12 uur in // Een dag in Amsterdam

Travel Inspiratie // 12 uur in Amsterdam

Amsterdam, de stad waar ik een beetje een haat-liefdesverhouding mee heb. Haat? Ja, af en toe maak ik de fout om alleen in het centrum te komen. En daar is het zo druk, dat ik het liefst direct weer wil vertrekken. Dan word ik overvallen door de drukte en weet ik weer waarom ik in Groningen woon. Maar natuurlijk heeft Amsterdam meer te bieden dan het ‘toeristische’ centrum. Afgelopen periode ontdekte ik dan ook genoeg leuke dingen buiten het centrum. Benieuwd wat je in een dag in Amsterdam kunt doen?

Travel Inspiratie // 12 uur in Amsterdam

Ochtend

The Breakfast Club

Voor een goede start is een goed ontbijt nodig en waar kan dat beter dan bij bij The Breakfast Club in Amsterdam. Inmiddels vind je TBC op meerdere locaties in Amsterdam en het is een fijne plek om te ontbijten of te lunchen. Een gevarieerde menukaart zorgt ervoor dat het lastig is om te kiezen. Zeker als je ook nog eens alle gerechtjes voorbij ziet komen. Bij mooi weer kun je op het Haarlemmerplein heerlijk buiten zitten en Amsterdam zien ontwaken.

 

Travel Inspiratie // 12 uur in Amsterdam

The Breakfast Club

A: Haarlemmerplein 31

Hofjes

Na het ontbijt is het leuk om de Jordaan te verkennen. Dicht bij het centrum en toch niet de drukte van de toeristen. In de Jordaan hebben ze nog verschillende hofjes. Het leuke aan de hofjes vind ik altijd dat je vaak midden in de stad bent en je een enorme rust ervaart. Vaak zijn dit ook idyllische plekjes in een stad.

9 Straatjes

Nu je toch in de buurt bent kun je de Negen Straatjes niet overslaan. Wandel door een van de straten en proef de sfeer van Amsterdam. Bekijk de leuke en originele winkeltjes die je hier vindt of zoek een leuke plek om even koffie met taart te nuttigen. Een leuke plek hiervoor is bijvoorbeeld Pluk. Hier kun je niet alleen lekker eten en drinken, maar kun je ook fijne accessoires kopen.

Travel Inspiratie // 12 uur in Amsterdam

Pluk

A: Reestraat 19

Middag

CT Coffee & Coconuts

Een fijne plek om te lunchen is CT Coffee & Coconuts in de Pijp. In een oude bioscoop vind je dit hippe, lay back uitstralende tentje. Een fijne plek om bij te kletsen, maar ook om te werken. Op verschillende verdiepingen vind je loungebanken, grote tafels of tafeltjes voor een klein gezelschap. De hele entourage bij CT Coffee & Coconuts maakt het een fijne plek. En daarbij niet te vergeten een goede menukaart met hoe kan het ook anders; veel kokos!

 

Hotspot // CT Coffee & Coconuts Amsterdam

Hotspot // CT Coffee & Coconuts Amsterdam

CT Coffee & Coconuts

A: Ceintuurbaan  282-284

NSDM

Tijd om richting Amsterdam Noord te gaan. Via het pontje bij Amsterdam Centraal kun je richting de NDSM werf. Een creatieve broedplek met veel toffe evenementen en graffiti. Een leuke plek om even rond te struinen en eventueel nog bij een van de tentjes die daar zitten uit te kijken over het IJ richting het centrum.

Travel Inspiratie // 12 uur in Amsterdam Travel Inspiratie // 12 uur in Amsterdam Travel Inspiratie // 12 uur in Amsterdam

Avond

SNCKBR

De plek voor healthy varianten van de gewone snackbar. Afgelopen jaren helemaal in opkomst en inmiddels ook op meerdere plekken in Amsterdam te vinden. Shoarma van kippendijen of pizza van bloemkool, ik houd wel van zulke initiatieven. (update april 2019 gesloten, er komt misschien nog een nieuwe vestiging)

SNCKBR
A: Kinkerstraat 106

Travel Inspiratie // 12 uur in Amsterdam

Travel Inspiratie // 12 uur in Amsterdam

Hotspot Mook Pancakes Amsterdam
Hotspot CT Coffee & Coconuts
Hotspots Amsterdam Noord
Hofjeswandeling Amsterdam
Your Travel Guide Amsterdam

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

  1. Leuke tips! Ik was in februari voor ‘t eerst sinds lange tijd weer in Amsterdam. We zijn toen oa naar de 9 Straatjes gegaan waar we heerlijke appeltaart aten. De NDSM werf wil ik ook graag eens zien, ik lees er zoveel over. Moet nu sneller terug en niet járen tussen laten zitten 😉 Lekkere eettips heb je ook!

    1. Dank je, ik probeer steeds weer nieuwe dingen te ontdekken en die zijn er genoeg in Amsterdam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *