Your Travel Guide IJsland

Your Travel Guide IJsland

Hoofdstad: Reykjavik

Taal: IJslands

Valuta: IJslandse Kroon

Het weer in IJsland
Praktische tips
Plaatsen die je bezocht moet hebben
Eten dat je geprobeerd moet hebben
Waar vind je de highlights?

Your Travel Guide IJsland

Het weer in IJsland

Zomer

De dagen in de zomer in IJsland zijn lang. De zon gaat amper onder en je hebt veel tijd om allerlei dingen te bezichtigen. Hoewel de gemiddelde temperatuur rond de 17 graden ligt, zijn juli en augustus de drukste maanden.

Herfst

In de herfst heb je al kans op sneeuw. Zeker in de binnenlanden kan er al een dik pak liggen, rond de kust vaak wat minder. Overigens is de kans op neerslag wel redelijk groot.

Winter

In de winter heb je grote kans dat je in een wit landschap rijdt. Wegen kunnen vanwege sneeuwstormen afgesloten zijn. En je kunt vier seizoenen op 1 dag beleven. De winter is de beste periode om het Noorderlicht te spotten.

Lente

Vanaf april komt IJsland langzaam weer tot leven als de dagen langer worden. Een ideale periode om IJsland te verkennen als je niet tussen de hordes toeristen wilt staan.

Your Travel Guide IJsland

Praktische tips IJsland

ReizenAuto huren
Een auto is het makkelijkste vervoermiddel in IJsland. Toch kan auto rijden net even wat anders ervaart worden dan in Nederland. Weersomstandigheden kunnen per uur verschillen. Je hebt voor de ringroad niet per se een 4×4 nodig, maar als je de binnenlanden in gaat wel.
Reizen: Bus
De bus is een alternatief om IJsland te verkennen. Je kunt met het openbaar vervoer reizen, maar ook door middel van diverse excursies het land rond.
Kosten: Overnachten
Voor overnachten kun je ongeveer rekenen op 50 euro voor een twee persoonskamer. Dit kan in het hoogseizoen verschillen.
Kosten: Eten
Uit eten gaan is duur. Ik heb nog niet eerder zoveel betaald voor een pizza en een drankje (25 euro). Ook de spullen in de supermarkt zijn prijzig.
Visa: Geen voor mensen in Europa Elektriciteit: 230 V /50 H
Feestdagen:
3e Donderdag in April – Eerste zomerdag
17  juni – Nationale dag.
Tip: Tank wanneer mogelijk. Grote delen van het land zijn redelijk verlaten.
Tip: Neem zelf zoveel mogelijk eten, snacks mee. IJsland is enorm duur.  Tip: Overnacht je in hotels? Neem dan inclusief ontbijt. Er zijn vaak weinig opties voor een ontbijt onderweg. 

Wees voorbereid op alle weersomstandigheden en neem laagjes mee. En een regenjas is geen overbodige luxe.

Your Travel Guide IJsland

Plaatsen die je bezocht moet hebben

 Jokulsarlon – Het gletsjermeer in het zuiden van het land. Gewoon adembenemend mooi.  Blue Lagoon – Lekker toeristisch, maar toch een must om te proberen.
 Golden Circle – De highlights Gulfoss en Geysir mag je niet overslaan. Een enorme waterval en een geiser op ongeveer 10 minuten bij elkaar vandaan. Svartifoss – De zwarte waterval in het zuiden. Zeker als de zon net op komt een plaatje.
 Seljalandfoss & Skogafoss – Twee enorme watervallen aan de ringroad naar het zuiden. Bij de ene kun je achterlangs lopen, de andere kun je vanaf boven bekijken.  Air Plane Wreck – Een vliegtuigwrak op zwarte lavastrand geeft een fascinerend zwart-wit landschap.

Your Travel Guide IJsland

Eten dat je geprobeerd moet hebben

Hotdog  Lam
 Skyr Kjötsúpa (vleessoep)

Een makkelijk overzicht met alle blogs over IJsland vind je hier.

Waar vind je alle highlights in het zuiden en westen van IJsland?