Socials

10x doen in Williamsburg New York

Williamsburg

10x doen in Williamsburg New York

Een van de highlights in Brooklyn is toch wel de wijk Williamsburg. Tegenwoordig helemaal hip en happening en daardoor misschien ook wel toeristisch geworden ondertussen. Dat maakt de wijk niet minder leuk om te ontdekken, want in Williamsburg zijn zoveel leuke plekken om te bezoeken dat de wijk zeker een must is tijdens je stedentrip New York. Wat je allemaal kunt doen in Williamsburg? Tips voor bezienswaardigheden in de wijk die je niet mag missen.

Wat te doen in Williamsburg New York

Foodfestival Smorgasburg

In de zomermaanden is het East River State Park de plek voor foodies. Ieder weekend vind je hier het festival Smorgasburg. De nieuwste foodtrends komen hier voorbij. Zeker wanneer het mooi weer is, dan is Smorgasburg een populaire trekpleister in Williamsburg. Test niet alleen de laatste eettrends, maar geniet ondertussen ook van het uitzicht op Manhattan.
Smorgasburg

Brooklyn Flea

Liefhebbers van vintage zitten goed in Williamsburg. Overal vind je kleine winkeltjes die allerlei vintage producten verkopen. Echte liefhebbers kunnen nog terecht bij de Brooklyn Flea. In de zomers zijn de markten buiten in Williamsburg en DUMBO. In de winter alleen in Williamsburg. Ideaal voor als je op zoek bent naar unieke items.
Brooklyn Flea
A: 25 Kent Avenue

East River State Park

In Williamsburg vind je diverse groene plekken. Het East River State Park is zo’n fijne plek. Aan de waterkant ligt het park waar in de zomermaanden diverse evenementen worden georganiseerd. Ook zonder een event is het een plek om even tot rust te komen en te genieten van de skyline van Manhattan en alle bootjes die voorbij komen.

Williamsburg

Street art in Williamsburg

In een van oorsprong rauwe buurt is natuurlijk genoeg street art te vinden. Struin door de straten van Williamsburg en je komt genoeg street art tegen. Op Bedford Avenue vind je een tweetal murals van Kobra. Werkelijk prachtige street art vind ik dat persoonlijk.
A: 147 Bedford Avenue (Fight for street art) & 219 Bedford Avenue (War is hell)

Ook in Bushwick kun je veel street art spotten.

De leukste Hotspots in Williamsburg

Als er een wijk is met leuke hotspots is dat Williamsburg. Door de gentrification van de wijk zijn er vele leuke plekken bijgekomen waar je kunt ontbijten. lunchen of dineren. Wat dacht je van Cafe Colette, The Butchers Daughter, Juliette, Gertie, Butler NYC of Five Leaves. Zoveel leuke plekken dat kiezen lastig is in Williamsburg.

Wandel over de Williamsburg Bridge

Hoewel de Brooklyn Bridge een aanrader is om te belopen, is de Williamsburg Bridge dat ook. Een wandeling over de brug geeft je weer een totaal ander beeld dan vanaf de Brooklyn Bridge. Daarbij is de brug ook nog eens enorm fotogeniek. En dat er minder toeristen overheen lopen is natuurlijk een pluspunt.

Williamsburg

Relax in Domino Park

Een van de nieuwste aanwinsten in Williamsburg – het Domino Park aan de oevers van de East River en misschien wel direct een van mijn favoriete plekken in de stad. Ligbanken met uitzicht over Manhattan, uitzicht op de Williamsburg Bridge, vermaak voor verschillende doelgroepen en de hotspot Tacocina. Vooral de plek in de zomermaanden om te genieten van de zonnestralen en uitzicht.

Naar de bioscoop bij Nitehawk Cinema

Is het wat minder mooi weer tijdens je stedentrip? Duik dan eens een bioscoop in. Een unieke ervaring in Amerika. Alles is namelijk enorm groot, niet alleen het eten en drinken, ook de zalen. Bij Nitehawk Cinema in Williamsburg heb je juist weer een iets andere ervaring. Hier word je bedient terwijl je een film aan het bekijken bent. Ook leuk om eens mee te maken.
Nitehawk Cinema
A: 136 Metropolitan Ave

Williamsburg

Relax in het McCarrenpark Brooklyn

De wijken Williamsburg en Greenpoint worden deels van elkaar gescheiden door het McCarrenpark. Een ideale plek om te relaxen. Maar ook om te kijken naar alle locals die in het park aan het sporten zijn. En wist je dat je in de zomermaanden gratis kunt zwemmen in het openbare zwembad? Ideaal toch?

Williamsburg

Bedford Avenue

Misschien wel het hart van Williamsburg, Bedford Avenue. In ieder geval wel een redelijk belangrijke straat in de wijk. Hier vind je vele leuke hotspots, winkels en street art. Wanneer je de wijk gaat verkennen, struin dan ook eens over Bedford Avenue.

Williamsburg

Overnachten in Williamsburg

Misschien ben je al vaker in New York geweest of wil je iets goedkoper overnachten. Dan is Williamsburg zeker een goede optie om te overnachten. Een aantal tips voor hotels:
 Pod Brooklyn – Hotelketen die de laatste jaren in opkomst is in New York met betaalbare en trendy kamers. Dichtbij het metrostation en The Brooklyn Brewery. $$
– Williamsburg Hotel – Hotel met een prachtig interieur en kamers met drie meter grote ramen waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de skyline.  $$
– Whyte Hotel – In een verbouwde fabriek aan de waterkant van Brooklyn vind je het Whyte Hotel. Kamers met een industrieel karakter waarbij sommigen uitkijken op de skyline van Manhattan en anderen op Brooklyn.

Alleen naar New York

Meer lezen over New York: 

Eten en drinken

Tips voor je bezoek

Bezienswaardigheden New York

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on