Your Travel Guide New York

Tips om New York vanaf het water te zien

Hoe kom je in New York?

Newark

Vanaf Newark kun je de trein nemen naar Penn Station in Manhattan. Om bij Newark Airport te komen, dien je eerst de airtrain te nemen. In totaal ben je zo’n $13 kwijt. Een andere makkelijke manier is een gedeelte shuttle naar Manhattan, je wordt dan voor je hotel afgezet. De kosten hiervan liggen vaak rond de $15.

JFK Airport

Vanaf JFK Airport kun je met de trein naar Manhattan. Net als in Newark dien je eerst de airtrain te nemen. In totaal ben je $15 kwijt. Reken op ongeveer 45 minuten reizen. Ook hier kun je een gedeelde shuttlebus nemen die je voor je hotel afzet. Hiervoor ben je $18 kwijt.

Photodiary // 20x New York in beeld
Wel of geen Citypass NY?

Bezienswaardigheden in New York

In New York vind je zoveel leuke dingen om te doen dat zelfs een week nog te kort is voor een stedentrip. Van wandelen in Central Park tot uitzichten vanaf Top of Rock of The Empire State Building, een goede planning is handig wanneer je veel wilt zien. Naast alle musea en bezienswaardigheden is het namelijk ook gewoon leuk om door verschillende wijken te struinen en zo leuke hotspots en verbogen plekjes ontdekken. Hieronder vind je artikelen over de bezienswaardigheden die ik bezocht.

Hotspots in New York

Eten en New York zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je zou willen kun je iedere dag wel uit eten bij een ander restaurant. Vele locals eten ook buiten de deur simpelweg omdat het tijd en geld scheelt. In New York vind je de laatste eettrends, hotspots en foodmarkets om te bezoeken.

Praktische Tips stedentrip New York

Wanneer je een stedentrip naar New York hebt geboekt kan de voorpret beginnen. Toch komen er tijdens die voorpret nog wel eens wat vragen of dilemma’s naar boven. Wel of niet die CityPass en wat te doen als het regent. Hieronder vind je alle praktische tips voor je stedentrip naar New York.

Overnachten in New York

Overnachten op een goede locatie en voor een leuke prijs kan soms lastig zijn. Sommige hotels zijn erg prijzig en wil je goedkoper, dan wijk je toch al snel uit naar Queens, Brooklyn of New Jersey. Ik laat je in onderstaand artikel zien welke opties je hebt en wat leuke wijken zijn om te overnachten.

Wanneer New York bezoeken?

Een stedentrip New York kan eigenlijk altijd. Er zijn gedurende het jaar diverse activiteiten waardoor er altijd wel een leuk evenement is in de stad. Seizoensgebonden activiteiten vind je hieronder.

Mocht je alle blogs over New York willen lezen? Klik dan hier. Een andere site waar je veel informatie over New York vindt is NWYRK.com