Een pareltje in Slovenië: het meer van Bled – tips voor bezienswaardigheden

Wat te doen bij het meer van Bled in Slovenië

Een pareltje in Slovenië: het meer van Bled – tips voor bezienswaardigheden

Een schilderachtige omgeving komt tevoorschijn. Een prachtige kerk en kasteel duiken op aan de rand van het meer. Het heldere water kleurt blauw. Diverse bootjes drijven op het water, vissers proberen wat te vangen en mensen zwemmen in het meer. Het dorpje straalt gezelligheid uit met al haar terrassen. Bled is een plek die meer verdient dan de tussenstop die wij er maakten. Tips voor bezienswaardigheden rond het meer van Bled.

Het meer van Bled in Slovenië 

Het is misschien de meest bekende bezienswaardigheid van Slovenië: het meer van Bled. Vooral bekend vanwege de kerk die zich midden op het meer bevindt. Het is een sprookjesachtig meer dat zeker het bezoeken waard is. Onderweg vanaf Duitsland naar Rovinj kom je langs het Sloveense Bled. Voor ons een welkome pauze tijdens de reis. De zon schijnt en daarom besluiten wij even van de route af te wijken. Tijd om het fameuze Lake Bled te bewonderen. Na een blik op het meer snap ik waarom het populair is, het is prachtig om te aanschouwen. Vooral de uitstraling van het meer en het dorp zorgen ervoor dat ik het jammer vind dat we op doorreis zijn. Een opmerkelijk gezicht, een kerk midden op een meer dat alleen toegankelijk is via een gondel. Bij de kerk kun je de klokken luiden en een wens doen. Maar Bled biedt meer dan de beroemde kerk op het water.

Waarom Bled meer verdient

Wat te doen in rondom het meer van Bled in Slovenië? 

Wandelen rond het meer van Bled

Rondom het meer kun je een wandeling maken van zes kilometer. Vergeet daarbij niet om een van de heuvels te beklimmen om van het uitzicht te genieten over het meer. Beklim bijvoorbeeld Mala Osojnica, een uitzichtpunt dat nog niet helemaal ontdekt is door toeristen.

Zwemmen of watersport in Bled

Het meer heeft in de zomer een aangename temperatuur van zo’n 23 graden, dus zwemmen is aanrader om te doen. Natuurlijk kun je ook een bootje huren om over het meer te varen of de kerk te bezoeken. Sup’pen behoort ook tot de mogelijkheden rond het meer.

Wat te doen bij het meer van Bled in Slovenië
thumb_IMG_4078_1024

Het dorpje Bled

Het plekje Bled is inmiddels volgestopt met toeristische attracties en hotels, maar het ademt wel gezelligheid uit. Je kunt bij diverse restaurants uitkijken over het prachtige meer. Ga op het terras zitten en neem de culinaire specialiteit van Slovenië ‘Kremsnita’. Voor de mensen die liever wat rustiger aan doen in plaats van alle activiteiten, je kunt altijd een terrasje pakken in het dorp of lekker op een bankje over het meer kijken Bled is een plek die een langer bezoek verdient, dan alleen een tussenstop. Fotografen en liefhebbers van de natuur kunnen hun hart ophalen. 

Uitzichtpunt van Bled

Ten westen van het dorp bevindt zich een uitzichtpunt over het meer. Wanneer je een rondje maakt lang het meer, kom je langs een strandje en camping. Hier bevindt zich een pad naar boven aan je rechterhand. Een pittige klim die helaas niet altijd even goed wordt aangegeven onderweg. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over het meer.

De omgeving van Bled

Ook in de omgeving van Bled zijn er nog diverse (water)activiteiten mogelijk. Actief raften op de vele rivieren, verschillende wandeltochten, een rodelbaan of het bezoeken van het kasteel. Bohinj is een andere aanrader in de omgeving om te bezoeken. Slovenië is een veelzijdig land met veel prachtige natuurgebieden. Het land leent perfect voor een roadtrip. En wil je een grote stad bezoeken? Dan is Ljubljana een leuke en frisse stad voor een stedentrip tijdens je roadtrip.

Ik maakte maar een tussenstop, maar je kunt ook prima overnachten in Bled.

Waarom Bled meer verdient

Meer lezen over Kroatië of Slovenië?
Welke highlights je niet mag missen in Kroatië en Slovenië?
Cityguide van Zagreb met alle bezienswaardigheden en hotspots
– 11 opvallenden dingen in Kroatië en Slovenië
Bezoek ook de Plitvice Meren in Kroatië
Wat je allemaal kunt doen in Istrië
– Wat te doen in Ljubljana
– Lake Bled bezoeken in Slovenië
Route Roadtrip inclusief tips voor accommodaties in Kroatië en Slovenië

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on