Waarom Bled meer verdient dan een tussenstop

Wat te doen bij het meer van Bled in Slovenië

Een schilderachtige omgeving komt tevoorschijn. Prachtige kerken en kastelen duiken op aan de rand van het meer. Het heldere water kleurt blauw. Diverse bootjes drijven op het water, vissers proberen wat te vangen en mensen zwemmen in het meer. Het dorpje straalt gezelligheid uit met al haar terrassen. Bled is een plek die meer verdient dan een tussenstop.

Bled Slovenië 

Onderweg vanaf Duitsland naar Rovinj kom je langs het Sloveense Bled. Een welkome pauze tijdens de reis om even te stoppen. De zon schijnt en daarom besluiten wij even van de route af te wijken. Tijd om het fameuze Lake Bled te bewonderen. In Bled staat midden op het meer een kerk dat alleen toegankelijk is via een gondel. Bij de kerk kun je de klokken luiden en een wens doen. Maar Bled biedt meer dan de beroemde kerk op het water.

Waarom Bled meer verdient

Wat te doen in Bled Slovenië? 

Rondom het meer kun je een wandeling maken van zes kilometer. Vergeet daarbij niet om een van de heuvels te beklimmen om van het uitzicht te genieten over het meer. Beklim bijvoorbeeld Mala Osojnica, een uitzichtpunt dat nog niet helemaal ontdekt is door toeristen. Het meer heeft in de zomer een aangename temperatuur van zo’n 23 graden, dus zwemmen is aanrader om te doen. In de omgeving is voor iedereen wat te doen. Actief raften op de vele rivieren, verschillende wandeltochten, een rodelbaan of het bezoeken van het kasteel. Voor de mensen die liever wat rustiger aan doen, kun je altijd een terrasje pakken in het dorp of lekker op een bankje over het meer kijken. Ook in de omgeving is nog genoeg te zien, zoals Bohinj.

Wat te doen bij het meer van Bled in Sloveniëthumb_IMG_4078_1024

Het dorpje Bled

Het plekje Bled is inmiddels volgestopt met toeristische attracties en hotels, maar het ademt wel gezelligheid uit. Je kunt bij diverse restaurants uitkijken over het prachtige meer. Ga op het terras zitten en neem de culinaire specialiteit van Slovenië ‘Kremsnita’. Bled is een plek die een langer bezoek verdient, dan alleen een tussenstop. Fotografen en liefhebbers van de natuur kunnen hun hart ophalen. Ik vind het jammer dat het voor ons niet meer was dan een korte tussenstop en was graag langer in Bled gebleven. Overigens geldt dit voor meer plekken in Slovenië. Ik ga graag nog een keer die kant op om nog meer van het land ontdekken.

Ik maakte maar een tussenstop, maar je kunt ook prima overnachten in Bled.

Waarom Bled meer verdient

Wat te doen bij het meer van Bled in Slovenië

Meer lezen over Kroatië of Slovenie?
– Welke highlights je niet mag missen in Kroatië en Slovenië?
– 12 uur in Zagreb
– Cityguide van Zagreb met alle bezienswaardigheden en hotspots
– 11 opvallenden dingen in Kroatië en Slovenië
– Bezoek ook de Plitvice Meren in Kroatië
Wat je allemaal kunt doen in Istrië
– 6 Redenen om Ljubljana te bezoeken
– Lake Bled bezoeken in Slovenië
Route Road Trip inclusief tips voor accommodaties in Kroatië en Slovenië.

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *