Wanderlust Wednesday // Hardlopen op reis 2016

Het afgelopen jaar gooide ik bij alle reizen mijn hardloopschoenen in de koffer. Kijken of ik op de bestemming een klein rondje kon rennen. Rennend door een stad of plek geeft toch net even een andere dimensie aan een reis, je bent namelijk onderdeel van de stad. Je rent tussen de locals. Het begon vorig jaar voor mij met een hardlooprondje door Central Park. Voor mij een van de tofste ervaringen die ik gedaan heb die week. Hoe simpel kan het zijn?

Afgelopen jaar heb ik diverse reizen mogen maken, zowel in binnen- als buitenland. Maar ook in mijn stad Groningen ontdekte ik nieuwe plekken. Hardlopen brengt je op plekken waar je zelf of als toerist niet zo snel komt. Zo liep ik begin dit jaar mee met de Groene 4 mijl door de Onlanden in Groningen. Het eerste deel van de route ging het voorspoedig, maar het laatste deel was echt door de modder, een ervaring op zich.

Wanderlust Wednesday: Hardlopen op reis 2016

Schiermonnikoog

Dit jaar liep ik ook op Schiermonnikoog diverse keren. Inmiddels een traditie, de Monnikenloop stond in maart op het programma en de andere keren liep ik ook een klein rondje over het eiland. Het mooie aan lopen op Schiermonnikoog, is dat je soms niemand tegenkomt. Heerlijk.

Wanderlust Wednesday: Hardlopen op reis 2016

Wanderlust Wednesday: Hardlopen op reis 2016

Wanderlust Wednesday: Hardlopen op reis 2016

Wanderlust Wednesday: Hardlopen op reis 2016

Kroatië en Slovenië

Ook in Kroatië en Slovenië maakte ik een aantal kilometers. Langs de zee in Rovinj, door de straten van Zagreb en Ljubljana en het meest saaie rondje door Sinac waarbij ik letterlijk heen en terug op dezelfde route ging. Desalniettemin vallen je altijd bepaalde dingen op tijdens het lopen (ik stop ook regelmatig om te fotograferen). Zo zag ik in Sinac, na het passeren van de koe op straat, de kogelgaten in vele huizen nog zitten.

Wanderlust Wednesday: Hardlopen op reis 2016
Duitsland
Wanderlust Wednesday: Hardlopen op reis 2016
Duitsland
Wanderlust Wednesday: Hardlopen op reis 2016
Rovinj
Wanderlust Wednesday: Hardlopen op reis 2016
Rovinj

 

Wanderlust Wednesday: Hardlopen op reis 2016
Sinac
Wanderlust Wednesday: Hardlopen op reis 2016
Sinac

 

Wanderlust Wednesday: Hardlopen op reis 2016
Zagreb
Wanderlust Wednesday: Hardlopen op reis 2016
Zagreb
Wanderlust Wednesday: Hardlopen op reis 2016
Ljubljana

Nederland

Na de reis besloot ik in Groningen op een zaterdag de wekker te zetten om tijdens het rennen de zon zien op te komen bij het Hoornsemeer. Wat een prachtig gezicht was dat!

Wanderlust Wednesday: Hardlopen op reis 2016

Wanderlust Wednesday: Hardlopen op reis 2016

Maar ook op andere plekken in Nederland kun je heerlijk hardlopen. Ik liep verder dit jaar nog in Amersfoort, Maastricht en liep de Singelloop in Utrecht. Bij de laatste heb ik helaas niet zoveel kunnen zien van Utrecht. Door de stortregen was ik bijna mijn lenzen kwijt 😉

Wanderlust Wednesday: Hardlopen op reis 2016

Wanderlust Wednesday: Hardlopen op reis 2016

Wanderlust Wednesday: Hardlopen op reis 2016

Berlijn

In Berlijn kon een rondje hardlopen niet ontbreken. Ik twijfelde tussen Biergarten en Tempelhof en zoals jullie kunnen zien werd het de laatste. Een rondje over een voormalig vliegveld rennen, genieten als ik er weer aan terug denk. Hier voelde ik mij echt even inwoner van de stad.

Wanderlust Wednesday: Hardlopen op reis 2016

Wanderlust Wednesday: Hardlopen op reis 2016

De enige reis waarbij ik niet kon hardlopen was IJsland. Het weinige licht, de hotels aan de hoofdweg, sneeuw, niet optimaal voor een rondje rennen. Misschien dat het ooit nog een keer komt.

Ik kan je zeker aanraden om op reis eens te gaan hardlopen. Ik loop vaak vroeg op de ochtend en je ziet de stad of het dorp ontwaken, je voelt je een met de stad en even een local. Natuurlijk loop ik hier voor mijn plezier en zet ik geen toptijden neer, ik stop ook als ik iets moois zie of om even te genieten.

Benieuwd naar andere fotoseries in Wanderlust Wednesday?

Wanderlust wednesday: hardlopen op reis 2016

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *