Socials

Blog

Travelmovie: Roadtrip IJsland - Your Travel Guide

Travelmovie // Roadtrip IJsland

Foss & Jokull, twee woorden die je geheid tegenkomt in IJsland. Grotendeels houdt alles verband met deze woorden; waterval en gletsjer. Het land van de prachtige natuurschoon, waar je uren kunt kijken naar verschillende watervallen of het spelen van het water met grote ijsblokken. Waar de natuur de overhand heeft en invloed heeft op het leven van de IJslanders. Zowel in de winter als in de zomer bepaalt de natuur de levensstijl.

Natuur in IJsland

Op sommige momenten is het leven een uitdaging, zo is er recent een grote sneeuwstorm geweest en werden de inwoners van Reykjavik vanochtend wakker met 51 centimeter sneeuw. IJslanders hebben daar geen problemen mee, ze zijn het gewend. Natuurlijk kijken ze uit naar de periode met meer licht, maar ook nu zorgen ze zelf voor de fijne momenten in het leven. Het lijkt mij heerlijk om voor een bepaalde periode in de natuur te leven zoals deze in IJsland te vinden is. Even back to basic en genieten van mooie dingen, dingen die eigenlijk heel gewoon zijn omdat ze in de natuur thuis horen.

In november een roadtrip maken in IJsland vraagt om enige voorbereiding, rekening houden met de weersvoorspellingen. Maar eigenlijk pas je je snel genoeg aan. Mijn travelmovie van IJsland is een roadtrip door de natuur van IJsland, met weinig dorpen, maar vooral met Foss en Jokull.

Reisfilm over IJsland

Lees meer over IJsland

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in Amerika. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips, nature escapes en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beathen plekken. Inmiddels is YTG een platform voor soloreizigers.

Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on