat regelmatig deze kant op en ook qua wandelingen ben je hier op de juiste plek. Bos afgewisseld met heide en zand kun je meenemen tijdens je wandeling, maar ook de route langs de Drentsche AA is een aanrader. Hier wandel je rondom de Drentsche AA en krijg je net even een ander landschap te zien.

Travel Inspiratie // 4x wandelroutes in DrentheTravel Inspiratie // 4x wandelroutes in Drenthe Travel Inspiratie // 4x wandelroutes in Drenthe

Meer lezen over dit gebied?

Gasteren

In de Gasterse Duinen heb je de mogelijkheid om een Hunebed te aanschouwen tijdens je wandeling.  Het hunebed D10 laat samen met oude karrensporen de oude bewoningssporen zien. Tijdens je rondje van 5 kilometer kom je door golvend heidelandschap en kleine vennetjes. Een leuke en afwisselende wandeling met af en toe gezelschap van Schotse Hooglanders.

Travel Inspiratie // 4x wandelroutes in Drenthe Travel Inspiratie // 4x wandelroutes in DrentheTravel Inspiratie // 4x wandelroutes in Drenthe

Meer lezen over dit gebied?

Tip: In midden Drenthe kun je overnachten in een Cabiner. Je maakt dan al een Cabiner Trekking voordat je bij het huisje aankomt.

Oudemolen

De wandelroute die je rond Oudemolen vindt, kun je combineren met de wandeling in de Gasterse Duinen. Hierdoor kun je er een extra lange route van maken. De route rondom Oudemolen verraste mij doordat we ineens langs het Oudemolense Diep kwamen te lopen en er hierdoor kwamen we ineens onderstaand charmante bruggetjes tegen. Zomers is het water een stuk minder hoog dan in de winter, dan treedt het regelmatig buiten zijn oevers. Wanneer je de lichtblauwe paaltjes volgt, maak je een rondje van 7 kilometer.

Travel Inspiratie // 4x wandelroutes in Drenthe Travel Inspiratie // 4x wandelroutes in DrentheTravel Inspiratie // 4x wandelroutes in Drenthe

Meer lezen over dit gebied?

Drouwenerzand

Op Paasmaandag besloten we op zoek te gaan naar een wandelroute iets verder van huis. Drouwen staat ook wel bekend om hun speeltuin/ kinderpretpark, maar dat er in Drouwen zoveel mooie natuur te zien is, wist ik niet. We starten de route op de parkeerplek van het attractiepark en lopen vanaf daar de paarse route, een rondwandeling van 4,5 kilometer. Bos, heide en zand, je komt het allemaal tegen tijdens je wandeling.

Travel Inspiratie // 4x wandelroutes in Drenthe

Travel Inspiratie // 4x wandelroutes in Drenthe

Meer lezen over dit gebied?

Ken jij nog een leuke route in Drenthe die ik niet mag missen?

Benieuwd naar mijn favoriete natuurgebieden?

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

  1. Wandelen in Drenthe is heerlijk! Volgens mij ken ik al deze routes niet, dus ik heb nog wat te ontdekken. Leuk!

    1. Dit zijn zeker aanraders en ook voor mensen uit Groningen prima te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *