Socials

Wat te doen in Portland Oregon?

Portland Oregon

Wat te doen in Portland Oregon?

Totaal onverwachts maakte ik kennis met de staat Oregon in Amerika. Een korte, maar plezierige kennismaking met Portland en Cannon Beach. De stad Portland kende ik een klein beetje uit Wie is de Mol?, tijd om Portland in het echt te ervaren. Hoewel Portland bezoeken in januari prima kan, raad ik het aan om in de zomermaanden af te reizen naar de stad. Ik denk dat de stad zoveel mooier is wanneer alles bloeit en de mensen buiten leven. In Portland heb je genoeg bezienswaardigheden om je een weekend te vermaken. Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Portland?

Wat moet je weten over Portland Oregon?

Portland is de grootste stad van de staat Oregon aan de westkust van Amerika. Het staat bekend als een van de groenste steden ter wereld. De slogan Keep Portland Weird is kenmerkend voor de stad. Je komt hem op diverse plekken tegen in Portland. Het kenmerkt de stad met zijn inwoners die gek, ongewoon en excentriek zijn. Portland is een fijne stad, met een levendige horeca scene. Van bierbrouwerijen tot de foodcarts, allemaal passen ze bij de uitstraling van Portland.

In de winter heeft Portland natte, maar milde winters, hoewel sneeuw op relatief korte afstand te vinden is. De zomermaanden zijn warm en droog. Ideaal voor een bezoek aan de stad of de staat Oregon.

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen in Portland?

Art Museum Portland

Een van de aanraders in Portland is het Art Museum. Het is het oudste museum in het noordwesten en ligt in het culturele district in Portland. In het museum vind je diverse wisselende tentoonstellingen, maar ook een vaste collectie Native Art en Moderne Kunst. In de periode dat wij het Art Museum bezochten was er een inspirerende tentoonstelling over animatie te zien, met herkenbare items uit bekende animatiefilms. Een leuke activiteit op een regenachtige dag.
Portland Art Museum
A: 1219 SW Park Avenue

Oregon Zoo

In de Oregon Zoo zijn meer dan 2000 dieren van over de hele wereld te bekijken. Op de dag dat wij er waren was het erg rustig en hoe fijn is het om in alle rust de dieren te bekijken. Overigens heb ik nog niet eerder een beer van zo dicht bij gezien. Ondanks dat we in de winter periode de Oregon Zoo bezochten, hebben we vele dieren kunnen bekijken.
Oregon Zoo
A: 4001 SW Canyon Road

Shanghai Tunnels

Dat er nog een hele geschiedenis onder de grond zich heeft afgespeeld, wist ik pas toen ik de aflevering van 3 op Reis zag in Portland. Natuurlijk wilden we dit met eigen ogen zien en gingen we zelf de tunnels in. Onder begeleiding van een gids kregen we de verhalen te horen van de Shanghai Tunnels. Je legt weinig afstand af tijdens de tour, maar loopt vooral kleine stukjes in de ruimtes onder de grond. Indrukwekkend om de verhalen te horen waar je anders geen weet van hebt.
Shanghai Tunnels
A: Hobo’s Restaurant – 120 NW Third Avenue

Shanghai Tunnel

Powell’s City of Books

Een van de grootste boekenwinkels ter wereld vind je in Portland: Powell’s City of Books. Met bijna één miljoen boeken kun je je uren vermaken in deze boekenwinkel. En dat deden wij dan ook. We brachten meerdere keren een bezoek aan de winkel waar je niet uitgekeken raakt. Het leuke van een winkel zo groot als Powell’s, is dat het gewoon een eigen plattegrond heeft.
Powell’s Books Portland
A: 1005 W Burnside Street

Voodoo Doughnut

Een begrip in Portland zijn de donuts van Voodoo Doughnut. Ze zijn zelfs zo populair dat er vaak een rij buiten staat. In de etalage ligt een enorme diversiteit aan donuts, de ene creatie nog mooier dan de andere. En lekker zijn ze zeker, dus echt een aanrader om hier even langs te gaan.
Voodoo Doughnut
A: 22 SW 3rd Avenue

Portland Oregon

Op zoek naar andere leuke hotspots in Portland?

Keep Portland Weird Sign

Keep Portland Weird- het statement van de stad. Creatievelingen weten de stad inmiddels te vinden. Rondom dit statement zijn voldoende evenementen in de stad te vinden die de stad zo leuk maken. In de winter zijn er niet veel evenementen te vinden, maar het Keep Portland Weird bord kun je natuurlijk altijd bezoeken.
A: 3rd Street (tegenover Voodoo)

Foodtrucks scene

Portland staat bekend om zijn vele foodtrucks. En of het nou winter is of niet, de foodtrucks staan er altijd. Het is een leuke manier om goedkoop en lekker eten te scoren. Diversiteit genoeg bij de foodtrucks. Je vind ze op verschillende plekken in de stad, er is gelukkig een handig overzicht met alle Food Trucks in Portland. Toch te koud om buiten te eten? Dan zijn er ook genoeg toffe bierbrouwerijen en andere leuke restaurants in Portland.

Aerial Tram

Tijdens een stedentrip is het altijd leuk om de stad vanuit de hoogte te bekijken. In Portland kan dat onder andere via een ritje met de Aeriel Tram. Voor ongeveer $5 kun je met de tram naar boven waar je bij een ziekenhuis uitkomt. Het ritje is een leuke ervaring om mee te maken, maar boven is niet veel te doen behalve van het uitzicht te genieten. Het uitzicht over de regio en de bergtoppen in de verte maakt veel goed.
Aerial Tram
A: 3303 SW Bond Ave

Kleinste park ter wereld – Mill Ends Park

Verwacht er niet te veel van, maar het kleinste park ter wereld vind je in Portland Oregon. Sinds 1976 is dit het kleinste officiële park. De grondoppervlakte is 0.2916 vierkante meter en een diameter van 61 cm. Oorspronkelijk was de plek bedoeld voor een lantaarnpaal, maar deze liet op zich wachten waardoor Dick Fagan in 1948 er een park van maakte.
A: 56 SW Taylor Street

Pioneer Courthouse Square

In het centrum van Portland vind je het Pioneer Courthouse Sqaure, een plein met een grootte van 3700m2. Op het plein worden gedurende het jaar diverse evenementen georganiseerd. Hier vind je onder andere een milepost sign met diverse afstanden naar attractie en plaatsen, een fontein en wanneer je naar de stenen kijkt, zie je daar allemaal namen op staan. Dit zijn namen van mensen die Portland zo’n buitengewone stad maken.
A: 701 SW 6th Avenue

Vanuit Portland reisden we door naar Cannon Beach om de kust van Oregon te bezoeken. Een enorme aanrader want de kustlijn is erg mooi. Wil je nog meer zien van Oregon? Dan is deze rondreis in Oregon een aanrader.

Overnachten in Portland

Overnachten kan in allerlei accommodaties in Portland. Je hebt verschillende wijken waar je kunt overnachten, op zich zijn alle bezienswaardigheden vanuit verschillende plekken te bereiken. Wij sliepen in het Jupiter hotel in Downtown. Ideaal ook als je Portland bezoekt tijdens een roadtrip, want een parkeerplaats is aanwezig. Daarnaast konden we lopend richting de overkant maar ook met het openbaar vervoer. Het hotel is een hippe en fijne plek om te overnachten en ontbijten kan bij de buren (Douglas Fir) of natuurlijk bij een van de leuke hotspots in Portland.
Jupiter Hotel
A: 800 E Burnside Street

Tip voor je reis – een ESTA aanvragen

Eén van de belangrijkste dingen die je moet regelen voordat je naar Amerika gaat is een geldig ESTA. Behalve dat je paspoort een bepaalde geldigheid nodig heeft, moet je een visum in de vorm van een ESTA aanvragen. Een ESTA heb je nodig bij een bezoek van maximaal 90 dagen aan Amerika. Ook wanneer je op doorreis bent en een tussenstop hebt in Amerika moet je een ESTA aanvragen. Je moet bij aankomst in Amerika kunnen aantonen dat je het land ook weer gaat verlaten binnen de 90 dagen. Vraag minimaal vier weken voor aanvang van je reis aan, zodat je zeker weet dat het op tijd goedgekeurd is. Indien je een ESTA hebt aangevraagd is deze twee jaar geldig. In sommige gevallen is je ESTA nog geldig, maar doordat je tussentijds een nieuw paspoort hebt gekregen, moet je alsnog een nieuwe aanvragen.

Het aanvragen kost je 14 dollar die je kunt betalen met een creditcard. Twijfel je over je aanvraag, wat logisch is want de vragen zijn niet bepaald makkelijk, of heb je geen creditcard? Dan kun je een ESTA aanvragen. Zij regelen dan je ESTA aanvraag. Inclusief bemiddelings- en administratiekosten betaal je daarvoor 29,95 euro. Hiervoor krijg je persoonlijke hulp indien nodig, je aanvraag wordt handmatig gecontroleerd en als je aanvraag afgewezen wordt betaal je niets. Mocht je aan de late kant zijn met je aanvraag kun je er een spoed aanvraag van maken. Hoe het precies werkt wordt duidelijk in dit filmpje over het aanvragen van een ESTA.

Wil jij naar Portland?
– Boek hier de goedkoopste vliegtickets voor je trip
– Een auto huren kun je doen bij Sunny Cars
– De leukste reisgidsen voor Portland

Meer lezen over West Amerika?

Disclaimer: Dit bericht bevat gesponsorde onderdelen. De tekst is natuurlijk geschreven uit eigen ervaring. Ik deel echter niets anders dan mijn eigen mening.

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on