Wanderlust Wednesday // Schiermonnikoog in het voorjaar

Wanderlust Wednesday // Schiermonnikoog in het voorjaar

De vogels hoor ik vanuit mijn bed tjilpen. De lente komt er aan. Helaas nog niet op Schiermonnikoog afgelopen weekend. Zo koud als het weekend ervoor, was het gelukkig niet. De zon hebben we helaas niet gezien, maar het was prima weer om het eiland te verkennen. Het eiland waar ik al jaren kom, maar waar ik nog steeds verrast wordt. Zo ook deze keer. Benieuwd waardoor ik deze keer werd verrast? Bekijk dan snel een nieuwe Wanderlust Wednesday met foto’s van Schiermonnikoog in het voorjaar.

Hoewel het voorjaar officieel al begonnen is, is de natuur op Schiermonnikoog nog druk bezig om in bloei te komen. Enorm koude weekenden in maart helpen daar niet bij. Ook het voorjaarszonnetje, die af en toe zo heerlijk kan zijn, ontbrak afgelopen weekend. Er hing op zaterdag en zondag een soort nevel over het eiland. Geen dikke mist, maar ook geen enorme weidse uitzichten.

Monnikenloop

Jaarlijks ga ik in maart een weekend naar mijn favoriete eiland. Het doel? Meedoen aan de Monnikenloop. De run waar ik nu al voor de vijfde keer aan mee deed. Maar voor het eerst tien kilometer. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging na vier keer hetzelfde parcours op de vijf kilometer. Die uitdaging was er zeker. Van te voren had ik op het parcours gezien dat er een aantal duinen in de route zaten en een stuk over het strand. Het stuk over het strand en de eerste twee duinen gingen prima. De benen voelden goed, ik was misschien iets te snel gestart, maar dat compenseerde ik wel weer met de duinen. Toen kwamen de duinen bij de vuurtoren, ai. Die waren iets zwaarder dan verwacht. Als snel kon ik niet meer genieten van het landschap om mij heen. De benen gingen op de automatische piloot. Het laatste stukje parcours van de tien is hetzelfde als de vijf en daar aangekomen kon ik toch nog een tweetal momenten genieten van mijn race. Paarden die met ons meerenden en eenmaal over de dijk zag ik een egale Waddenzee. Prachtig. Mijn twee geluksmomentjes tijdens de race, die toch iets zwaarder was dan verwacht. Of ik volgend jaar weer mee doe? Zeker en ook gewoon weer de tien 🙂

Ronddwalen over het eiland

Voorgaande jaren arriveerden we op de zaterdag op het eiland, deze keer besloten we dat het juist wel lekker is om ook voor de run een kamer tot je beschikking te hebben. Op vrijdag namen we de boot richting het eiland en rond 11 uur begonnen we aan onze eerste wandeling. Een rondje dat we nog niet eerder wandelend hadden gedaan. Aansluitend dronken we een warme chocomel bij de Ambrosijn. Een leuke plek waar we eigenlijk nooit zitten. We keken een aantal winkels die dag, struinden door het dorp en aten heerlijke pasta bij de Tjattel, deze pasta is een van mijn favorieten op het eiland. Op de zaterdag zaten we op tijd aan het ontbijt zodat ik ruim van te voren nog tijd had voor een eerste deel van de lunch. Ik strekte de benen tijdens een klein rondje dorp en nam nog even rust, voor zover mogelijk. Om 12.00 uur was de start van de loop. Na de loop maken we direct een wandeling over het eiland. Ik wil de egale zee nog graag fotograferen en denk dat het goed is om in beweging te blijven. Aan het einde van de middag namen we een korte pauze. Vergezelt door het Putkapel uit Sneek, dat bij de Toxbar aan het spelen is, geniet ik van mijn boek in bed. Op een gegeven moment klinkt het erg gezellig bij de Toxbar en besluiten we iets eerder die kant op te gaan. Wat een gezelligheid daar, de sfeer zit er goed in. We eten bij de Toxbar en besluiten te relaxen in het hotel, geen feestjes meer voor mij. Op zondag liggen we iets langer en twijfelen we over de boot van half 2 of half 5. Voordat we besluiten, maken we eerst een wandeling van bijna 10 kilometer over het eiland. Na deze wandeling merken we dat het we dat het genoeg is geweest. We nemen de half 2 boot terug. Terugkijkend op een heerlijk weekend weten we zeker, volgend jaar weer van vrijdag tot en met zondag naar Schiermonnikoog. Deze keer wel in een appartement met keuken, ik miste mijn eigen ontbijtjes in de ochtend.. Jep, echt waar.

Wanderlust Wednesday

Wanderlust Wednesday // Schiermonnikoog in het voorjaar Wanderlust Wednesday // Schiermonnikoog in het voorjaar Wanderlust Wednesday // Schiermonnikoog in het voorjaar Wanderlust Wednesday // Schiermonnikoog in het voorjaar Wanderlust Wednesday // Schiermonnikoog in het voorjaar Wanderlust Wednesday // Schiermonnikoog in het voorjaar Wanderlust Wednesday // Schiermonnikoog in het voorjaar Wanderlust Wednesday // Schiermonnikoog in het voorjaar Wanderlust Wednesday // Schiermonnikoog in het voorjaar Wanderlust Wednesday // Schiermonnikoog in het voorjaar Wanderlust Wednesday // Schiermonnikoog in het voorjaar Wanderlust Wednesday // Schiermonnikoog in het voorjaar Wanderlust Wednesday // Schiermonnikoog in het voorjaar Wanderlust Wednesday // Schiermonnikoog in het voorjaar Wanderlust Wednesday // Schiermonnikoog in het voorjaar Wanderlust Wednesday // Schiermonnikoog in het voorjaar Wanderlust Wednesday // Schiermonnikoog in het voorjaar Wanderlust Wednesday // Schiermonnikoog in het voorjaar Wanderlust Wednesday // Schiermonnikoog in het voorjaar

Meer lezen over Schiermonnikoog?
Of leuke accommodaties om te overnachten?

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

  1. Wat een heerlijk weekend hadden jullie op Schier! Mooie foto’s heb je gemaakt, het eiland ziet er zelfs wat herfstig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *