Socials

Wat te doen tijdens een weekend Overijssel

Weekend overijssel

Wat te doen tijdens een weekend Overijssel

Ondanks dat de provincie voor mij op relatief korte afstand ligt, kwam ik de laatste jaren vaak niet verder dan Zwolle. Eigenlijk zonde, de provincie heeft veel meer te bieden dan de Hanzestad Zwolle. Tijd om Overijssel te ontdekken tijdens een weekendje weg.

Overnachten in een natuurhuisje in Den Ham

We starten het weekend in Den Ham. Hier hebben we een natuurhuisje geboekt. Een goed begin van het weekend, lekker in de natuur. Het huisje bevindt zich op een klein park is van alle gemakken voorzien. De stad Ommen ligt redelijk dicht bij voor een bezoek aan winkels of restaurant.
Lees meer over het Natuurhuisje waar wij in sliepen of bekijk hier de opties in Overijssel

Overnachten Natuurhuisje

Holterberg – Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Op de zaterdag besluiten we naar de Holterberg te rijden. Voor mij iets nostalgisch, als klein kind reden we hier vaak over voor familiebezoek. Deze keer besluiten we te gaan voor een wandeling. Starten doen we midden op de Holterberg vanaf het Natuurdiorama Holterberg. Vanaf hier kun je diverse routes volgen. Wij lopen de groene route van vier kilometer; de Holterbergwandeling. Een leuke afwisselende route waarbij we langs de Canadese Begraafplaats komen. Indrukwekkend om deze plek te zien.

Ommen

In de avond gaan we uit eten in Ommen. Op het terras van Tante Pos genieten we van het zonnetje en een heerlijke maaltijd. Ommen blijkt een leuke, gezellige stad aan de Vecht en eigenlijk midden in de natuur. Vanuit hier kun je diverse wandelgebieden bereiken.

Lemelerveld

Na rustig ontwaken en een rondje hardlopen, kiezen we ervoor om op de zondag nog een natuurgebied te bezoeken. Nog een prachtig natuurgebied praktisch om de hoek die je kunt verkennen tijdens een weekend in Overijssel. Lemelerveld is een natuurgebied van ongeveer 900 hectare. In het gebied vind je zes wandelroutes die je kunt lopen. Onderweg kom je uitgestrekte heidevelden, bossen en het hoogste punt van Salland tegen. We kiezen voor het spoor van de Leeuw, een route van vier kilometer langs vele mooie plekken.

Zwolle

Wil je tijdens je weekend in Overijssel wat meer afwisseling tussen stadjes en natuur? Dan is een bezoek aan Zwolle natuurlijk nog een optie. Je kunt de Hanzestad bezoeken om te winkelen, lekker uit eten te gaan en het bezoeken van musea. Vergeet bijvoorbeeld niet om een bezoek te brengen aan de mooiste boekenwinkel van Nederland; Waanders/Broerse.
Lees meer over Zwolle

Hotspots Zwolle

Andere mogelijkheden in Overijssel

Wij besloten tijdens ons weekend vooral te genieten van de natuur, maar mocht je meer een stadsmens zijn, ook dan heeft Overijssel genoeg te bieden. Denk aan steden als Deventer, Enschede, Raalte of Hellendoorn. Of huur een bootje in het pittoreske Giethoorn. Een ander mooi natuurgebied is Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste laagveenmoerasgebied van Noord-West Europa. Genoeg opties in Overijssel voor een weekend, of misschien wel voor langer.

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on