Your Travel Guide Kroatië

Hoofdstad: Zagreb

Taal: Kroatisch

Valuta: Kroatische Kuna (1 euro – 7,50 Kuna (dec. 2017))

Het weer
Praktische tips
Plaatsen die je bezocht moet hebben
Eten dat je geprobeerd moet hebben
Waar vind je de highlights?

 

Your Travel Guide Kroatie

Het weer in Kroatië

 

Zomer

Kroatië heeft een Middellands zeeklimaat en daardoor heeft het land warme zomers. Het mooie weer trekt dan ook vele toeristen. In de zomer kan het redelijk warm worden, in de binnenlanden is het vaak een stukje koeler.

Herfst

In de herfst zijn de temperaturen over het algemeen nog prima. De bomen kleuren en het is een prima jaargetijde om richting Kroatië te gaan. Zo zijn de Plitvice meren prachtig in de herfst.

Winter

De temperatuur ligt in de winter rond het vriespunt. Overigens kan er in deze maanden redelijk wat neerslag vallen en zijn sommige wegen minder begaanbaar.

Lente

Het voorjaar is een goede periode om Kroatië te bezoeken en de steden en dorpen zijn minder druk. De temperaturen liggen tussen de 17 en 24 graden. Wel kan er in deze maanden redelijk wat neerslag vallen.

Your Travel Guide Kroatie

Praktische tips Kroatië 

ReizenTrein

Het treinnetwerk is minder goed dan het busnetwerk. Er zijn weinig treinen en deze rijden vaak met vertraging. Een paar steden zijn verbonden met Zagreb.

Reizen: Bus

Met de bus rondreizen in Kroatie is een goede optie als je niet de beschikking hebt over een auto. Het is relatief goedkoop en de verbindingen zijn prima. Wanneer je van Split naar Dubrovnik reist, houd dan je paspoort bij de hand. Je gaat namelijk over de Bosnische grens.

Kosten: Overnachten
Over het algemeen is overnachten goedkoper dan in Nederland. Voor een tweepersoonskamer ben je ongeveer 60-80 euro kwijt.
Kosten: Eten
Uit eten gaan is een stuk goedkoper dan in Nederland. Voor 30 euro kun je met zijn drieën een volledige maaltijd krijgen.
Visa: Geen voor mensen uit Europa Elektriciteit: 230 V /50 H
Feestdagen:
1 Mei – Oude Communistische Feestdag
30 mei – Dag van de Republiek
19 juni – Sacramentsdag
22 juni – Antifascistische dag van de Overwinning
22 t/m 26 juli – Volksdansfestival
8 oktober – Dan Neovisnosti

Highlights tijdens een roadtrip in Kroatië en Slovenië

Plaatsen die je bezocht moet hebben

Rovinj – Het schattige kustdorpje met kronkelige straatjes vol waslijnen. Rovinj ademt een fijne sfeer uit en er valt genoeg te beleven.

 

Pula – Pula staat bekend vanwege het Amfitheater, ook wel het Colosseum van van Kroatië. In Pula vind je een heleboel plekken met historie.

 

Movotun – Het meest schattige bergdorpje van Istrie. De auto moet je beneden laten staan en omhoog lopen. Het uitzicht over de vallei is fantastisch, eveneens als het dorpje. Probeer de traditionele pasta, wijn en truffel olie in Motovun. Plitvice National Park – Het nationale park van Kroatië met meer dan 16 meren. Deze meren zijn door middel van watervallen met elkaar verbonden.
Zagreb – De hoofdstad van Kroatië die eigenlijk nog maar relatief jong is. Er valt genoeg te doen in de stad en desondanks is er genoeg geschiedenis te vinden. Neem een free tour om alle mooie verhalen te horen. Rastoke- Vanaf de Plitvice meren naar Zagreb is een stop bij Rastoke een welkome afwisseling. Een dorpje waar twee rivieren kruisen en diverse watervallen te vinden zijn.

Highlights tijdens een roadtrip in Kroatië en Slovenië

Eten dat je geprobeerd moet hebben

Olijfolie uit Istrie. Truffels
Fuzi (pasta) Wijn

Alle blogs over Kroatië in een handig overzicht vind je hier

Highlights tijdens een roadtrip in Kroatië en Slovenië

Waar vind je alle highlights in Kroatie?