Your Travel Guide Nederland

Your Travel Guide Nederland

Nederland, het land met meer dan zestien miljoen inwoners. Grenzend aan de landsgrenzen van België en Duitsland, staat het land bij buitenlandse toeristen vooral bekend om Amsterdam. De stad waar volgens hen drugs en de Wallen de belangrijkste trekpleister zijn. Natuurlijk jammer, want er is zoveel meer te verkennen in Nederland. Andere mooie steden, maar ook prachtige natuurgebieden zoals de vijf Waddeneilanden. In het vlakke Nederland is genoeg te doen. Lees meer over Nederland in deze Your Travel Guide.

Hoofdstad: Amsterdam

Taal: Nederlands

Valuta: Euro

Het weer
Praktische tips
Plaatsen die je bezocht moet hebben
Eten dat je geprobeerd moet hebben
Waar vind je de highlights?

Your Travel Guide Nederland

Het weer in Nederland

Zomer

In de zomer is het een stuk drukker in de Nederlandse steden of natuurgebieden. Het mooie weer zorgt ervoor dat mensen naar buiten trekken. De natuur is in volle bloei. Eind augustus is de periode dat de heide in Nederland weer paars wordt.

Herfst

Een periode waarin vaak herfststormen voorkomen en waarin regelmatig grijze dagen de weken vullen. Toch kan de herfst ook prachtig zijn wanneer de bladeren aan de bomen geel of rood worden. Een goed moment om erop uit te trekken.

Winter

In de periode voor kerst is er in Nederland genoeg te beleven. Van Sinterklaas en kerstmarkten tot gezellige evenementen, de decembermaand is een drukke periode. Na de jaarwisseling is deze gezellige drukte vaak voorbij en is het wachten tot de lente weer tevoorschijn komt.

Lente

De periode waarin iedereen de zon graag weer voorbij ziet komen. Met af en toe prachtige lentedagen, zijn er voldoende mogelijkheden om de steden of natuurgebieden te verkennen. In april is het tijd voor de bloembollen die weer in bloei komen te staan.

Your Travel Guide Nederland

Praktische tips Nederland

ReizenTrein

Een van de makkelijkste manieren om rond te reizen in Nederland is per trein. De meeste steden zijn per trein te bereiken.

Reisinformatie

Reizen: Bus

Waar de trein ophoudt is er altijd nog de bus die je verder brengt. De kleinere steden, dorpen en natuurgebieden zijn vaak per bus bereikbaar.

Reisinformatie

Kosten: Overnachten

Overnachten in Nederlandse steden kan best prijzig zijn. Bij de meesten moet je toch al snel denken aan 50 euro per nacht, per persoon. Hoe dichter bij het centrum, hoe duurder. Voor een weekendje weg in eigen land, is de Spoordeelwinkel een goede oplossing. Een treinreis inclusief overnachting.

Kosten: Eten

Qua uit eten gaan kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Er zijn in iedere stad prima eetgelegenheden te vinden waar je betaalbaar kunt eten. Voor ongeveer 40 euro kun je met twee personen eten in een stad.

Visa: Geen voor mensen uit Europa Elektriciteit: 230 V /50 H
Feestdagen:
Februari / Maart – Carnaval
27 april – Koningsdag
5 mei – Bevrijdingsdag
11 november – Sint Maarten
5 december – Sinterklaas
25 & 26 december – Kerstmis

Wat te doen in de winter op Schiermonnikoog?

Plaatsen die je bezocht moet hebben

 Waddeneilanden – De vijf Waddeneilanden boven de kust, zijn een must om te bezoeken. Je vind er mooie stranden en rust. Heerlijk om even uit te waaien.  Keukenhof – In de lente de publiekstrekker van Nederland. Wanneer alles in bloei staat is de Keukenhof een prachtig fenomeen om te bezoeken.
 Veluwe – Natuurgebied waar je niet alleen goede wandelingen kunt maken, maar ook wildlife kunt spotten. Amsterdam – Een bezoek aan de hoofdstad mag natuurlijk niet ontbrek
 Kinderdijk – Een grote hoeveelheid molens op een plek. De molens zijn vaak al typisch Nederlands, laat staan zo veel op een plek. Kinderdijk heeft het typische Hollandse uitzicht.

 Monthly Favorites // November 2017

Eten dat je geprobeerd moet hebben

 Stroopwafel  Drop
 Kaas  Haring

Een makkelijk overzicht met alle blogs over Nederland vind je hier.

Highlights Nederland & Blogs per plaats