Travelmovie // Roadtrip IJsland

Travelmovie: Roadtrip IJsland - Your Travel Guide

Foss & Jokull, twee woorden die je geheid tegenkomt in IJsland. Grotendeels houdt alles verband met deze woorden; waterval en gletsjer. Het land van de prachtige natuurschoon, waar je uren kunt kijken naar verschillende watervallen of het spelen van het water met grote ijsblokken. Waar de natuur de overhand heeft en invloed heeft op het leven van de IJslanders. Zowel in de winter als in de zomer bepaalt de natuur de levensstijl.

Inhoudsopgave

Natuur

Op sommige momenten is het leven een uitdaging, zo is er recent een grote sneeuwstorm geweest en werden de inwoners van Reykjavik vanochtend wakker met 51 centimeter sneeuw. IJslanders hebben daar geen problemen mee, ze zijn het gewend. Natuurlijk kijken ze uit naar de periode met meer licht, maar ook nu zorgen ze zelf voor de fijne momenten in het leven. Het lijkt mij heerlijk om voor een bepaalde periode in de natuur te leven zoals deze in IJsland te vinden is. Even back to basic en genieten van mooie dingen, dingen die eigenlijk heel gewoon zijn omdat ze in de natuur thuis horen.

In november een roadtrip maken in IJsland vraagt om enige voorbereiding, rekening houden met de weersvoorspellingen. Maar eigenlijk pas je je snel genoeg aan. Mijn travelmovie van IJsland is een roadtrip door de natuur van IJsland, met weinig dorpen, maar vooral met Foss en Jokull.

Travelmovie

Lees meer over IJsland in mijn andere blogs. Of bekijk andere reisfilms van IJsland.

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

4 comments

  1. Oh waaaauuuw, fantastsich! Wat een mooie beelden zeg, nu wil ik ook naar IJsland! Mooi in beeld gebracht, fijne muziek 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *