Wanderlust Wednesday // Mooie luchten

Wanderlust Wednesday mooie luchten

Wat was ik blij afgelopen weekend dat wolken en zon elkaar afwisselden. Dat betekend namelijk mooie luchten in plaats van een grijze massa of een strakblauwe lucht. Begrijp mij niet verkeerd hoor, want op reis vind ik een strakblauwe lucht niet erg, dat betekent namelijk zon! Maar als ik mag kiezen tussen een grijze massa en droog of wolkenluchten met af en toe regen, dan kies ik voor het weer dat we afgelopen weekend hadden. Gelukkig worden we in Nederland vaak verwend met mooie luchten. Daarom in deze Wanderlust Wednesday mooie luchten.

Groningen

Een mooie zomeravond in Groningen. Ik nam mijn camera mee en ging nog een rondje lopen in de buurt om de mooie luchten vast te leggen.

Wanderlust Wednesday mooie luchten

Wanderlust Wednesday mooie luchten

Wanderlust Wednesday mooie luchten

Rovinj

De mooie en donkere luchten in Rovinj afgelopen juni. Ik vond het weer heel veranderlijk in Kroatië. Het ene moment regende het inclusief onweer, het volgende moment kon ik weer aan het strand liggen. Zo lag ik op de eerste foto nog in de zon bij het zwembad, terwijl het in de bergen onweerde.

Wanderlust Wednesday mooie luchten

Wanderlust Wednesday mooie luchten

Wanderlust Wednesday mooie luchten

Ameland

Een kleine, maar mooie zonsondergang in de zee. Wachtend op de boot naar Ameland in 2014.

Wanderlust Wednesday mooie luchten

Schiermonnikoog

Begin september ging ik tijdens een prachtige zonnige dag, spontaan een dagje naar Schiermonnikoog. De temperatuur die dag was over de dertig graden, het was warmer dan op het vasteland. Tijdens de boottocht terug, ging de zon onder in de zee. Iets dat ik nog nooit had meegemaakt.

Wanderlust Wednesday mooie luchten

Wanderlust Wednesday mooie luchten

Wanderlust Wednesday mooie luchten

Wanderlust Wednesday mooie luchten

Afgelopen weekend op Schiermonnikoog was het niet helemaal droog, maar gelukkig zorgde het voor prachtige wolken en de daarbij behorende reflecties en regenbogen.

Wanderlust Wednesday mooie luchten

Wanderlust Wednesday mooie luchten

Wanderlust Wednesday mooie luchten

Wanderlust Wednesday mooie luchten

Wanderlust Wednesday mooie luchten

Wanderlust Wednesday mooie luchten

Wanderlust Wednesday mooie luchten

Wanderlust Wednesday mooie luchten

Wanderlust Wednesday mooie luchten

Qua wolkenluchten hoeven we ons in Nederland niet te vervelen. Regelmatig loop ik naar huis en kan ik genieten van het lopen in de buitenlucht en de mooie luchten die voorbij komen. Laat ik het een kleine obsessie noemen met wolken. Ik denk ook regelmatig een trechter te zien.. Iets met een tornado obsessie..

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

10 comments

 1. Wow, mooie foto’s gemaakt van de ondergaande zon. Op dit soort momenten krijg ik heimwee naar vroeger; ik ben ook geboren en getogen aan de Nederlandse kustlijn. Er is weinig mooier dan de ondergaande zon. Puur genieten van het uitzicht. Die foto die je maakte van de reflectie met de wolken is óók heel mooi 🙂

  1. Dank je! Leuk om te horen ☺️
   De ondergaande zon vind ik prachtig en wolken geven vaak net even een extra dimensie. Ik stond dan ook te genieten bij de foto’s op het wad.

 2. Mooie luchten! Ik ben er ook dol op. Die witgrijze uitgebeten wolkenpartijen op foto’s vind ik helemaal niks.

  1. Dank je! Ik ook, niet alleen voor de foto’s maar ook om naar te kijken!

 3. Prachtige foto’s Marjolein! Ik ben ook gek op luchten en zonsondergangen, kan er ontzettend van genieten. Mijn favoriet is de wolkenspiegel op Schiermonnikoog.

  1. Dank je Marcel! Wolken en luchten vervelen geen moment. Die wolkenspiegel was fantastisch afgelopen weekend, genieten!

 4. Ook wij hadden geen droog weer in Noord-Ierland, maar inderdaad tref je dan vaak wel de mooiste (wolken)luchten. Like it! Heb er dus ook veeeeeel foto’s van. Mijn (foto)blogs volgen!

  1. Thanks! Het geeft toch net iets meer sfeer dan een grijze lucht op de foto ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *