Praktische tips voor je bezoek aan New York

Praktische tips voor je bezoek aan New York

Komend jaar hoop ik weer een bezoekje te brengen aan de stad waar ik mijn hart verloor in 2013. Ondanks dat ik er al twee keer eerder ben geweest, wil ik dolgraag terug. Zo graag zelfs, dat ik liever terug ga naar New York dan dat ik een andere stad bezoek. De stad overweldigt je en zuigt je op, neemt je mee in de dagelijkse bezigheden van locals. Het leuke vind ik dan ook om dat soort dingen te doen in de stad. Inmiddels heb ik de toeristische highlights al gezien, tijd om de verborgen plekken te ontdekken en meer te genieten van de kleine dingen die de stad te bieden heeft. Niet alleen Manhattan ontdekken, maar nu ook tijd nemen voor Brooklyn en misschien wel Queens. Wanneer je naar New York, of elders in Amerika, vliegt, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Daarom een paar praktische tips voor een zorgeloos verblijf in The States.

Tips voor een fijn verblijf in New York.

Om naar New York (of Amerika) te reizen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Zo ga je voorbereid op reis en kun je genieten van je verblijf in The City That Never Sleeps 🙂

ESTA aanvragen

Eén van de belangrijkste dingen voordat je naar Amerika gaat is een geldig ESTA. Behalve dat je paspoort een bepaalde geldigheid nodig heeft, moet je een visum in de vorm van een ESTA aanvragen. Wie al eens in Amerika geweest is kan beamen dat de douane op het vliegveld geen fijne bijkomstigheid is. Je wil dan ook zeker niet voor een verrassing staan en alles goed geregeld hebben. Overigens, mocht je ESTA niet goedgekeurd zijn, krijg je het vaak al op Schiphol te horen, maar ook dat wil je niet horen op de dag dat je vliegt.

Een ESTA heb je nodig bij een bezoek van maximaal 90 dagen aan Amerika. Ook wanneer je op doorreis bent en land in Amerika moet je een ESTA aanvragen. Vraag minimaal vier weken voor aanvang van je reis aan, zodat je zeker weet dat het op tijd goedgekeurd is. Indien je een ESTA hebt aangevraagd is deze twee jaar geldig. In mijn geval heb ik december 2015 nog een ESTA aangevraagd, maar doordat ik tussentijds een nieuw paspoort heb gekregen, moet ik alsnog een nieuwe aanvragen.

Het aanvragen kost je 14 dollar die je kunt betalen met een creditcard. Twijfel je over je aanvraag of heb je geen creditcard? Dan kun je een ESTA aanvragen. Zij regelen dan je ESTA aanvraag. Inclusief bemiddelings- en administratiekosten betaal je daarvoor 25 euro. Hiervoor krijg je persoonlijke hulp indien nodig, je aanvraag wordt handmatig gecontroleerd en als je aanvraag afgewezen wordt betaal je niets.

 Praktische tips voor je bezoek aan New York

Overnachting in New York

Overnachten in New York kan vrij duur zijn. De eerste keer dat ik New York bezocht overnachtten we in Queens. Een goedkope plek om te overnachten, je dient natuurlijk wel een stukje met de metro te rijden voordat je in Manhattan bent. In 2015 besloten we in het Pennsylvania hotel te overnachten, wat achteraf een hele goede keuze was. Het hotel heeft wisselende recensies, maar onze kamer was schoon en de locatie was top. Recht tegenover Penn Station, bij Macy’s om de hoek en als je even doorliep stond je op Times Square. Ideaal om even tussendoor wat spullen te droppen of om even te relaxen voor het avondprogramma. Nu ik de komende trip alleen ga, moet ik bedenken waar ik precies wil overnachten. Persoonlijk wil ik liever niet teveel betalen voor een hotel, want je bent er eigenlijk alleen om te slapen, zeker in New York. Misschien kies ik komende keer voor een overnachting in Brooklyn. Kan ik direct de wijk beter leren kennen.

Alle hotels in New York vind je hier. Ik overnachtte tijdens mijn tweede bezoek in Hotel Pennsylvania, een hotel wat ik qua locatie zeker kan aanraden. In september 2018 maakte ik een solo trip naar New York, toen verbleef ik in YMCA Vanderbilt. Een fijn hotel voor solo reizigers, maar qua locatie minder.

Tickets bezienswaardigheden

Van te voren kaarten kopen voor bepaalde bezienswaardigheden kan ik zeker aanraden. Ondanks dat je een datum en een tijd vast moet leggen ben je toch flexibel. Je hoeft niet meer in de rij te staan om een kaartje te kopen en kunt hierdoor ook de uitgaven spreiden. Wij boekten twee jaar geleden een kaartje voor het One World Trade Center en op de dag zelf was het supermistig. Bij het One World Trade Center gaven ze aan dat wij ook gerust een andere dag mochten kiezen, zodoende boekten wij de tickets om naar een dag waarop de lucht strakblauw was.

 Praktische tips voor je bezoek aan New York

Natasja van Wat Zij Zegt is net als ik een enorme New York fan en zette al haar tips op een rij in een New York Travel Guide.

In New York zelf

New York is groot. Verkijk je daar niet op. Met de metro ben je vanaf Central Park al 20 minuten onderweg om in Downtown uit te komen. Als je besluit lopend te gaan, maak je vele kilometers tijdens je bezoek. Ik kan dan ook iedereen aanraden om een metro kaart aan te schaffen. Natuurlijk moet je niet alles in de donkere metro willen af leggen en af en toe door de straten dwalen, maar ook met een metro kaart maak je nog de nodige kilometers. En het leuke van de metro is het kijken van mensen die hun dagelijkse rit naar hun werk maken.

Geniet! De belangrijkste tip! New York heeft zoveel moois te bieden en na een week ben je echt niet uitgekeken. En ook het uitzicht vanaf Rockefeller voor de tweede keer is niet vervelend. Tijdens mijn tweede bezoek bezocht ik veel nieuwe dingen, maar ook de bezienswaardigheden waar ik al was geweest vervelen absoluut niet. Zoek leuke lunchtentjes op, wandel door Central Park, bekijk het vrijheidsbeeld van dichtbij en loop over de iconische Brooklyn Bridge. New York, de stad die je kent uit films en waar je door heen loopt alsof je er al geweest bent. Twijfel je nog over New York? Ik zeg, doen!

 Praktische tips voor je bezoek aan New York

Kleine tips

  • Voor je ESTA dien je de eerste nacht vast te leggen. Direct met een camper dus rondreizen kan dus niet
  • Vergeet je bankpas niet te activeren voor het werelddeel Noord Amerika.
  • Een creditcard kan handig zijn in Amerika.
  • Voor Amerika heb je een wereldstekker nodig.

Benieuwd wat ik wil zien en doen de volgende keer in New York? Bekijk dan mijn wishlist. Of ben je benieuwd naar mijn blogs over New York?

 Praktische tips voor je bezoek aan New York

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

4 comments

  1. Wat een handige tips, vooral als je voor de eerste keer naar NY gaat. Ik heb toevallig net aan een vriendin gevraagd of ze zin heeft, een weekje NY 😉 Ik ben benieuwd.

    1. Dank je Ilona. Leuk om te horen. Ik hoop voor je dat je vriendin mee wil, New York is fantastisch! Mocht je meer tips willen, mag je mij gerust mailen!

  2. Fijne tips 🙂 Ik mis NYC zo, zou heel graag snel weer een keer heen gaan, net als jij. Als je er eenmaal geweest bent, moet je gewoon terug 😉

    1. Haha klopt helemaal! Sommige plekken in de wereld laten je niet meer los 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *