Visual Diary // 20x Londen in beeld

Visual Diary // 20x Londen in beeld

Mijn laatste stedentrip in 2018 werd er een naar een stad waar ik al eerder mee kennis had gemaakt. Zei het een redelijk aantal jaren geleden. Een trip waar ik goede herinneringen aan koester. Zo ook nu. De tweede kennismaking met Londen was een fijne. Ik herkende een aantal dingen, maar zag vooral ook nieuwe dingen. Het werd een mix tussen highlights, minder bekende plekken en niet te vergeten de kerstsfeer. Twintig foto’s van mijn stedentrip in Londen, die een beeld geven hoe het weekend er gedeeltelijk uitzag. 

Visual Diary // 20x Londen in beeld

South End on the Sea

Vanaf Groningen vlieg je op Southend. Een vliegveld op ongeveer 50 minuten van Liverpool Street. Aangezien we pas om 17.00 uur een vlucht naar Londen hadden, besloten we de trein de andere kant op te nemen, naar South End on the Sea. Even een ander beeld van Engeland dan alleen Londen. Dat het geen hoogseizoen is, werd snel duidelijk. De pier bij het strand lag er verlaten bij, net als alle eetgelegenheden en shops. Toch is wakker worden met dit uitzicht niet verkeerd.

Londen verkennen

Doordat we vrijdagochtend vanaf South End richting Londen treinden, hadden we drie volle dagen om de stad te verkennen. Genoeg tijd om herinneringen op te halen en nieuwe te maken. Ik zag klassiekers als de Tower Bridge en Londen Eye voor de tweede keer opdoemen langs de Thames. Maar zag ook nieuwe dingen zoals The Sky Garden en het Monument. We struinden markten af in de stad, zagen locals en toeristen kerstinkopen doen. Verkenden buurten als Brixton, Shoreditch, Greenwich en Notting Hill, maar zagen ook de toeristische buurten als Soho waar ik veel minder mee had.

Het mooie aan een stad als Londen, is de diversiteit binnen de stad. Er zijn zoveel wijken met verschillende karakters, dat je eigenlijk nooit uitgekeken raakt. Iedere buurt heeft zijn charme. En zoveel verschillende plekken bezoeken in een lang weekend lukt nooit. Ik maakte deze keer kennis met een divers Londen en dat smaakt naar meer. Ik kom vast nog wel eens terug voor een derde bezoek.

Visual Diary // 20x Londen in beeldVisual Diary // 20x Londen in beeld Visual Diary // 20x Londen in beeld Visual Diary // 20x Londen in beeldVisual Diary // 20x Londen in beeld Visual Diary // 20x Londen in beeldVisual Diary // 20x Londen in beeld

Visual Diary // 20x Londen in beeld Visual Diary // 20x Londen in beeld Visual Diary // 20x Londen in beeld Visual Diary // 20x Londen in beeld Visual Diary // 20x Londen in beeldVisual Diary // 20x Londen in beeld Visual Diary // 20x Londen in beeldVisual Diary // 20x Londen in beeld Visual Diary // 20x Londen in beeld

Meer lezen over Londen?

visualdiarylonden

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *