Socials

De leukste plekken om buiten de deur te werken in Groningen

Werken buiten de deur Groningen

De leukste plekken om buiten de deur te werken in Groningen

Werken in cafés wordt steeds populairder. ZZP-ers of studenten die achter hun laptop zitten, plekken waar mensen afspreken om samen te werken of te studeren zie je steeds meer. Zo veel dat er inmiddels al een tegenbeweging is en je bij sommige plekken niet meer achter een laptop mag zitten. In Groningen, een studentenstad bij uitstek, zie je steeds meer laptops opduiken in cafés. Op zoek naar een leuke plek om te werken buiten de deur in Groningen? Ik zet de leukste voor je op een rij.

De leukste plekken om buiten de deur te werken in Groningen

Coffee Break

Hoewel Coffee Break al jaren in de stad zit, is deze sinds kort verhuisd een paar deuren verderop. Een ruim opgezette plek met veel licht, ideaal om te studeren of te werken. Naast werkende en studerende mensen, zitten er ook genoeg mensen een krant te lezen of gezellig bij te kletsen. Een leuke menukaart hebben ze naast goede koffie ook bij Coffee Break.

Coffee Break
A: Gedempte Zuiderdiep 22

De Uurwerker

In de Uurwerker hangt altijd wel een fijne sfeer. Of je nu voor de vrijdagmiddagborrel komt of om te studeren / werken. In het rechtergedeelte van de Uurwerker zie je meer mensen verstopt achter een laptop, het overige gedeeld wordt voornamelijk gebruikt om bij te kletsen en te borrelen. Door deze afwisseling heb je een wisselend publiek en dat maakt het leuk om te werken bij de Uurwerker. Natuurlijk is de menukaart van de Uurwerker ook niet verkeerd. Leuke en afwisselende gerechten die je kunt kiezen voor een lunch of aan het einde van de dag.

Uurwerker
A: Uurwerkersplein 1

Student Hotel Groningen – The Commons

The Commons is nog zo’n fijne plek om te werken. Bijkomend voordeel is dat je hier zou kunnen beginnen met een ‘ontbijtbuffet’ ’s ochtends en daarna direct aan de slag zou kunnen. The Commons is samen met Coffee Break de plek waar je al voor 10.00 uur terecht kunt. De meeste cafés openen pas om 10.00 uur in Groningen. Bij The Commons vind je een wisselend publiek tussen studenten, hotelgasten en locals die komen ontbijten, bijkletsen of werken. Een leuke menukaart waar niet al te dure gerechten op staan.

Tegenwoordig kun je ook een kamer huren om te werken. Via Voordethuiswerkers kun je een hotel kamer boeken voor een dag zodat je een keer in een andere omgeving kunt werken. Ideaal om een dagje ongestoord te knallen. Echt een aanrader om een keer te doen. Je kunt tijdens zo’n dag gebruik maken van de faciliteiten in de kamer en eventueel lunch halen uit het restaurant.

The Student Hotel
A: Boterdiep 9

Wadapartja

De naam klinkt misschien vreemd voor niet-Groningers, maar bij Wadapartja is niets te gek. Een fijne plek om te werken, studeren of gewoon gezellig lunchen of eten. Geen menukaart met normale namen, maar Groningse namen voor Hollandse gerechten. Bij Wadapartja hangt een ontspannen sfeer, een plek waar je je thuis voelt. En dus een prima plek om af en toe te werken buiten te deur.

Wadapartja
A: Zuiderdiep 39-41

Meer lezen over Groningen

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on