Your Travel Guide Letland

Your Travel Guide Letland

Hoofdstad: Riga

Taal: Lets

Valuta: Euro

Het weer
Praktische tips
Plaatsen die je bezocht moet hebben
Eten dat je geprobeerd moet hebben
Waar vind je de highlights?

Your Travel Guide Letland

Het weer in Letland

Zomer

In de zomermaanden ligt de temperatuur rond de 20 graden. Prima temperaturen om de stad te verkennen of hikes in de natuur te maken. Houdt er wel rekening mee dat er in deze periode wat meer regen valt.

Herfst

In september gaat de temperatuur al weer wat terug met gemiddelden rond de 16 graden. Ook kan er in deze periode redelijk wat neerslag vallen. Minder geschikt dan het voorjaar om richting Letland te gaan.

Winter

In de winter is het in Letland koud en donker. De temperaturen liggen rond het vriespunt, met op sommige plekken zeker sneeuw. Daarnaast is er een stuk minder zonlicht in deze periode.

Lente

Tot in maart kunnen de temperaturen nog rond het vriespunt liggen. Pas in mei komen de temperaturen boven de 15 graden en is er eindelijk meer zonlicht.

 

Your Travel Guide Letland

Praktische tips Letland

ReizenTrein

De trein is een goedkoop vervoermiddel in Letland, maar je bent beperkt in de bestemmingen. Vanuit Riga vertrekken de treinen naar Jurmala, Gauja National Park en Daugavpils.
Meer informatie

Reizen: Bus

Aangezien de treinen maar beperkte steden aandoen, ben je in Letland grotendeels afhankelijk van de bus.
Meer informatie

Kosten: Overnachten

Voor ongeveer 35 euro per nacht kun je rekenen op een budget hotelkamer.

Kosten: Eten

Uit eten gaan is helemaal niet duur in Letland in vergelijking met Nederland. Voor ongeveer 15 euro per persoon heb je een twee gangen diner.

Visa: Geen voor mensen in Europa Elektriciteit: 230 V /50 H
Feestdagen:
17 juni – Herdenking bezetting door Sovjet Unie 1940
14 juni – Herdenkingsdag slachtoffers Sovjetdeportaties
23 & 24 juni – Midzomernachtfeesten
18 november – Onafhankelijkheidsdag

 Your Travel Guide Letland

Plaatsen die je bezocht moet hebben

 Riga – De hoofdstad van Letland mag niet missen. Het is de plek om cultuur te snuiven en de lokale sfeer te proeven. Vergaap je aan de prachtige gebouwen of doe je boodschappen in de markthallen. Jurmala – Jurmala is prima te bezoeken vanuit Riga met de trein, het is zelfs een leuke ervaring om dit met de trein te doen. In Jurmala vind je de dichtstbijzijnde stranden. Heerlijk om even af te koelen op een zomerse dag.
 Gauja National Park – Het nationale park van Letland kan niet op je lijstje ontbreken vanwege de prachtige natuurschoon. Ga hiken, fietsen of kajakken rondom de Gauja rivier. Skrunda – Het verlaten dorp van Letland dat inmiddels een attractie is geworden om te bezoeken. Dwaal door de oude verlaten Russische gebouwen en bekijk hoe het leven destijds was.

 Your Travel Guide Letland

Eten dat je geprobeerd moet hebben

Mushrooms  Gerookte vis
Black Balzam

Your Travel Guide Letland

Een makkelijk overzicht met alle blogs over Letland vind je hier.

Waar vind je de highlights in Letland?