Socials

Blog

Wat te doen in Portland Oregon?

Wat te doen in Portland Oregon?

Totaal onverwachts maakte ik kennis met de staat Oregon in Amerika. Een korte, maar plezierige kennismaking met Portland en Cannon Beach. De stad Portland kende ik een klein beetje uit Wie is de Mol?, tijd om Portland in het echt te ervaren. Hoewel Portland bezoeken in januari prima kan, raad ik het aan om in de zomermaanden af te reizen naar de stad. Ik denk dat de stad zoveel mooier is wanneer alles bloeit en de mensen buiten leven. In Portland heb je genoeg bezienswaardigheden om je een weekend te vermaken. Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Portland?

Wat moet je weten over Portland Oregon?

Portland is de grootste stad van de staat Oregon aan de westkust van Amerika. Het staat bekend als een van de groenste steden ter wereld. De slogan Keep Portland Weird is kenmerkend voor de stad. Je komt hem op diverse plekken tegen in Portland. Het kenmerkt de stad met zijn inwoners die gek, ongewoon en excentriek zijn. Portland is een fijne stad, met een levendige horeca scene. Van bierbrouwerijen tot de foodcarts, allemaal passen ze bij de uitstraling van Portland.

In de winter heeft Portland natte, maar milde winters, hoewel sneeuw op relatief korte afstand te vinden is. De zomermaanden zijn warm en droog. Ideaal voor een bezoek aan de stad of de staat Oregon.

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen in Portland?

Art Museum Portland

Een van de aanraders in Portland is het Art Museum. Het is het oudste museum in het noordwesten en ligt in het culturele district in Portland. In het museum vind je diverse wisselende tentoonstellingen, maar ook een vaste collectie Native Art en Moderne Kunst. In de periode dat wij het Art Museum bezochten was er een inspirerende tentoonstelling over animatie te zien, met herkenbare items uit bekende animatiefilms.
Portland Art Museum
A: 1219 SW Park Avenue

Oregon Zoo

Normaal bezoek ik eigenlijk nooit een dierentuin op reis, maar aangezien ik met mijn zusje was en die graag de dierentuin wilde bezoeken, besloten we die kant op te gaan. In de Oregon Zoo zijn meer dan 2000 dieren van over de hele wereld te bekijken. Op de dag dat wij er waren was het erg rustig en hoe fijn is het om in alle rust de dieren te bekijken. Overigens heb ik nog niet eerder een beer van zo dicht bij gezien. Ondanks dat het winter tijd was, hebben we vele dieren kunnen bekijken.
Oregon Zoo
A: 4001 SW Canyon Road

Wat te doen in Portland Oregon?
Wat te doen in Portland Oregon?

Shanghai Tunnels

Dat er nog een hele geschiedenis onder de grond zich heeft afgespeeld, wist ik pas toen ik de aflevering van 3 op Reis zag in Portland. Natuurlijk wilden we dit met eigen ogen zien en gingen we zelf de tunnels in. Onder begeleiding van een gids kregen we de verhalen te horen van de Shanghai Tunnels.
Shanghai Tunnels
A: Hobo’s Restaurant – 120 NW Third Avenue

Wat te doen in Portland Oregon?

Powell’s City of Books

Een van de grootste boekenwinkels ter wereld vind je in Portland: Powell’s City of Books. Met bijna één miljoen boeken kun je je uren vermaken in deze boekenwinkel. En dat deden wij dan ook. We brachten meerdere keren een bezoek aan de winkel waar je niet uitgekeken raakt. Het leuke van een winkel zo groot als Powell’s, is dat het gewoon een eigen plattegrond heeft.
Powell’s Books Portland
A: 1005 W Burnside Street

Wat te doen in Portland Oregon?
Wat te doen in Portland Oregon?

Voodoo Doughnut

Een begrip in Portland zijn de donuts van Voodoo Doughnut. Ze zijn zelfs zo populair dat er vaak een rij buiten staat. In de etalage ligt een enorme diversiteit aan donuts, de ene creatie nog mooier dan de andere. En lekker zijn ze zeker.
Voodoo Doughnut
A: 22 SW 3rd Avenue

Op zoek naar andere leuke hotspots in Portland?

Wat te doen in Portland Oregon?

Keep Portland Weird Sign

Keep Portland Weird- het statement van de stad. Creatievelingen weten de stad inmiddels te vinden. Rondom dit statement zijn voldoende evenementen in de stad te vinden die de stad zo leuk maken. In de winter zijn er niet veel evenementen te vinden, maar het Keep Portland Weird bord kun je natuurlijk altijd bezoeken.
A: 3rd Street (tegenover Voodoo)

Wat te doen in Portland Oregon?

Foodtrucks scene

Portland staat bekend om zijn vele foodtrucks. En of het nou winter is of niet, de foodtrucks staan er altijd. Het is een leuke manier om goedkoop en lekker eten te scoren. Diversiteit genoeg bij de foodtrucks.
Een handig overzicht met alle Food Trucks.

Wat te doen in Portland Oregon?

Aerial Tram

Ik vind het altijd leuk om een stad vanuit de hoogte te bekijken. In Portland kan dat onder andere via een ritje met de Aeriel Tram. Voor ongeveer $5 kun je met de tram naar boven waar je bij een ziekenhuis uitkomt. Het ritje is een leuke ervaring om mee te maken, maar boven is niet veel te doen behalve van het uitzicht te genieten. Het uitzicht over de regio maakt veel goed.
Aerial Tram
A: 3303 SW Bond Ave

Wat te doen in Portland Oregon?
Wat te doen in Portland Oregon?
Wat te doen in Portland Oregon?

Kleinste park ter wereld – Mill Ends Park

Het kleinste park ter wereld vind je in Portland Oregon. Sinds 1976 is dit het kleinste officiële park. De grondoppervlakte is 0.2916 vierkante meter en een diameter van 61 cm. Oorspronkelijk was de plek bedoeld voor een lantaarnpaal, maar deze liet op zich wachten waardoor Dick Fagan in 1948 er een park van maakte.
A: 56 SW Taylor Street

Wat te doen in Portland Oregon?
Wat te doen in Portland Oregon?

Pioneer Courthouse Square

In het centrum van Portland vind je het Pioneer Courthouse Sqaure, een plein met een grootte van 3700m2. Op het plein worden gedurende het jaar diverse evenementen georganiseerd. Hier vind je onder andere een milepost sign met diverse afstanden naar attractie en plaatsen, een fontein en wanneer je naar de stenen kijkt, zie je daar allemaal namen op staan. Dit zijn namen van mensen die Portland zo’n buitengewone stad maken.
A: 701 SW 6th Avenue

Wat te doen in Portland Oregon?
Wat te doen in Portland Oregon?

Vanuit Portland reisden we door naar Cannon Beach om de kust van Oregon te bezoeken. Een enorme aanrader want de kustlijn is erg mooi.

Overnachten in Portland

Overnachten kan op allerlei manieren in Portland. Wij sliepen in een hotel in Downtown. Ideaal ook als je Portland bezoekt tijdens een roadtrip, want een parkeerplaats is aanwezig. Het hotel is fijn en ontbijten kan bij de buren (Douglas Fir)
Jupiter Hotel
A: 800 E Burnside Street

Jupiter Hotel

Tip voor je reis – een ESTA aanvragen

Eén van de belangrijkste dingen die je moet regelen voordat je naar Amerika gaat is een geldig ESTA. Behalve dat je paspoort een bepaalde geldigheid nodig heeft, moet je een visum in de vorm van een ESTA aanvragen. Een ESTA heb je nodig bij een bezoek van maximaal 90 dagen aan Amerika. Ook wanneer je op doorreis bent en een tussenstop hebt in Amerika moet je een ESTA aanvragen. Je moet bij aankomst in Amerika kunnen aantonen dat je het land ook weer gaat verlaten binnen de 90 dagen. Vraag minimaal vier weken voor aanvang van je reis aan, zodat je zeker weet dat het op tijd goedgekeurd is. Indien je een ESTA hebt aangevraagd is deze twee jaar geldig. In sommige gevallen is je ESTA nog geldig, maar doordat je tussentijds een nieuw paspoort hebt gekregen, moet je alsnog een nieuwe aanvragen.

Het aanvragen kost je 14 dollar die je kunt betalen met een creditcard. Twijfel je over je aanvraag, wat logisch is want de vragen zijn niet bepaald makkelijk, of heb je geen creditcard? Dan kun je een ESTA aanvragen. Zij regelen dan je ESTA aanvraag. Inclusief bemiddelings- en administratiekosten betaal je daarvoor 29,95 euro. Hiervoor krijg je persoonlijke hulp indien nodig, je aanvraag wordt handmatig gecontroleerd en als je aanvraag afgewezen wordt betaal je niets. Mocht je aan de late kant zijn met je aanvraag kun je er een spoed aanvraag van maken. Hoe het precies werkt wordt duidelijk in dit filmpje over het aanvragen van een ESTA.

Wil jij naar Portland?
– Boek hier de goedkoopste vliegtickets voor je trip
– Een auto huren kun je doen bij Sunny Cars
– De leukste reisgidsen voor Portland
Wat te doen in Portland Oregon?
Wat te doen in Portland Oregon?
Wat te doen in Portland Oregon?
Wat te doen in Portland Oregon?
Wat te doen in Portland Oregon?
Wat te doen in Portland Oregon?
Meer lezen over West Amerika?
Wat te doen in Los Angeles?
– Een dag in Death Valley
– Route voor een road trip van 2 weken
– Tips voor je bezoek aan de Grand Canyon
– Is Alcatraz het bezoeken waard?
– Basketbal bezoeken in Los Angeles
– De Nationale Parken van West USA in beeld
– Hardlopen in Los Angeles


Lees meer over New York
Lees meer over Portland
Lees meer over Cannon Beach

Disclaimer: Dit bericht bevat gesponsorde onderdelen. De tekst is natuurlijk geschreven uit eigen ervaring. Ik deel echter niets anders dan mijn eigen mening.

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in Amerika. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips, nature escapes en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beathen plekken. Inmiddels is YTG een platform voor soloreizigers.

Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on