Your Travel Guide Amsterdam

De hoofdstad waar ik een haat-liefdesverhouding mee heb. Struinen langs de grachten, de onontdekte plekjes bezoeken en zoveel mogelijk de toeristische plekken vermijden. Het beste recept voor een bezoek aan Amsterdam.

Hotspots
Bezienswaardigheden
Kaart

Food Hotspots Amsterdam

The Breakfast Club heeft inmiddels meerdere vestigingen in Amsterdam. Natuurlijk kun je er naast ontbijten, ook heerlijk en gezond lunchen.

Breakfast Club
A: Haarlemmerplein 31 (o.a)

CT Coffee & Coconuts is een van die hippe en relaxte hotspots in de Pijp waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen en dineren met een kokos tintje.

CT Coffee & Coconuts
A: Ceintuurbaan 282-284

 

Voor de beste pannenkoeken van Amsterdam moet je bij Mook Pancakes zijn. Je kan het zo gek niet bedenken of je kunt het bestellen op je pannenkoek.

Mook Pancakes
A: De Clercqstraat 34

Zin om gezond te snacken? Daarvoor moet je bij SNCKBR zijn. Een menukaart vol healthy snack gerechten.

SNCKBR
A: Kinkerstraat 106 (o.a)

 

 

Een van de eerste Foodhallen in Nederland was in Amsterdam. Een leuke plek om van diverse standjes eten te halen en te proberen.

Foodhallen
A: Bellamyplein 51

 

In Amsterdam Noord zitten genoeg leuke hotspots. Vlakbij de NDSM werf is Noorderlicht een aanrader. Een leuke kaart met nog veel extra’s, want in de zomer treden er regelmatig leuke bandjes op.

Noorderlicht
A: NDSM Plein 102

 

 

Cafe de Ceuvel is in Amsterdam Noord de plek voor creatievelingen. Alles is hier biologisch en fairtrade. Geniet in de zomer van een drankje aan het water op het terras.

Cafe de Ceuvel
A: Korte Papaverweg 4

 

In de 9 Straatjes is Pluk inmiddels een vaste prik. Een knus winkeltje annex lunchplek. Leuke hebbedingetjes voor in huis en lekker eten, een goede combi.

Pluk
A: Reestraat 19

 

 

Bezienswaardigheden Amsterdam

Het groene hart van de stad: Het Vondelpark. Een fijne plek voor een rondje hardlopen of in de zomer te relaxen op de grasvelden.

Vondelpark

Door het jaar heen worden hier allerlei leuke evenementen georganiseerd, maar ook wanneer er niets bijzonders op het programma staat is het leuk om hier een kijkje te nemen. Overal vind je street art portretten.

NDSM
A: Tt. Neveritaweg 61

 

 

Midden in het centrum van Amsterdam vind je het Begijnhof. Een plek die je niet zou verwachten midden in de drukte. Loop even binnen en geniet van de rust in het Begijnhof.

A: Begijnhof 30

 Ook in de Jordaan zijn allemaal kleine hofjes te vinden. De een nog mooier dan de ander.

Hofjes Jordaan

Waar vind je de hotspots en bezienswaardigheden in Amsterdam?

Meer lezen over Amsterdam?

Your Travel Guide Amsterdam