Budget rondreis 2 weken Litouwen & Letland

Travel Inspiratie // Budget rondreis 2 weken Litouwen & Letland

Voordat je op reis gaat probeer je vaak een schatting te maken van de uitgaven. Eigenlijk ben ik iemand die alleen de kosten voor een vliegticket en in dit geval een huurauto probeert zo laag mogelijk te houden. De kosten op reis houd ik bij, maar echt een stop qua budget is er vaak niet. Vroeger zou ik dan niet meer shoppen, maar tegenwoordig doe ik dat al vrij weinig. Bij Litouwen en Letland, twee voor mij onbekende landen, was het ook lastig om een beeld te krijgen van de kosten ter plekke. Waarschijnlijk zijn er meer mensen die benieuwd zijn naar uitgaven in deze twee landen, vandaar een budget blog voor een rondreis in Litouwen en Letland.

Travel Inspiratie // Budget rondreis 2 weken Litouwen & LetlandOvernachten

De grootste kostenpost zijn overnachtingen gedurende de twee weken durende reis. Hoewel ik altijd wel iemand ben die graag zo goedkoop mogelijk wil overnachten, heb ik er deze keer ook van geleerd. In totaal hebben we in vijf verschillende accommodaties overnacht:

Vilnius – 3 nachten – € 150
Gauja – 3 nachten – €180
Riga – 3 nachten – €150
Palanga – 4 nachten – €180
Vliegveld Vilnius – € 84
(Indicatie juni 2017)

Dit is op basis van 3 personen. Overigens kan ik alleen de overnachtingen in Gauja en Palanga aanraden voor een langer verblijf. Het vliegveld in Vilnius is een prima locatie, wanneer je vroeg moet vliegen.

Travel Inspiratie // Budget rondreis 2 weken Litouwen & Letland
Karlamuiza Country Hotel

Vliegtickets

Vanaf Eindhoven vlogen wij op Vilnius Airport. Vanuit Groningen was het toch wel handig om met de auto richting Eindhoven te gaan vanwege werkzaamheden op het spoor. De auto hebben wij twee weken geparkeerd bij Quick Parking vlakbij het vliegveld.

Vliegtickets – € 154 pp
Parkeerkosten – €77,50
(Indicatie juni 2017)

Travel Inspiratie // Budget rondreis 2 weken Litouwen & Letland

Auto

Onderstaande route hebben wij afgelegd in twee weken. Daarnaast zijn we natuurlijk in Cecis en Palanga nog wel een keer in de auto gestapt om een stad of natuurgebied te bezoeken.

Travel Inspiratie // Budget rondreis 2 weken Litouwen & LetlandDe auto hebben wij gehuurd bij Green Motion. Van te voren was afgesproken dat de tank vol zou zijn en dat wij hem weer vol zouden afleveren. Jammer dat Green Motion er anders over dacht. We kregen de tank op 1/8 mee en probeer dan maar eens om deze weer in dezelfde staat af te leveren. Na nog contact te hebben gehad in Nederland met het verhuurbedrijf, blijkt het inderdaad bij Green Motion te liggen. Zij doen dit wel vaker en krijgen natuurlijk hierdoor altijd net wat extra benzine terug.

Verhuur – €297 – voor een middenklasse auto
Benzine – ongeveer €125
(Indicatie juni 2017)

Eten en drinken

Dit is natuurlijk iets waarbij je het zo duur kunt maken als je zelf wilt. Wij wisselden uit eten en ‘thuis’ koken af. Bij sommige accommodaties was het niet echt mogelijk om te koken of soms ‘wilden’  we er niet eens koken. Ik denk dat we ongeveer de helft uit eten zijn geweest en de andere helft zelf hebben gekookt. Gemiddeld ben je voor drie personen, incl. drankje tussen de €30 en €40 kwijt. Hiervoor gingen we natuurlijk niet uitgebreid uit eten, maar gewoon een pasta of een burger.

Travel Inspiratie // Budget rondreis 2 weken Litouwen & Letland

Overig

Nog zo’n ding dat je zo duur kunt maken als je wilt. Over het algemeen hebben we hier niet echt op bezuinigd. Ik heb wel een aantal dingen alleen bezocht, maar dat was meer omdat mijn ouders daar geen zin in hadden.

Trein Riga – Sigulda – € 2 a € 3
St. Peter’s Church Riga – €9
Cecis Castle – €4
KGB Museum Vilnius – €4
Ligatne Trail – €2 a €3
Skrunda – €4
Koersche Schoorwal overtocht – € 12,50
Dead Dunes op de Koersche Schoorwal – €2
(Indicatie juni 2017)

Reisgidsen

Deze reisgidsen hebben wij gebruikt tijdens de reis:

[bol_product_links block_id=”bol_59dccc65ead8d_selected-products” products=”9200000021327677,9200000071852446″ name=”Your Travel Guide” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Travel Inspiratie // Budget rondreis 2 weken Litouwen & Letland

Meer lezen over onze roadtrip door Litouwen en Letland?

Travel Inspiratie // Budget rondreis 2 weken Litouwen & Letland

Meer lezen over Litouwen en Letland?
Route rondreis 2 weken Litouwen en Letland
Cityguide Vilnius
Trakai Kasteel
Wat te doen in Riga
Actief in Gauja National Park
Widlife in Gauja National Park
Overnachten in het Gauja National Park
Skrunda
Koerse Schoorwal

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

4 comments

  1. Wat leuk dat je een road trip door de Baltische staten hebt gemaakt! Ik ben al wel naar Estland en Letland geweest een paar keer, maar Litouwen ontbreekt nog. Ik zie wel regelmatig goedkope vluchten die kant op gaan, dus wie weet volgend jaar… ;p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *