Travel Inspiratie // Winter in New York

Kerst in NY

Wat is er nou mooier dan de kerstsfeer proeven in the Big City? Hoewel de temperaturen afgelopen december totaal niet aanvoelen alsof het winter is, is NYC al klaar voor de kerstdag(en). Wanneer je aankomt op Penn Station word je al begroet door de speakers van het Leger des Heils. Met bekende kerst hits staan zij geld in te zamelen. Verder is er in Midtown nog niet veel te ontdekken qua kerstaankleding. De grote billboards in plaats van de kerstverlichting zorgen rond Penn Station voor het licht. Natuurlijk vind je in de winkeltjes al de nodige artikelen en loopt het personeel met een kerstmuts op, maar voor de betere kerstsfeer moet je richting 5th en 6th Avenue.

Travel Inspiratie: Winter in New York

Kerstsfeer Manhattan

Vanaf ons hotel (Hotel Pennsylvania op 7th Avenue/ 34 Street), kom je eerst langs de prachtige etalages van Macy’s en de grote ‘BELIEVE’ letters op de buitenkant. In Macy’s is op de achtste verdieping een speciale Santa afdeling. Hier kun je op de foto met Santa Clause, leuk om met het gezin langs te gaan en de Amerikanen weten ook zeker tot het einde spannend te houden. Ook ik kon het niet laten om met de kerstman op de foto te gaan. Travel Inspiratie: Winter in New York

Op 5th Avenue kom je bij Lord & Taylor weer prachtige etalages tegen en mooie lampjes voor de winkel. In deze straat vind je dan ook winkels waar je allerlei kerstartikelen kunt kopen. Je kunt het zo gek niet bedenken of de Amerikanen hangen het in hun boom. Keuze genoeg!

Rockefeller Center

Bij Rockefeller Center kom je natuurlijk de bekendste kerstboom van Amerika tegen,waar iedereen dan ook mee op de foto wil. Naast de kerstboom is hier ook de bekende schaatsbaan te vinden. Overigens is dit niet de enige locatie waar je kunt schaatsen in de winter (Bryant Park, Central Park). Vanaf hier kun je de grote lichtshow zien op het warenhuis Saks. Om de 10 a 15 minuten start hier een prachtige lichtshow.
Travel Inspiratie: Winter in New York

Travel Inspiratie: Winter in New York

In The Radio City Music Hall is de jaarlijkse Radio City Christmas Spectacular voorstelling van The Rockettes aan de gang. Meerdere keren per dag wordt de special kerstshow opgevoerd voor toeristen en Amerikaanse gezinnen. Zeer indrukwekkend om te zien hoe precies alle danspasjes uitgevoerd worden. Ook zeker een must om nog een keer te gaan, want de show wordt ieder jaar aangepast.

Radio City Music

Kerstmarkt

Naast al deze versieringen heeft Manhattan drie redelijk grote kerstmarkten (Columbus Circle, Union Square en Bryant Park) waar gezellig gegeten en gedronken kan worden, maar ook geshopt. Veel van de lokale ondernemers staan hier met een stand. Voor de meest bizarre kerstversieringen kun je hier slagen. Vergeet ook vooral niet langs de stand van de Belgische Wafles and Dinges te gaan voor een overheerlijke Luikse wafel met slagroom.
Travel Inspiratie: Winter in New York

Travel Inspiratie: Winter in New YorkDyker Heights

Mocht je nog niet genoeg hebben van de kerstversieringen, dan kun je afreizen naar Dyker Heights in Brooklyn. Compleet verzorgde tours gaan richting deze wijk om de kerstversieringen te zien die de bewoners hebben opgehangen. Wanneer je hier rondloopt heb je het idee dat je in een andere wereld beland bent. Zoveel kerstversieringen heb ik in Nederland nog nooit gezien, zeker niet met een DJ erbij die de mensen vermaakt. De straten zijn dan ook afgezet door de politie zodat de bezoekers ongehinderd op straat kunnen lopen. Heerlijk genieten van de ‘over de top’ kerstversieringen in New York. Zeker een aanrader voor iedereen die wel eens wat anders wil zien dan de degelijke Nederlandse kerstverlichting.
Travel Inspiratie: Winter in New York

Travel Inspiratie: Winter in New York

De kerstversieringen in New York meemaken was een van de dingen die op mijn bucket list stond. De kerstversieringen geven zo’n stad toch altijd charme. Een prachtige ervaring die ik iedereen kan aanraden.

Meer lezen over New York: 

Eten en drinken:
Hotspots in New York
Foodmarkets in New York
Lunch en ontbijt hotspots in New York

Tips voor je bezoek:
Alle handige en leuke reisgidsen van New York op een rijtje
Wat te doen op regenachtige dagen in New York
Alleen naar New York
Budget tips in New York: Dingen die je gratis kunt bezoeken
Tips voor overnachten in New York
Tips voor je eerste keer New York
In welk jaargetijde naar New York

Bezienswaardigheden:
Helikoptervlucht boven New York
Dagtrip Washington met de trein
Wat te doen in Central Park
Governor Island
Brooklyn in de zomer
Coney Island
Berlijnse Muur in New York
Christmas Guide New York
Hudson Yards

– Meer blogs lezen over Amerika?
Travel Inspiratie: Winter in New York

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *