10 bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je eerste bezoek aan Parijs

Wat te doen tijdens je eerste keer Parijs

10 bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je eerste bezoek aan Parijs

Een stedentrip Parijs is altijd een goed idee. Het is een stad die je makkelijk kunt bereiken vanuit Nederland. Zowel met de auto als de trein ben je in een paar uur in de Franse hoofdstad. Mijn eerste kennismaking was na mijn afstuderen. Samen met mijn moeder trok ik naar de Franse hoofdstad, de stad van de liefde, de Eiffeltoren, de Champs Elysees en die ik al in vele films voorbij zag komen. Een stad waar je niet uitgekeken raakt. Want ook een tweede keer in Parijs ontdekte ik genoeg leuke dingen. Wat te doen in Parijs, tips voor je eerste bezoek aan Parijs.

Wat te doen in Parijs – enkele hoogtepunten voor je eerste bezoek

Louvre – het grootste museum ter wereld

Tijdens een stedentrip naar Parijs is het bezoeken van het Louvre een van de opties. Echter, tijdens een bezoek aan het Louvre kan je helaas niet alles zien want het museum is zo groot dat je wel een maand nodig hebt om alles te bekijken. Toch is een bezoek de moeite waard, maar kies voor bepaalde delen die je graag wilt zien. En vergeet de smile van de Mona Lisa niet te bewonderen.
Louvre
A: Rue de Rivoli

Champs Elysees – de bekendste staat in Parijs

De bekendste straat van Parijs: de Champs Elysees. Wie kent hem niet van de finish van de Tour de France, de parade op 14 juli of het eindpunt van de Marathon van Parijs? Het wordt ook wel gezien als de etalage van het land. Wanneer je over de Champs Elysees wandelt zie je de ene naar de andere chique etalage voorbij komen. De grote en belangrijkste modeketens hebben hier hun winkels zitten.

10 bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je eerste bezoek aan Parijs

Eiffeltoren

Het symbool van Parijs die je op vele momenten boven de stad ziet uitsteken. Het is daarom ook de meest toeristische bezienswaardigheid van de stad. Is de klim naar boven het waard om in de rij te staan? Ik vond van wel. Je hebt een fantastisch uitzicht over de straten van Parijs en zeg nou zelf, het bezoeken van een icoon hoort er toch een beetje bij. In de zomer verwerkt de Eiffeltoren zo’n 35.000 bezoekers per dag, dus het is aan te raden om op tijd te komen of aan het einde van de dag.
Eiffeltoren
A: Champs de Mars

Parijs

Montmatre

Parijs wordt ook wel omgeschreven als de stad van de honderd dorpen. Iedere stadswijk is redelijk op zichzelf. Ook de wijk Montmartre in het noorden van Parijs. Lange tijd was het de rosse buurt van Parijs met vele seksshops. Maar tegenwoordig heeft het ook een andere kant. Je kunt vanaf de Sacre Coeur uitkijken over de wijk en het dorpse gevoel ervaren door de straten van Montmartre te struinen. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan het cafeetje (Café des 2 Moulins) van Amelie die ook in Montmartre zit gevestigd.

Moulin Rouge

In de wijk Montmartre, die vroeger bekend was vanwege de rosse buurt, vind je de Moulin Rouge. Het cabarettheater opende meer dan een eeuw geleden en speelde een belangrijke rol in de gelijknamige film. Nog steeds worden er iedere avond voorstellingen vertoond, maar dan voornamelijk voor toeristen. Je hoeft natuurlijk niet per se een voorstelling bij te wonen, het is al leuk om er even langs te lopen voordat je een wandeling gaat maken in Montmartre.
Moulin Rouge
A: 82 Boulevard de Clichy

Sacre Coeur

Een ander hoogtepunt in Montmartre is de Sacre Coeur. De heuvel waarop de basiliek staat is 127 meter hoog, en daardoor een goed uitzichtpunt over Parijs. Het witte bouwwerk is een opvallend verschijnsel in Parijs, vanwege de neo-romaans-Byzantijnse stijl wordt hij vaak de suikertaart genoemd. Je kunt de trappen richting de Sacre Coeur beklimmen of met een kabeltrein om hoog gaan.
A: 35 Rue du Chevalier

Jardin du Luxembourg

Een van de mooiste stadsparken in Parijs is Jardin du Luxembourg. Een heerlijke plek om op een zomerse dag even bij te komen van het wandelen door de stad. Het park is 23 hectare groot en verschillende terrassen en grasvelden. Een wandeling door het park laat je verschillende standbeelden zien, er staan er meer dan honderd in Jardin du Luxembourg.

Wandelen langs de Seine

Op een mooie zomerse dag is er niet fijner dan een mooie wandeling langs de Seine. Langs de rivier zijn wandelpaden waar geen ander verkeer kan komen. Genieten van de zon tijdens een wandeling langs de hoogtepunten van Parijs.

Notre Dam – Middeleeuwse bouwkunst

Het 800 jaar oude Notre Dam in Parijs is een van de mooiste godshuizen van Frankrijk. Dat de Notre Dam op een eiland in de Seine ligt, zet nog extra kracht bij een bezoek aan de mooiste kerk van Parijs. Het duurde bijna 200 jaar voordat de kerk in Franse gotische stijl af was. De zuidelijke toren van de kerk kun je beklimmen voor een panoramisch uitzicht over de stad.
A: Place du Parvis

10 bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je eerste bezoek aan Parijs

Arc de Triomphe -triomfboog van Parijs

Aan het einde van de Champs Elysees staat een herinnering aan de tijd van Napoleon, de Arc de Triomphe. Na de overwinning bij Austerlitz in 1806 liet Napoleon de boog bouwen. Wandel de Champs Elysees af, bekijk de Arc de Triomphe en wandel aan de andere kant weer terug.

Tips voor je bezoek aan Parijs

  • Overnachten deed ik bij Hotel Lyon Bastille in de buurt van Gare de Lyon. Niet heel centraal, maar wel een fijne en goedkope plek om te overnachten. Natuurlijk zijn er ook genoeg andere opties om te overnachten in Parijs.
  • Ik reisde naar Parijs met de trein via NS Internationaal. Een fijne manier om te reizen en je stapt midden in Parijs uit. Benieuwd hoe is het om te reizen met de trein naar Parijs?
  • Wanneer ik een stad ga bezoeken, vind ik de reisgids van Time to Momo altijd fijn om te gebruiken.

Meer lezen over Frankrijk?

Andere leuke citytrips dicht bij huis:

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on