West USA: Checklist

West USA Checklist

Een rondreis door het westen van Amerika, een van mijn tofste reizen die ik gemaakt heb. Wil je alles zien, dan ben je ongeveer 4 weken onderweg. De ultieme vrijheid om over de wegen van Amerika te rijden en onderweg allerlei mooie plekken zien, heerlijk. Natuur afwisselen met de drie grote steden: Los Angeles, San Francisco en Las Vegas. Een hoop van deze ervaringen zie je terugkomen op de vele foto’s van mensen die een rondreis hebben gemaakt in deze omgeving. Hieronder een checklist met ervaringen die je gedaan moet hebben tijdens je reis in West USA.

San Francisco

De stad die wel wat weg heeft van een Europese stad. Waar je nooit zeker bent van mooi weer, waar je de heuvels moet trotseren. Toch een stad die zeker niet mag ontbreken tijdens je rondreis. Een stad die veel te bieden heeft.

◊ Cable Car

West USA: Checklist

Je hebt verschillende routes die je kunt nemen in de stad. Laat je vervoeren in een prachtige cable tram over de heuvels van de stad.

◊ Golden Gate Bridge

West USA: Checklist

Een must om te doen in San Francisco: met fiets over de Golden Gate Bridge. Met een beetje geluk zie je de brug helemaal, want vaak is de brug gehuld in mist. Het is een geweldige ervaring om de brug over te fietsen, het waait enorm en de auto’s razen voorbij. Aan de overkant heb je een prima uitzicht over de stad.

◊ Alcatraz bezoeken

West USA: Checklist

Een gevangenis met geschiedenis. Laat je onderdompelen in de geschiedenis van Amerika’s meest bekende gevangenis.

◊ Sea Lions op Pier 39

West USA: Checklist

Waar anders vind je een groep zeehonden midden in de stad?

Wist je dat de Californische zeehonden bekend zijn om hun intelligentie, speelsheid en geluiden?

Los Angeles

Vaak wordt Los Angeles bezocht, maar rijdt men het liefst zo snel mogelijk weer verder. De meesten vinden de stad helemaal niets. Op zich iets waar ik in kan komen, maar ik vond de stad eigenlijk best fijn. Oké, je moet niet met de auto de stad door willen, want het verkeer is dramatisch. Maar de mensen waren aardig en ik voelde mij er thuis. Het enige mindere aan de stad is, is dat het zo groot is en dat veel bezienswaardigheden ver bij elkaar vandaan liggen.

◊ De sterren op de Hollywood Boulevard

West USA: Checklist

Hoe toeristisch het ook mag zijn, de meesten slaan het niet over tijdens een bezoek aan Los Angeles: de Hollywood Boulevard met al zijn sterren. Het kan dan ook niet ontbreken tijdens een rondreis in West USA.

◊ Sportwedstrijd bezoeken

West USA: Checklist

Iets dat bij velen op de bucketlist staat, het bezoeken van een sportwedstrijd in Amerika. Wij bezochten de derby basketbalwedstrijd tussen de LA Lakers en LA Clippers. Geweldig om een keer tussen de Amerikanen zo’n wedstrijd mee te maken.

◊ Santa Monica Pier

West USA: Checklist

In Los Angeles is het heerlijk om even af te koelen bij de zee. Santa Monica is een van de plekken waar je  kunt genieten van een verkoelende duik inclusief vermaak.

◊ Hollywood Sign

West USA: Checklist

Deze foto mag natuurlijk niet ontbreken wanneer je thuis komt. Het is lastig om dicht bij het Hollywood Sign te komen, dus de meeste foto’s worden gemaakt vanaf het Griffith Observatory.

Onderweg

◊ Ontbijten bij een Amerikaanse ‘diner’

West USA: Checklist

Op de tweede ochtend besloten wij dat een typisch Amerikaans ontbijtje natuurlijk niet kon uit blijven. We ontbeten bij Denny’s en kregen een hoeveelheid waar ik ‘s ochtends nog aan moet wennen of eigenlijk meer de combinatie van het verschillende eten. Voor mij geen favoriet, maar wel een leuke ervaring om een keer te doen.

◊ Hamburgers eten

Ik deelde dit filmpje al eerder, maar in Amerika ontkom je er niet aan, een hamburger eten. Tegenwoordig vind je op veel meer plekken in de wereld goede en ook gezonde hamburgers, maar in Amerika vind je ze al jaren op het menu.

◊ Route 66

West USA: Checklist

Wie komt er niet thuis met een foto van het Route 66 logo op de weg. Tussen de Grand Canyon en Los Angeles kun je het logo spotten op de weg. Wij hadden het in eerste instantie niet door, maar kwamen er gelukkig nog een tegen en daar konden we wel stoppen om een foto te maken. Overigen staat de Route 66 rijden nog op mijn bucketlist.

Nationale Parken

Tijdens een rondreis in West USA worden diverse Nationale Parken aangedaan. Helaas heb ik niet alle parken gezien vanwege tijdgebrek, maar Yosemite, de Grand Canyon en Death Valley waren al prachtig.

◊ Wildlife spotten

West USA: Checklist

Iedereen heeft wel wildlife gezien tijdens zijn rondreis. Misschien heb je het ‘geluk’ om een beer te zien of een bobcat, maar ook het zien van een Elk was voor mij al prachtig. Het zien van herten in Yosemite was een ervaring op zich. Op de een of andere manier word ik blij van het zien van wilde dieren.

Las Vegas

Wat een overweldigende stad is Las Vegas. Je komt er ogen te kort, zoveel is er te zien. Een stad die veel indrukken achterlaat. Waar het eigenlijk altijd warm is. Toch een stad waar je even moet stoppen als je er door heen rijdt.

◊Bellagio Fontein

West USA: Checklist

De gratis fonteinshow voor het Bellagio Hotel. Een mooie ervaring om te zien als je in Las Vegas bent.

◊ The Strip
West USA: Checklist

The Strip kan je natuurlijk niet overslaan in Las Vegas. Dit is de must see van Las Vegas. Zowel overdag als ‘s avonds een wereld op zich.

Dingen die ik nog graag wil doen /zien de volgende keer:

Surfen – Horsehoe Bend bezoeken – Monument Valley (Dé foto maken voor de rotsen) – Zion en Bryce

Welke dingen heb jij gedaan die iets minder cliché zijn in West Amerika?

West USA: Checklist

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

  1. Leuk lijstje! Ik kan je Yellowstone ook echt onwijs aanraden, zo enorm mooi daar! Op mijn lijstje staat ook de Horseshoe Bend, maar ook Death Valley en Joshua Tree. En heel Alaska!

    1. Toch nog een heel lijstje in Amerika 🙂 Ik hoop graag nog een keer terug te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *