Socials

Blog

Travel Inspiratie // 12 uur in Maastricht

Wat te doen in Maastricht – tips voor een dagje Maastricht

Na jaren niet in Maastricht geweest te zijn, werd het toch wel tijd om eens naar het zuiden af te reizen. Een stad met een Belgisch tintje, met lekker eten, leuke bezienswaardigheden en waar je goed kunt shoppen. Zo kun je zelfs na lange tijd weer verrast worden in een stad waar je al eerder bent geweest. Wat te doen in Maastricht – tips voor een dagje Maastricht.

Wat te doen in Maastricht – tips voor een dagje Maastricht

Bisschopsmolen bezoeken

Ontbijten kun je doen bij de Bisschopsmolen. De eerste echte speltbakker in Nederland. En niet te vergeten, je kunt hier ook de bekende Limburgse vlaaien bestellen. Een watermolen zorgt ervoor dat de meel geproduceerd wordt. Het is niet alleen een bakker waar je brood kunt kopen, maar in het aangrenzende cafe kun je al het lekkers gelijk proberen.
Bisschopsmolen
A: Stenenbrug 3

Wat te doen tijdens een dagje in Maastricht - tips voor Maastricht

Het maken van een stadswandeling

Na een goed ontbijt kun je een wandeling maken door de stad. Dit kan door middel van een Free Tour of dwaal zelf door de straten van Maastricht. Wandel langs de vele kerken van Maastricht; Sint Servaasbasiliek,  Sint Janskerk en de Onze Lieve Vrouwebasiliek. Loop langs de verdedigingswerken van de stad en krijg zo een eerste indruk. Vergeet bij een wandeling niet de Servaasbrug over te gaan en ook de wijk Wijck mee te nemen. Een hippe wijk in opkomst met leuke eettentjes.

Lunchen bij Zondag

Nu je toch in Wijck bent, kun je net zo goed gaan lunchen bij Zondag. Een van die hippe en relaxte plekken in Maastricht. Met mooi weer kun je op het terras plaatsnemen in de bekendste winkelstraat van Wyck; de Brugstraat. En mocht het wat minder mooi weer zijn, dan is het ook geen straf om binnen plaats te nemen in het prachtige pand van Zondag. Voor het ontbijt en de lunch ben je aan het juiste adres bij Zondag, maar mocht je nou iets later op de dag zijn, dan kun je gezellig borrelen tot de late avonduren. Af en toe zijn er ook live-optredens bij Zondag.
Zondag
A:Wycker Brugstraat 42

Kazematten tour

Tijd voor een stukje geschiedenis van Maastricht. Niet alleen boven de grond is er genoeg te zien in Maastricht, ook onder de grond bevindt zich nog een hele wereld. Je kunt diverse grotten bekijken, maar ook de Kazematten. Wat zijn precies Kazematten? Rond 1575 is men begonnen met het graven van een netwerk van gangen of mijngalerijen aan de westkant van Maastricht. Hierdoor ontstond een compleet verdedigingsstelsel dat moeilijk te veroveren was. Vanuit deze gangen werd Maastricht en vooral de enige brug over de Maas bewaakt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de tunnels gebruikt om te schuilen tegen de bombardementen. Vele jaren later zijn veel openingen dichtgegooid en tegenwoordig staan er diverse huizen boven op de gangen. Zo heeft een restaurant een deel in gebruik voor de drankenkelder. Neem wel een trui mee naar binnen, want het kan af en toe koud zijn.

Lees meer: Kazematten in Maastricht

Hotspot kazematten
Kazematten

Shoppen bij Festen

Conceptwinkels vind je tegenwoordig overal. Erg leuk om een kijkje te nemen, want het is vaak geen alledaags aanbod. Je vindt er unieke spulletjes voor in huis. Festen is de bekendste conceptwinkel van Maastricht. Ze hebben twee panden in dezelfde straat met diverse spulletjes. Winkels waar je wel een tijdje kunt rondkijken.
Festen
A: Minckelersstraat 1a

Travel Inspiratie // 12 uur in Maastricht

Boekhandel Dominicanen & Coffee Lovers

Nog zo’n winkel die niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan Maastricht; boekhandel de Dominicanen. De Dominicanen zit namelijk in een oude kerk. Het leuke is dat je ook een kopje koffie of thee kunt drinken bij Coffee Lovers dat in de boekwinkel zit. Kun je gelijk even je rust pakken en ondertussen wegdromen bij de mooie kerk.
Boekhandel Dominicanen
A: Dominicanenkerkstraat 1

Dineren bij Cafe Lure

Aan het eind van zo’n lange dag kun je bij Cafe Lure een warme maaltijd scoren. Een populair restaurant net iets buiten het centrum. In de zomer hebben ze een terras voor de deur waar je de fijne en relaxte sfeer kunt proeven die in Maastricht hangt. Niet alleen een uitgebreide dinerkaart, maar zoals het betaamd in Maastricht ook een bier en wijn kaart. Een goede afsluiter van een dagje Maastricht.
Café Lure
A: Grote Looiersstraat 7

Mocht je langer de tijd hebben? Dan kun je ook de provincie Limburg verkennen Wil je meer verkennen in de omgeving? Tips voor wat te doen in Zuid-Limburg!

Overnachten in Maastricht

Hoewel een dagje prima kan om Maastricht te verkennen, kun je natuurlijk ook in Maastricht overnachten. Hier vind je tips voor hotels in Maastricht. Ideaal is het om een hotel in het centrum uit te kiezen zodat je alles lopend kunt afleggen. Het NH Hotel waar wij overnachten lag op loopafstand van het centrum, maar er zijn wel opties dichterbij.

Meer lezen over Maastricht?

Meer lezen over Nederlandse steden?

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in Amerika. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips, nature escapes en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beathen plekken. Inmiddels is YTG een platform voor soloreizigers.

Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on