17x Voornemens voor 2017

voornemens 2017

Na alle overzichten van 2016 en het stil staan bij de mooie momenten die ik in 2016 heb beleefd, is het ook tijd om vooruit te kijken. Toch doe ik dit niet helemaal zonder een aantal momentjes te noemen waar ik best trots op kan zijn. Ik ging een aantal keren ‘out of my comfort’ afgelopen jaar. Ik deed dingen die ik nog nooit eerder had gedaan en wil hier mee verder gaan in 2017.

Out of my comfort in 2016

Een aantal dingen deed ik voor het eerst in 2016, dingen die even tijd hebben gekost, maar waarvan ik blij ben dat ik ze gedaan heb. Soms leveren zulke dingen zoveel inspiratie en mogelijkheden op.

 • Begonnen met schrijven
 • Alleen op reis
 • Ging alleen naar verschillende evenementen (blogmeeting in Groningen, reislustige freelancer)
 • Ik ging naar een concert van iemand waar ik nog nooit van had gehoord, normaal alleen van artiesten waar ik de muziek al van ken.
 • Gerechten geprobeerd die ik nog nooit eerder had gegeten

Alleen op reis gaan heeft voor mij de deuren geopend. Op dit moment durf ik in mijn eentje nog niet naar bepaalde gebieden (Peru, Bali etc), maar ik denk dat het een kwestie van tijd is en aangezien dit bestemmingen zijn helemaal buiten mijn comfort zone, moet ik hier sowieso aan wennen.

Hopelijk kan ik deze lijn in 2017 doorzetten en mijn dromen najagen in plaats van er niets mee doen. Natuurlijk wil ik ook met Your Travel Guide verder en daar groeien en mijn dromen najagen.

Blog voornemens

 • 1x per maand nieuwsbrief
 • 1x per maand een nieuw filmpje
 • Fotobewerking meer toepassen
 • Meer doen met You Tube
 • City Guides afmaken

Sinds kort kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief (in de sidebar van de site) en daarmee wil ik ook mensen gaan bereiken die wat minder met social media hebben. Wees niet bang dat ik je ga spammen, want het is de bedoeling om 1x per maand een nieuwsbrief te sturen.

Ik heb van afgelopen reizen nog genoeg beeldmateriaal liggen, tijd om er wat mee te doen en 1x per maand een nieuw filmpje online te zetten.

Ik moet eerlijk bekennen dat na mijn reis naar IJsland ik pas voor het eerst mijn foto’s bewerkte. Aangezien op sommige foto’s zo weinig daglicht aanwezig was, heb ik ze lichter gemaakt. Normaal bewerk ik nooit foto’s omdat ik er gewoon te weinig van weet. Tijd om daar meer over te leren.

Naar aanleiding van het tweede punt, wordt het ook tijd om aan You Tube meer aandacht te besteden.

Ik ben begonnen met het maken van City Guides en een aantal zijn al te bewonderen. Tijd om komende maanden dit af te maken en verder uit te breiden.

Reisvoornemens 

 • Slow travel
 • 1 nieuwe stad
 • 1 nieuw land
 • Wadlopen
 • Alleen naar New York
 • 2 nieuwe steden project Bucketlist

De eerste is voor mij een redelijke uitdaging. Ik wil altijd zoveel mogelijk zien op bestemmingen, dat ik mijzelf nog wel eens vergeet. Tijd om eens wat rustiger aan te doen en dan maar een aantal dingen overslaan.

Ik vind het altijd leuk om nieuwe landen en steden te bezoeken. Nieuwe plekken ontdekken. Afgelopen jaar bezocht ik 3 nieuwe landen, dat zal in 2017 vast niet gebeuren, maar ik hoop toch zeker 1 te mogen afstrepen.

Als Groninger kan het toch niet zo zijn dat ik nog nooit heb wadgelopen. Tijd om daar verandering in te brengen.

Komend jaar hoop ik weer een bezoekje te mogen brengen aan New York. En deze keer alleen. Gewoon door de stad dwalen, fotograferen en nieuwe hotspots ontdekken.

Voor mijn project hoofdsteden van Europa probeer ik zoveel mogelijk hoofdsteden te bezoeken. Zoals het nu lijkt kan ik in februari Stockholm afstrepen en hopelijk nog een later in het jaar.

Persoonlijke voornemens

 • Boeken blijven lezen
 • Yoga
 • Nieuwe hardloopwedstrijd
 • Trainen voor 10 kilometer
 • Rustmomentjes creëren
 • Film- challenge volbrengen

De afgelopen maanden ben ik weer fanatiek aan het lezen en heb ik binnen een week een boek uit. Hier wil ik in 2017 mee doorgaan. Jezelf even verliezen in boek is heerlijk.

Ik ben een stijve plank. Hardlopen in combinatie met krachttraining zorgen ervoor dat ik redelijk korte spieren heb, vraag mij dus niet om de grond aan te raken. Yoga lijkt mij een goede manier om hier verandering in te brengen.

Twee hardloopdoelen. Beiden stelde ik mijzelf ook afgelopen jaar. Een nieuwe wedstrijd lopen is mij ruimschoots gelukt, trainen voor een 10 kilometer helaas niet. Toch zou ik hier nog een keer voor willen gaan.

Voor mij is het belangrijk om rustmomentjes te creëren in mijn leven, momentjes waarop ik even niets moet. Even puzzelen, filmpje kijken of een boek lezen.

Komend jaar heb ik met een vriendin afgesproken om een soort film challenge te doen. Ik heb een lijstje gemaakt met films die ik in 2017 nog een keer wil zien, die ik nog nooit heb gezien en welke er in de bioscoop komen volgend jaar. (Overigens ongeveer 10 per categorie hoor, het moet geen verplichting worden)

Wat zijn jouw voornemens voor 2017?

 

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

9 reacties

 1. Mooi lijstje Marjolein! Afwisselende doelen, leuk! Ik wil wel met je mee wadlopen. Lijkt me best spannend, maar ook gewoon erg leuk. Ook tof dat je meer met film wilt gaan doen. Fotobewerking, daar kan ik ook nog wel een hoop leren. Oh, en alleen naar NY: gaaaaaaf!
  Ik heb wat doelen in mijn hoofd, maar niks concreet. Jouw lijstje inspireert me om ook op te schrijven wat ik wil gaan doen. Dat werkt zo fijn!

  1. Dank je Marcella, soms is het gewoon goed om bepaalde doelen op te schrijven. En zo te horen hebben we best wel dezelfde doelen. Gewoon opschrijven, dan word je er ook aan herinnert

 2. Mooie lijstjes! En alleen op reis doe ik ook pas sinds een paar jaar, gaat steeds beter bevallen! Bali is trouwens peanuts in je eentje 🙂
  Slow travel is er eentje die ik eigenlijk ook op mijn bucket list moet zetten, ik wil eigenlijk ook altijd veel zien in een te korte tijd. Succes met je voornemens en een fijn 2017 toegewenst!

  1. Dank je! Jij ook een fijn 2017! Bali ga ik in mijn achterhoofd houden. Reis nu eigenlijk alleen naar Westerse landen, dus het zal sowieso even out of my comfort zijn.

 3. Mooie voornemens heb je en ook allemaal heel haalbaar.
  Ik heb nog niet echt over mijn voornemens nagedacht. Ga ik deze week maar eens even doen denk ik 🙂

 4. Mooie voornemens heb je! Ook echt haalbare voornemens. Ik heb eigenlijk geen voornemens, want ik houd me er toch niet aan. Wel wil ik elk jaar minimaal een plek bezoeken waar ik nog nooit ben geweest. Dit jaar wordt dat China! Super dat je zo nu en dan ook uit je comfort zone stapt

  1. Wauw China is ook gaaf! Ik probeer dus wel voornemens te maken zodat ik af en toe ook uit mijn comfort stap 😉 En weet waarvoor ik bepaalde dingen doe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *