Your Travel Guide Duitsland

 Hoofdstad: Berlijn   Taal: Duits Valuta: Euro

Inhoudsopgave
Het weer 
Praktische tips
Bucketlist plaatsen in Duitsland
Waar vind je de highlights?

Your Travel Guide Duitsland

Het weer in Duitsland

Zomer   De temperaturen met het noorden van Duitsland zijn met Nederland te vergelijken, richting het zuiden is het vaak warmer. Herfst   September kan een prima maand zijn om naar Duitsland te gaan. Je omzeilt de grote massa en de bomen kleuren vaak goud richting de herfst.
Winter   In de winter kan het net even wat vaker sneeuwen in Duitsland, zeker in het zuiden van het land waar zich enkele ski gebieden bevinden. Het noorden van het land is vergelijkbaar met Nederland. Lente   Het voorjaar is een goede periode om Duitsland te bezoeken, alles staat in bloei en de mensen trekken weer naar buiten om terrasjes te pakken.

Praktische tips Duitsland

Wanneer je naar Duitsland gaat heb ik een aantal handige blogs voor je geschreven. Waar kun je aan denken qua kosten in Berlijn of tips voor een bezoek aan het Duitse Waddeneiland Borkum bijvoorbeeld. Mijn tips lees je hieronder.

ReizenTrein   De Deutsche Bahn verzorgd grotendeels het treinverkeer in Duitsland. Tickets kunnen makkelijk online gekocht worden met een creditcard en eventueel getoond worden in de DB-app. Reizen: Bus   Tegenwoordig wordt de bus populairder in Duitsland, dit omdat er voor redelijke tarieven gereden wordt tussen bepaalde Duitse steden. Daarnaast rijden er genoeg bussen tussen kleinere plekken, de S-bahn in Berlijn en Munchen is een makkelijke manier om van A naar B te gaan. De U-bahn is de metro, die vaak ondergronds rijdt.
Kosten: Overnachten   Overnachten kun je zo duur maken als je zelf wilt. Je kunt romantisch overnachten in een kasteel in de Duitse bergen, maar ook op een camping gaan staan. Voor ieder budget is er wel iets te vinden. In de steden kan het net even wat duurder zijn. Kosten: Eten   Hetzelfde geldt voor eten. Je kunt voor een redelijke prijs, best goed eten in Duitsland.
Visa: Geen voor mensen in EuropaElektriciteit: 230 V /50 H

Bucketlist plaatsen in Duitsland

Onderstaande plaatsen bezocht in afgelopen jaren in Duitsland. Stuk voor stuk aanraders om te bezoeken. Wat je allemaal kunt doen of wat je niet mag missen in steden of natuurgebieden in Duitsland lees je hieronder.

Waar vind je de highlights in Duitsland?

Overzicht met handige links

Visit Germany
Rugen
Visit Hamburg
Visit Berlin
Borkumlijn
Visit Dresden