Travelmovie // Portland en Cannon Beach Oregon

Travelmovie // Portland en Cannon Beach Oregon

Portland, de stad van de vele bruggen, de bierbrouwerijen, fietsen en de ondergrondse geschiedenis. De stad waar het allemaal gebeurt in Oregon. Maar Oregon heeft meer te bieden. Van prachtige watervallen tot enorme bergen en vergeet de fotogenieke kustlijn niet. Droom mee bij de travelmovie over Portland en Cannon Beach.

Oregon

In de januari maand reisden we naar Oregon. Zes dagen hadden we om de staat te verkennen. Veel te kort natuurlijk, maar een prima aantal om een eerste indruk te krijgen. Een staat waar ik zeker nog meer van wil ontdekken. De natuur heeft mij werkelijk verrast. Ik zag de beroemde Haystack Rock, het panoramische Ecola State Park en de mysterieuze kustlijn. Een volle dag hadden we om de natuur te verkennen vanuit Cannon Beach. En waarbij we enorm geluk hadden met het weer. Mensen zaten zelfs op het strand rond de middag.

Portland vond ik een rauwe stad, een waarbij de slogan “Keep Portland Weird” prima past. We maakten kennis met de ondergrondse geschiedenis, zagen Mount Hood liggen vanaf de Cable Tram, bezochten de dierentuin, het Art Museum en dwaalden vooral ook rond in de stad. Hierdoor zagen we ook een andere kant van de stad. Een kant die je in tv programma’s niet ziet. Misschien ligt het aan het jaargetijde (in de zomer krijg je toch vaak een ander beeld van de stad), maar we zagen ook de armoede in Portland. Niet erg, want ook dat hoort bij de stad en geeft je een beeld van niet alleen Portland denk ik, maar ook van Amerika.

Reisfilm Oregon in beeld

Reis meer naar Oregon en zie de schoonheid van Portland en Cannon Beach in mijn reisfilm.

Meer lezen over West Amerika?
– Wat te doen in Los Angeles?
– Een dag in Death Valley
– Route voor een road trip van 2 weken
– Tips voor je bezoek aan de Grand Canyon
– Is Alcatraz het bezoeken waard?
– Basketbal bezoeken in Los Angeles
– De Nationale Parken van West USA in beeld
– Hardlopen in Los Angeles


Lees meer over New York
Lees meer over Portland
Lees meer over Cannon Beach
Travelmovie // Portland en Cannon Beach Oregon

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *