Socials

Wollen producten– de beste kleding om mee te nemen op reis

fjallraven wol

Wollen producten– de beste kleding om mee te nemen op reis

Waar je vroeger tijdens je reizen altijd een grote koffer mee kon nemen, is het nu kiezen tussen het gemak van handbagage of het bijboeken van een extra koffer. Het reizen met handbagage zorgt soms voor nieuwe uitdagingen, je bent beperkter in het meenemen van kleding. Uitkomst daarvoor zijn producten van wol. Waarom? Ik vertel het je in dit artikel.

Functionele kleding mee op reis

Waarschijnlijk denk je in eerste instantie niet direct aan wol als je op reis gaat. Dikke wollen truien hebben een winters imago en die stop je niet even in je handbagage. Toch zijn er ook voldoende wollen producten die juist weinig ruimte in nemen en perfect zijn om mee te nemen in een kleine tas. Wol blijkt een van de fijnste producten te zijn in kleding en erg geschikt om mee te nemen op reis.

Wol is niet alleen een van de oudste natuurlijke materialen, het is ook een van de meest technische. Het is duurzaam en voelt heerlijk aan om te dragen. Het fijne aan wollen producten is dat het zowel verwarmend is als verkoelend. Dat het daarnaast ook nog eens geurbestendig is en lichaamsvocht afvoert, maakt het tot kleding die je graag mee wil op reis. Je kunt het namelijk bij allerlei gelegenheden dragen. Vooral merino wol is uitermate geschikt om mee te nemen op reis en kun je meerdere dagen dragen zonder dat het gaat ruiken.

fjallraven wol

Waarom wollen kleding meenemen op reis?

Naast dat het duurzaam is, is het dragen van wollen producten geschikt voor allerlei omstandigheden. Het houd je warm op koude dagen en vice versa. Wol wordt al jaren gedragen, waaruit je kunt afleiden dat het een kwaliteitsproduct is. Dat zie je ook terug aan de mogelijkheid om zowel water op te nemen als af te stoten. Enkele redenen om wollen producten aan te schaffen voor op reis:

  • Wol heeft een UV filter en beschermt je tegen de zon
  • Het vat niet zo snel vlam
  • !00% hernieuwbare bron, elk schaap produceert een nieuwe vacht
  • Het is biologische afbreekbaar
  • Van nature kreukvrij – erg handig wanneer het in je reistas zit
  • Wollen producten gaan lang mee en zijn daardoor duurzaam
  • Het absorbeert zweet goed voordat bacteriën de kans krijgen, daardoor is het in principe geurbestendig.

Enig nadeel? Het is vaak dure kleding. Maar doordat je er lang mee kunt doen is het de investering waard.

fjallraven wol

Enkele fijne producten om mee te nemen op reis

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik deel echter niets anders dan mijn eigen mening.

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on