Typische gerechten uit Amerika die je geprobeerd moet hebben in New York

Typische gerechten uit Amerika die je geprobeerd moet hebben in New York

New York staat ook wel bekend om de raarste voedselcreaties die voorbij komen. In de stad wordt altijd wel weer wat leuks uitgevonden. Maar ook de gerechten die al jaren voorkomen in de Amerikaanse cultuur zijn de moeite waard om te proeven. Benieuwd welke gerechten je sowieso moet proberen tijdens een verblijf in New York?

Cronut

Een cronut? Een donut kennen de meesten wel, maar een cronut? De Dominique Ansel Bakery bedacht deze variant van een croissant en donut ineen. In mei 2013 werd deze combinatie op de markt gebracht en werd meteen een wereldwijd succes. Lange rijen stonden er voor de winkel. Inmiddels zijn er ook diverse smaken uitgebracht. Ik probeerde de gewone. Mijn oordeel? Ik kon de smaak niet helemaal plaatsen, maar vond het uiteindelijk best lekker. Er zat verrassend genoeg ook nog een vulling in (geen idee wat) en ik had voor de lunch genoeg aan 1 cronut..

Typische gerechten uit Amerika die je geprobeerd moet hebben in New York Typische gerechten uit Amerika die je geprobeerd moet hebben in New York

Donut

Een stuk bekender in Amerika en zelfs in Nederland zijn deze te koop. Toch past het bij de Amerikaanse cultuur. Bij Dough Donuts probeerde ik een chocolate donut. Destijds in 2013, koos ik een donut met iets te veel suiker en deze heb ik halverwege weggegooid.. De chocolate donut afgelopen keer smaakte een stuk beter.

Typische gerechten uit Amerika die je geprobeerd moet hebben in New York

Cupcake ATM

Nog zo’n fenomeen uit Amerika. Hele winkels vol met cupcakes zie je in de straten van New York. Sinds Sex and the City is Magnolia Bakery de bekendste plek om cupcakes te kopen. En ik kan je zeggen, deze zijn ook echt lekker. Deze keer wilde ik de cupcake ATM proberen. Jep, een automaat waar een doosje met een cupcake uit de muur komt. Ik bestelde een heerlijke red velvet cupcake.
Cupcake ATM
A: o.a. Penn Station

Typische gerechten uit Amerika die je geprobeerd moet hebben in New York Typische gerechten uit Amerika die je geprobeerd moet hebben in New York

Bagel

Ze zijn ook in Nederland te koop, maar gewoon een stuk minder populair dan in Amerika. In allerlei soorten kun je je bagel laten beleggen. Natuurlijk had ik wel eens een bagel geprobeerd, maar deze keer ging ik bewust een testen bij Ess A Bagel. Terwijl ik er redelijk vroeg was, stonden er al diverse mensen in de rij. Toen ik mijn bagel had, nog meer. De volgende ochtend stond de rij zelfs buiten. Op zich was mijn bagel lekker, maar ik had niet echt een wauw, wat lekker gevoel. Ik zou dus ook echt never nooit niet in die rij gaan staan..

Typische gerechten uit Amerika die je geprobeerd moet hebben in New York Typische gerechten uit Amerika die je geprobeerd moet hebben in New York

Burger

Inmiddels schieten ook de burgerrestaurants in Nederland uit de grond, maar in Amerika heb je toch net even wat meer keuze. Het land van de fastfood en waar de burger zo ongeveer is geboren. Wie mij een beetje kent, weet dat ik al veel burgerrestaurants heb geprobeerd. Die van Shake Shack in Amerika blijft een van mijn favorieten. Hoe simpel ook, zo lekker.

Typische gerechten uit Amerika die je geprobeerd moet hebben in New York

Hotdog

Een hotdog eten bij Nathan’s in Coney Island stond toch wel op mijn lijstje deze keer. De man die de hotdog naar Amerika bracht begin 19e eeuw. Een simpele maaltijd, die overigens goed smaakte.

Typische gerechten uit Amerika die je geprobeerd moet hebben in New York

Pancakes

Wat heb ik hier veel van gehad afgelopen keer. Allerlei variaties kwamen voorbij, hoewel die met besjes toch wel favoriet was. De grootste portie die ik at was bij Bubby’s, de lekkerste denk ik bij Five Leaves.

Typische gerechten uit Amerika die je geprobeerd moet hebben in New York

Ring Ding

Hier heb je vast nog niet eerder van gehoord, ik dus ook niet voordat ik op Smorgasburg eentje probeerde. Het is een soort snack-cake met een zachte vulling. Eigenlijk zat ik nog vol van de pancakes bij Five Leaves, maar ze zagen er zo lekker uit, dat ik het niet kon laten om een klein toetje te nemen. En dat was een goede keuze.

Typische gerechten uit Amerika die je geprobeerd moet hebben in New York

Cannoli

Ik ben er nog steeds niet uit wat het nou precies was. Het schijnt een soort opgerold koekje te zijn met een ricotta vulling en komt uit Sicilië. De bakker Ferrara in Little Italy verkoopt al jaren deze cannoli, dus toen ik ze tegen kwam op een festival moest ik natuurlijk eentje proberen. Het was prima te eten, maar kon de smaak niet helemaal plaatsen..

Typische gerechten uit Amerika die je geprobeerd moet hebben in New York

 

Meer lezen over New York: 

Eten en drinken:
Hotspots in New York
Foodmarkets in New York
Lunch en ontbijt hotspots in New York

Tips voor je bezoek:
Alle handige en leuke reisgidsen van New York op een rijtje
Wat te doen op regenachtige dagen in New York
Alleen naar New York
Budget tips in New York: Dingen die je gratis kunt bezoeken
Tips voor overnachten in New York
Tips voor je eerste keer New York
In welk jaargetijde naar New York

Bezienswaardigheden:
Helikoptervlucht boven New York
Dagtrip Washington met de trein
Wat te doen in Central Park
Governor Island
Brooklyn in de zomer
Coney Island
Berlijnse Muur in New York
Christmas Guide New York
Hudson Yards

– Meer blogs lezen over Amerika?

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

12 comments

 1. Wow – bizar dat het zo druk was bij de bagels. Ik ben echt enorme fan (en vind die in Nederland dus echt niet lekker) en toen ik afgelopen zomer in Amerika was, at ik ze elke dag. Vond je ze bij deze specifieke plek niet lekker, of in zijn algemeen niet?

  1. Ik vind ze eerlijk gezegd een beetje droog. De pannenkoeken die ik bij Bubby’s en Five Leaves at gingen er veel beter in:)

 2. Aaaaah stuk voor stuk heerlijk! De ring ding heb ik als enige nooit geproefd. Een cupcake wel maar niet uit de ATM, die gaat op mijn lijstje, lijkt me echt heel gaaf

  1. Cronut dus ook al geproefd? Vond de cupcake uit de ATM echt typisch Amerikaans 🙂

 3. Leuk om te lezen! Wel een beetje een bevestiging dat het eten in Amerika niet erg gezond is, wel lekker! New York staat bij ons hoog op de lijst en ik ben nu heel heel benieuwd of er ook verrassende gezonde combi’s zijn.

  1. Zeker hebben ze ook gezonde combi’s. Ik heb ook heerlijke outmeals gehad, sandwich avocado, acai bowls. Genoeg keuze in New York.

  1. Haha leuk om te horen. Genoeg leuks en lekkers te proberen in New York!

 4. en de pitta-achtige schotels in piepschuim doosjes die je tijdens de middag rond 5the 6th avenue kan eten … echte streetfood 🙂

  1. Dat klinkt ook goed. Ik denk dat ik de falafel daar wel eens geprobeerd heb 🙂

 5. Oooh wat lekker allemaal! Ik heb natuurlijk een cupcake van de Magnolia Bakery gehaald, maar eentje uit een automaat lijkt me ook hilarisch haha. De cannoli ken ik van Sicilie, heerlijk.

  1. De automaat was leuk om een keer meegemaakt te hebben 🙂 Cannoli kende ik nog niet, maar smaakte prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *