Socials

Wonen en werken in Portugal – verbreed je horizon

Portugal

Wonen en werken in Portugal – verbreed je horizon

Veel mensen dromen ervan om hun alledaagse leven in Nederland in te ruilen voor het expatleven. Een nieuw avontuur aangaan, een nieuwe cultuur ontdekken, een nieuwe taal leren en internationale werkervaring opdoen. Er zijn tal van redenen om een woon- en werk avontuur in het buitenland aan te gaan. 

Een van de bestemmingen om naar toe te gaan is Portugal. Het land is een zeer populaire bestemming voor Nederlandse expats. Het land is zelfs uitgeroepen tot de beste Europese bestemming voor expats. Met prachtige gouden stranden, de Atlantische kust, bruisende en historische steden en fantastische klimaat zou Portugal eigenlijk ook bovenaan jouw lijstje moeten staan. Overweeg jij ook om naar Portugal te verhuizen? Lees dan snel verder, want in dit artikel ontdek jij welke carrièremogelijkheden er op jou staan te wachten in Portugal en hoe je je droombaan in Portugal vindt. 

Je carrière naar een hoger niveau tillen 

Er zijn verschillende redenen waarom werken in Portugal een goed idee is. Veel mensen kiezen ervoor om een tijdje in Portugal te gaan wonen met als doel om hun (internationale) carrière naar een hoger niveau te tillen. 

Tegenwoordig zijn werkgevers van over de hele wereld namelijk op zoek naar mensen die verschillende talen kunnen spreken, flexibel zijn en bij voorbaat internationale woon- en werkervaring hebben. Door een tijdje te gaan werken en wonen in Portugal ga je deze vaardigheden opdoen, soms zelfs ongemerkt. Zo krijg je de Portugese taal onder de knie en leer je hoe je je moet aanpassen aan een andere (werk)cultuur. Met deze vaardigheden pas jij perfect in een internationale werkomgeving en dat is precies waar werkgevers veel waarde aan hechten. 

Portugal

De carrièremogelijkheden in Portugal

Portugal is een uitstekende bestemming voor mensen die een waardevolle internationale werkervaring op willen doen. Het maakt eigenlijk niet uit wie je bent en in welke fase van je leven je je momenteel bevindt. Of je nou studeert en op zoek bent naar een leuke vakantiebaan of toe bent aan een tussenjaar en met een vaste baan in Portugal wil beginnen. De mogelijkheden in Portugal zijn eindeloos! 

In de afgelopen jaren hebben tal van internationale bedrijven zich in Portugal gevestigd. Denk bijvoorbeeld aan multinationals zoals Google en Zalando. Hierdoor is het aantal banen voor Nederlandse expats aanzienlijk toegenomen. Vooral in Lissabon, Porto en de Algarve vind je als Nederlander zonder problemen een passende baan in sectoren als horeca, toerisme en klantenservice. Zo zijn er bijvoorbeeld veel callcenters in Lissabon die continu op zoek zijn naar enthousiaste nieuwe collega’s die vloeiend Nederlands en een goed woordje Engels spreken. Meestal is het zelfs zo dat je geen ervaring nodig hebt om met een leuke klantenservice baan te beginnen. Je kunt je klantenservice werkzaamheden dus gewoon in het Nederlands uitvoeren en je kunt tegelijkertijd aan je Engelse en Portugese taalvaardigheden werken door met je internationale collega’s te communiceren.  

Daarnaast zijn restaurants, bars, surfkampen en hotels in Portugal altijd op zoek naar sociale werknemers die Engels kunnen praten. Vooral in het hoogseizoen zul je binnen een mum van tijd een leuke nieuwe baan vinden. 

Portugal

Hoe vind ik mijn droombaan in Portugal? 

Wij raden je aan om je eerst te focussen op het vinden van een baan in Portugal. Al voordat je daadwerkelijk naar Portugal vertrekt. Dit zal je namelijk de nodige stress besparen en je kunt je dan volledig op je nieuwe leven in Portugal storten zonder je zorgen te hoeven maken over je inkomsten. 

Gelukkig kun je tegenwoordig gemakkelijk online solliciteren op banen in het buitenland. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Working Adventures. Hier vind je diverse vacatures in Portugal. Van een leuke klantenservice functie bij een vooruitstrevend bedrijf als Marriott en een creatieve baan als content moderator bij een groot social media platform tot aan een veelzijdige baan in de sales en marketing! 

Kortom, Portugal is een hele goede keuze voor avonturiers die een tijdje of zelfs permanent in Portugal willen wonen en werken. Ontwikkel jezelf door uit je comfortzone te stappen en je horizon te verbreden. Maak internationale vrienden, leer Portugees en Engels, ontdek de interessante en veelzijdige Portugese cultuur en vergeet vooral niet om van het heerlijke weer te genieten en veel Pastel de nata te eten! 

Portugal

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on