5x niet te missen in Los Angeles

Travel Inspiratie // 5x niet te missen in Los Angeles

Een van de steden die in het standaard rondje door het zuid westen van Amerika zit; Los Angeles. De stad die vaak snel weer verlaten wordt na het bezoeken van een aantal highlights. Los Angeles is een echte autostad en wil je van de ene naar de andere kant, dan moet je daar de tijd voor nemen. Over een stukje van 20 kilometer, kun je rustig een uur doen. Bezienswaardigheden liggen dus ook redelijk ver van elkaar af. Hoewel een auto handig is, wordt het openbaar vervoer steeds beter. Een rijtje met 5 bezienswaardigheden die je niet mag missen in Los Angeles.

Hoewel er vaak van Las Vegas gezegd wordt ‘You’ll love it or hate it’, geldt dat ook voor Los Angeles. Vraag maar eens aan de iemand die de stad bezocht heeft, het antwoord is vaak de LA wordt gezien als een lelijke stad. Toch heeft de stad bij mij een plekje in mijn hart veroverd. Waarom? Misschien omdat wij in de stad geen auto tot onze beschikking hadden en eigenlijk opgingen in het normale leven. We hadden contact met de zwervers die op straat liepen en toen mijn zusje met een medaille om haar nek liep, werden we continu aangesproken. Overigens denk ik, dat als we een auto hadden gehad, ik de stad een stuk minder aantrekkelijk hadden gevonden vanwege de enorme verkeersdrukte. Wat mag je niet missen in Los Angeles?

1. Walk of Fame

Hoe cliché deze ook klinkt, je moet toch even een kijkje nemen in dit deel van Los Angeles. Even de ster zoeken van je favoriete acteur of actrice, het theater bezoeken waar de Oscars worden uitgereikt. En wie weet sta je ineens midden op een filmset of kun je de rode loper aanschouwen die uitgerold ligt voor een premiere.

Travel Inspiratie // 5x niet te missen in Los Angeles Travel Inspiratie // 5x niet te missen in Los Angeles Travel Inspiratie // 5x niet te missen in Los Angeles Travel Inspiratie // 5x niet te missen in Los Angeles Travel Inspiratie // 5x niet te missen in Los Angeles

2. Santa Monica

Een verademing wanneer je al een tijdje in de stad zelf bent: het strand van Santa Monica. Oke, er zijn mooiere stranden in Los Angeles, maar de sfeer rondom Santa Monica voelt goed aan. Vlak voor het strand heb je een grote en zeer fijne winkelstraat waar je alle bekende winkelketens vindt en de Santa Monica Pier is natuurlijk wel een symbool voor de stad. Overigens, mocht je net als wij geen auto hebben, is Long Beach ook een optie om af te koelen. Ik geloof alleen wel dat je niet door hele goede wijken rijdt met de metro, dus misschien is laat op de avond teruggaan richting Downtown niet een goed idee.

Travel Inspiratie // 5x niet te missen in Los Angeles Travel Inspiratie // 5x niet te missen in Los Angeles

3. Hollywood Museum

De meeste mensen hebben een van de vele studio’s op hun lijstje staan, maar wij hadden geen tijd om een hele dag in de studio’s door te brengen (en in dit geval zonder auto, wordt het lastig). Daarom kozen wij voor het Hollywood Museum. Een prima museum om in de filmsferen te komen. Veel attributen die in films gebruikt zijn, vind je hier terug.

Travel Inspiratie // 5x niet te missen in Los Angeles

4. Griffith Observatory

Ik moet eerlijk bekennen dat wij niet heel veel tijd hebben doorgebracht om The Griffith Observatory, maar dat we de route er naar toe vooral gebruikten om het famous Hollywood sign te bekijken. Vanaf hier heb je namelijk een goed uitzicht op de bekende letters.

Travel Inspiratie // 5x niet te missen in Los AngelesTravel Inspiratie // 5x niet te missen in Los Angeles

5. The Grove & The Farmers Market

Eigenlijk voelt dit als een klein dorpje binnen Los Angeles. In The Grove kun je goed shoppen, je vindt er alle bekende winkelketens. The Farmers Market is de plek voor foodies. Meer dan 100 etensstalletjes met niet alleen Amerikaans eten, maar ook andere keukens zijn aanwezig.

Travel Inspiratie // 5x niet te missen in Los Angeles

Bonus

Het bezoeken van een basketbal wedstrijd is een echte Amerikaanse ervaring die je niet mag missen. Ik bezocht in Los Angeles de derby tussen de LA Laker en de LA Clippers, een must om te doen!

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *