Wat te doen in New York op warme dagen?

Coney Island

Wat te doen in New York op warme dagen?

Ik bracht al eens een bezoek aan New York in de winter, maar kan sinds kort ook de zomer toevoegen aan de seizoenen dat ik in New York verbleef. In een hele warme week maakte ik kennis met New York tijdens warme dagen. Met gevoelstemperaturen van veertig graden was het een plakkend weekje in de stad, maar er zijn genoeg dingen om te doen en ook om te koelen in New York.

Tips voor de zomer in New York

Naar het strand bij Coney Island

Het meest populaire strand van New York vind je in Brooklyn. In de jaren ’50 wijk Coney Island vind je het gelijknamige strand Coney Island. Via de boardwalk kom je bij het strand. Grenzend aan het strand vind je het amusements park Luna Park. Verwacht dus niet een heel rustig strand, maar een gezellig strand in een wijk waar de tijd heeft stil gestaan.
Lees meer Coney Island

Coney Island

Zoek de rust en schaduw op op Governor Island

Governor Island, een eiland net onder Manhattan, is een fijne plek om te zijn met warme dagen. Met een ferry vaar je richting Governor Island vanwaar je het eiland lopend of fietsend kunt verkennen. Doordat het een eiland is voelt het minder drukkend dan op Manhattan. Je kunt plaatsnemen in een van de parken en ondertussen genieten van Lady Liberty en de skyline van Manhattan. In de zomermaanden kun je op bepaalde dagen gratis kajakken in de wateren rondom Governor Island.
Wat te doen op Governor Island

Governor Island

Shoppen

In New York hebben de winkels volop de airco aan in de zomermaanden. Ideaal wanneer de temperaturen boven de dertig graden komen. In SoHo vind je de kleinere boetiekjes en vaak ook de grotere ketens. In Midtown Manhattan kom je de grotere ketens tegen waar je prima kunt shoppen.

Musea bezoeken

Een andere plek waar de airco aanstaat, zijn de musea in New York. Een ideale plek om de hitte te ontvluchten. Er zijn genoeg musea in New York waar je terecht kunt. Naast de bekende musea als het MoMa, Guggenheim, American Museum of Natural History, The Met, Intrepid Sea, Air and Space Museum of het 9/11 Museum en Memorial, is het ook leuk om de minder bekende musea te bezoeken als het Transit Museum of NYC, Tenement Museum, Museum of the City of New York, Het Fotografiska Museum of het Museum of Moving Image. Genoeg keuze om te bezoeken wanneer het buiten te warm is geworden.

Openbare zwembaden bezoeken

New York heeft ook een aantal openbare zwembaden. Het leuke ervan is dat deze gratis te bezoeken zijn. Deze zwembaden liggen vooral in Brooklyn en Queens, dus je moet een klein stukje reizen. Mocht je naar Williamsburg gaan, dan kun je een duik nemen in de McCarren Park Pool. In Queens vind je in Astoria de Astoria Pool, een mooie in Art-Deco stijl zwembad. Je kunt ook met de ferry naar Staten Island afreizen om te zwemmen in de Lyons Pool, een van de eerste openluchtbaden in New York die op loopafstand ligt van de ferry.
Extra informatie: de zwembaden zijn vaak dagelijks open van 11.00-19.00 met een onderbreking van 15.00-16.00 uur. Neem een hangslot mee en voor de mannen een gevoerde zwembroek.

Afkoelen in de fonteinen in New York

Zomaar een fontein inspringen wanneer het warm is? In New York mag het. Hoewel de fonteinen voor de zomer schoongemaakt worden en ook bijgehouden worden, zit er natuurlijk geen chloor in het water. Het is legaal om even af te koelen, maar hoe schoon het water echt is, is natuurlijk de vraag.. Duiven en ratten bezoeken de fontein namelijk ook.

Domino park

Neem een ritje met de metro

Hoewel er af en toe nog oude wagons rijden door New York, hebben de meesten airco inmiddels. Soms een goede escape wanneer je een bepaalde afstand af moet leggen in New York. Zeker in Manhattan kan het erg warm zijn ondanks de hoge gebouwen. Een ritje met de metro is daarom helemaal geen straf. Overigens is een vestje meenemen een goed idee wanneer je wat langer in de metro zit.

Een film kijken in de bioscoop

Een zwoele zomerdag afsluiten in New York kan ideaal in een van de vele bioscopen in de stad. Kijk een van de nieuwste blockbusters of kies voor een artcinema. Geniet van de Amerikaanse comfort en plus size snacks tijdens een filmavondje in New York.

Kajakken in de wateren rondom New York

Een van de leukste dingen die je in de zomer kunt doen is Kajakken in de wateren rondom New York. Er zijn diverse plekken waar je kunt kajakken. Het leuke is, dat dit een gratis activiteit is. Bekende locaties om te kajakken zijn Governor Island, Brooklyn Bridge Park en Pier 96 in Manhattan. Zelf stapte ik in Red Hook in een kajak en zag tijdens het peddelen het Vrijheidsbeeld voorbij komen.
Meer locaties om te kajakken in New York

Zoek de schaduw op in Central Park

Central Park is eigenlijk in alle seizoenen een goed idee om te bezoeken. In de zomermaanden is het een fijne plek om even bij te komen op een kleedje in het park. Neem je lunch mee en strijk neer in de groene oase van de stad.
Wat te doen in Central Park

Domino Park

Een van de nieuwste plekjes in Williamsburg die erg fijn is in de zomer is Domino Park. Vanaf ligbanken kijk je uit over de Williamsburg bridge en Manhattan. Ik vond het een van de leukste plekken in Williamsburg om een boekje te lezen en te genieten van de zon en het uitzicht.

Domino Park

Neem de ferry

Een van de fijnste dingen om te doen met mooi weer, is een ritje met de ferry rondom Manhattan. Je kunt een ticket kopen en opstappen op een van de vele opstappunten in Manhattan, Brooklyn en Queens. Ik stapte meerdere keren op de ferry om vervolgens plaats te nemen op het dak en zo te genieten van de uitzichten die je onderweg tegenkomt.

Extra tips voor warme dagen in New York

Tijdens mijn wandelingen kwam ik vaak genoeg langs parken waar ze watertappunten hadden. Ideaal om je fles weer bij te vullen gedurende de dag. En dat is nodig tijdens een dag met gevoelstemperaturen van veertig graden. Plan je dag niet te vol tijdens de warmte en neem af en toe pauze.

Meer lezen over New York?

Eten en drinken:

Tips voor je bezoek:

Bezienswaardigheden:

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on