Wegdromen tijdens een weekendje Schiermonnikoog

Travel Stories: wegdromen tijdens een weekendje Schiermonnikoog

Soms heb je even een weekendje uitwaaien nodig. Even niets aan je hoofd en bijkomen in alle rust. Een weekend op Schiermonnikoog kwam als geroepen. Een betere plek om even bij te komen is er eigenlijk niet. Genieten van de rust op het eiland, de fijne wandelroutes en zelfs het weer liet zich van zijn beste kant zien. Het hele weekend brachten we door onder het genot van een zonnetje. Hoe perfect wil je een weekend Schiermonnikoog hebben?

Hardlopen op Schiermonnikoog

Ik was niet zonder reden op Schiermonnikoog. Al een jaar staat de Monnikenloop omcirkeld in de agenda. Net als voorgaande edities richt ik mij op de vijf kilometer. Ieder jaar roep ik weer volgend jaar voor de tien kilometer te gaan, maar ik blijf toch steken op die vijf kilometer. Niet erg, want een vijf kilometer over het eiland is al best pittig. Dat de Monnikenloop plaats vind op het eiland merk je bij aankomst in Lauwersoog. Een extra boot is inmiddels al weg en ook op de reguliere boot is het gezellig druk. Toch merk je op het eiland niet zoveel van de drukte.

We slapen weer in Hotel Bernstorff en ik voel mij direct weer thuis op het eiland. Afgelopen jaren kom ik meerdere keren per jaar op Schiermonnikoog en het voelt toch een beetje als mijn tweede thuis. Even na twaalven start mijn run en voor het eerst sinds ik mee doe, schijnt de zon en kan ik in korte broek lopen. Het voelt nog wat onwennig. Voor mij ook de eerste run dit jaar in redelijke warmte. Ik heb het redelijk zwaar en ben blij als ik over de finish ben en gelukkig iets sneller ben dan vorig jaar.

Travel Stories: wegdromen tijdens een weekendje Schiermonnikoog

Na het douchen barst ik weer van de energie om het eiland te verkennen. Tijdens de November Wandelmaand liepen we een stuk over het wad en we besluiten daar een route te lopen. Via het strand wandelen we richting de Badweg, gaan (op zijn Gronings) dikdakken bij Zandt aan Zee en we sluiten af in het dorp wat het Putkapel uit Sneek de boel opfleurt.

Travel Stories: wegdromen tijdens een weekendje Schiermonnikoog
Travel Stories: wegdromen tijdens een weekendje Schiermonnikoog
Travel Stories: wegdromen tijdens een weekendje Schiermonnikoog
Travel Stories: wegdromen tijdens een weekendje Schiermonnikoog
Travel Stories: wegdromen tijdens een weekendje Schiermonnikoog
Travel Stories: wegdromen tijdens een weekendje Schiermonnikoog

Voor dag en dauw

Ondanks de klok die vooruit is gezet, sta ik rond zonsopkomst al naast mijn bed. Even is die twijfelaar er weer in mij. Zal ik wel of niet naar buiten voor de zonsopkomst? Uiteindelijk maak ik de keuze om een korte run te doen. Ik heb een kleine route in mijn hoofd en gewapend met een telefoon ga ik naar buiten. Tot mijn verbazing is het helemaal niet zo heel koud. Ik ren richting de Berkenplas en kom daar fanatieke fotografen tegen. Ze hebben de zonsopkomst gefotografeerd op de bunker. Weer is daar die twijfelaar, zal ik daar ook heen gaan? De zon is inmiddels al op. Ik zie de mist rondom de Berkenplas hangen en besluit mijn oorspronkelijke route te verlaten. Via de Berkenplas ‘ren’ ik naar de bunker. De fotografen hebben helemaal gelijk. Ondanks dat de zon al eventjes op is, is het er prachtig. En het mooiste is, ik heb alles voor mijzelf. Het voelt alsof ik in het buitenland ben, dit ken ik alleen van foto’s. De mist hangt werkelijk prachtig tussen de duinen, waardoor het lijkt alsof ik naar een enorm bos in de mist kijk. Eventjes baal ik dat ik alleen mijn telefoon bij mij heb. Dan maar de beelden in mijn eigen geheugen opslaan. Een echte run wordt het niet meer, meer een sightseeing run, zo vaak ik een stop om foto’s te nemen en genieten van fraaie plaatjes.

Travel Stories: wegdromen tijdens een weekendje Schiermonnikoog
Travel Stories: wegdromen tijdens een weekendje Schiermonnikoog

Dagdromen in de duinen

Ik ben net op tijd voor het ontbijt en na het uitchecken maken we nog een laatste, maar lange wandeling over het eiland. Het weer is nog steeds fantastisch en we maken van de lunch een picknick in de duinen. In een duinpan uit de wind, wordt het zelfs warm. Nog een laatste ronde over het strand en via het dorp gaan we weer terug naar de haven. Het weekend zit er al weer op. Wat vliegt de tijd altijd op fijne plekken. Voor volgend jaar reserveren we nog snel een kamer in Hotel van der Werff, een van die accommodaties waar ik nog graag een keer wil overnachten.

Travel Stories: wegdromen tijdens een weekendje Schiermonnikoog
Travel Stories: wegdromen tijdens een weekendje Schiermonnikoog
Travel Stories: wegdromen tijdens een weekendje Schiermonnikoog
Travel Stories: wegdromen tijdens een weekendje Schiermonnikoog
Travel Stories: wegdromen tijdens een weekendje Schiermonnikoog

En als je weekend zo wordt afgesloten, dan kun je je geluk toch niet op?

Travel Stories: wegdromen tijdens een weekendje Schiermonnikoog
Meer lezen over Schiermonnikoog?
Restaurants op Schiermonnikoog
Een dagje Schier
Balgexpres
Excursie Engelsmanplaat
Wandelroutes op Schiermonnikoog
Schiermonnikoog in de winter
November Wandelmaand


Overnachten op Schiermonnikoog
It Aude Kolonyhus
Hotel van der Werff
Vitamaris
Persoonlijke tips voor accommodaties

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

4 comments

  1. Woow zie er geweldig uit, zou ik binnekort samen met mijn verloofde ook wel eens willen doen. Ik blijf je volgen,

    Alvast dank vor de inspiratie !

    groetjes

    Karen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *