Socials

Reis film // Portland en Cannon Beach Oregon

cannon beach

Reis film // Portland en Cannon Beach Oregon

Portland, de stad van de vele bruggen, de bierbrouwerijen, fietsen en de ondergrondse geschiedenis. De stad waar het allemaal gebeurt in Oregon. Maar Oregon heeft meer te bieden. Van prachtige watervallen tot enorme bergen en vergeet de fotogenieke kustlijn niet. Droom mee bij de reis film over Portland en Cannon Beach.

De staat Oregon – een onbekend stukje Amerika

In de januari maand reisden we naar Oregon. Zes dagen hadden we om de staat te verkennen. Veel te kort natuurlijk, maar een prima aantal om een eerste indruk te krijgen. Een staat waar ik zeker nog meer van wil ontdekken. De natuur heeft mij werkelijk verrast. Ik zag de beroemde Haystack Rock, het panoramische Ecola State Park en de mysterieuze kustlijn. Een volle dag hadden we om de natuur te verkennen vanuit Cannon Beach. En waarbij we enorm geluk hadden met het weer. Mensen zaten zelfs op het strand rond de middag.

Portland vond ik een rauwe stad, een waarbij de slogan “Keep Portland Weird” prima past. We maakten kennis met de ondergrondse geschiedenis, zagen Mount Hood liggen vanaf de Cable Tram, bezochten de dierentuin, het Art Museum en dwaalden vooral ook rond in de stad. Hierdoor zagen we ook een andere kant van de stad. Een kant die je in tv programma’s niet ziet. Misschien ligt het aan het jaargetijde (in de zomer krijg je toch vaak een ander beeld van de stad), maar we zagen ook de armoede in Portland. Niet erg, want ook dat hoort bij de stad en geeft je een beeld van niet alleen Portland denk ik, maar ook van Amerika.

Reis film Oregon in beeld

Meer lezen over Oregon?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on