Socials

Typisch Amerikaans eten dat je kunt proberen in New York

Typische Amerikaans eten

Typisch Amerikaans eten dat je kunt proberen in New York

Amerika staat ook wel bekend om de raarste voedselcreaties die voorbij komen. In het land wordt altijd wel weer wat leuks uitgevonden. Maar ook de gerechten die al jaren voorkomen in de Amerikaanse cultuur zijn de moeite waard om te proeven. Benieuwd welk typisch Amerikaans eten je een keer moet proberen tijdens je reis?

Typisch Amerikaans eten

Cupcakes

Eigenlijk zijn de ze de laatste jaren vooral bekend geworden van de serie Sex and the City en de bakkerij Magnolia in New York. Inmiddels vind je hele winkels vol cupcakes en zelfs afhaalautomaten. Magnolia Bakery is toch wel favoriet in New York om cupcakes te scoren en ik kan je ze ook zeker aanraden.

Typische Amerikaans eten

Bagels

In Nederland moet je redelijk goed zoeken om bagels te scoren in de supermarkt. Ze zijn dan ook minder populair dan in Amerika. In allerlei soorten heb je inmiddels bagels en je kunt ze met van alles laten beleggen. Natuurlijk had ik wel eens een bagel geprobeerd, maar de eerste keer ging ik bewust één testen bij Ess A Bagel. Terwijl ik er redelijk vroeg was, stonden er al diverse mensen in de rij. De volgende ochtend stond de rij zelfs buiten. Bagels en New York zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Naast Ess a Bagel zijn er nog verschillende goede bagelzaken.

Typische Amerikaans eten

Burgers

Inmiddels schieten ook de burgerrestaurants in Nederland uit de grond, maar in Amerika heb je toch net even wat meer keuze. Het land van de fastfood en waar de burger zo ongeveer is geboren. De burger van Shake Shack in Amerika blijft een van mijn favorieten. Hoe simpel ook, zo lekker. Wil je een simpele maaltijd, dan kun je overal wel een burger scoren.

Typische Amerikaans eten

Hotdogs

Een hotdog eten in Amerika kun je eigenlijk maar op één plek doen: Bij Nathan’s in New York. Een hotdog eten bij Nathan’s in Coney Island stond toch wel op mijn lijstje. De man die de hotdog naar Amerika bracht begin 19e eeuw. Een simpele maaltijd, die overigens goed smaakte. Hoewel je op Coney Island het eerste restaurant nog vindt, kun je ze overigens ook kopen bij een van de foofdtrucks die op straat staan.

American Pancakes

Een bezoek aan Amerika kan eigenlijk niet zonder het proeven van American Pancakes. Ook deze heb je in allerlei soorten en maten. Bij de fastfoodketens krijg je naast pannenkoeken nog een heel bord vol met eten. Daarnaast zijn er in steden als New York vaak hippe hotspots die pannenkoeken met een ‘gezonde’ variant op de kaart hebben. En laat ik die nou het lekkerst vinden. Keuze genoeg in Amerika, zeker in New York.

Key Lime Pie

Hoewel de Key Lime Pie officieel uit Florida komt, probeerde ik de beroemde taart in New York bij Steve’s Key Lime Pie in Red Hook. In verschillende groottes kun je kennismaken met de beroemde citroentaart. Ik nam de kleine variant en genoot in het zonnetje van een heerlijke taart.

Cronut

Een cronut is een typisch Amerikaanse uitvinding waar ze uiteindelijk de hele wereld zijn overgegaan. Creaties van verschillende bestaande producten, namelijk een donut en een croissant in een, zijn niet raar in Amerika. De Dominique Ansel Bakery bedacht deze cronut. In mei 2013 werd de combinatie op de markt gebracht en werd meteen een wereldwijd succes. Lange rijen stonden er voor de winkel. Inmiddels zijn er ook diverse smaken uitgebracht. Tijdens een bezoek aan Dominique Ansel Bakery probeerde ik een gewone variant. Mijn oordeel? Ik kon de smaak niet helemaal plaatsen, maar het was best lekker. Overigens zijn deze cronuts enorm vullend, voor de lunch heb je er genoeg aan één.

Typische Amerikaans eten

Donuts

Langzaam winnen de donuts terrein in Nederland, maar zo populair als ze in Amerika zijn, zijn ze hier nog niet. Vaak zijn ze mierzoet en in enorm veel kleuren te verkrijgen. De reden voor mij om ze in Nederland te laten liggen. In New York wilde ik er toch een proberen, maar dan een minder zoete variant en niet te veel kleuren. Geef mij toch maar een gewoon broodje voor lunch.

Typische Amerikaans eten

Meer lezen over New York

Eten en drinken:

Tips voor je bezoek:

Bezienswaardigheden:

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on