Your Travel Guide Noorwegen

Personal // Travel Tag: reisdillemma's

Hoofdstad: Olso

Taal: Noors

Valuta: Noorse Kroon

Het weer
Praktische tips
Plaatsen die je bezocht moet hebben
Eten dat je geprobeerd moet hebben
Waar vind je de highlights?

Your Travel Guide Noorwegen

Het weer in Noorwegen

Zomer

Over het algemeen worden zonnig weer en Noorwegen niet aan elkaar gelinkt. Door een warme golfstroom valt het aan de westkust nog mee met de kou. In het zuiden kan het wel veel regen in de zomer.

Herfst

Ook in de herfst valt er over het algemeen veel regen in Noorwegen. De temperaturen, zeker in het noorden, zijn niet zo hoog. In het najaar heb je ook al kans om het Noorderlicht te aanschouwen.

Winter

De beste reisperiode voor winteractiviteiten is februari tot en met maart. In het noorden is het extreem koud in de winter en de zon komt niet op. Wel kun je in deze periode het Noorderlicht aanschouwen.

Lente

In de lente zijn de temperaturen nog niet erg hoog, maar de regenkans is wel een stuk minder dan in de zomer.

3x Natuur in Noorwegen

Praktische tips Noorwegen

ReizenTrein
Een van de mooiste treinreizen vind je op het spoor tussen Oslo naar Bergen. De reis met de trein op dit gedeelte is een reis op zich. Vanuit Oslo kun je met de trein naar een aantal grote steden in Noorwegen en richting Zweden.
Reizen: Bus
Noorwegen heeft een prima lange afstands-busverbinding. De meesten rijden dan ook netjes op tijd. Op zaterdag, zondag en in het laagseizoen is de frequentie een stuk minder.
Kosten: Overnachten
Het overnachten in een middenklasse accommodatie kost je tussen de 80-150 euro.
Kosten: Eten
Eten en uit eten gaan is een stuk duurder dan in Nederland. Voor alcohol betaal je sowieso twee keer de prijs. Voor een etentje kun je tussen de 14 en 22 euro kwijt zijn.
Visa: Geen voor mensen in Europa. Elektriciteit: 230 V /50 H
Feestdagen:
20 maart – Palmzondag
17 mei Nationale Feestdag
23 juni Midzomernachtfeest

Your Travel Guide Noorwegen

Plaatsen die je bezocht moet hebben

Atlantic Road – Fantastisch stukje weg ongeveer halverwege Noorwegen. Soms wordt de weg geteisterd door enorme golven. Lofoten – Eilandengroep voor de kust die zeker het bezoeken waard is. Prachtige natuur en in de winter een goede plek voor het Noorderlicht. Ook ideaal voor een Cruise.
Noordkaap – Ver boven de Poolcirkel vind je de Noordkaap. De plek waarin de zomer de zon 2,5 maand niet ondergaat. In de winter de plek om met sneeuwscooters rond te rijden. Preikestolen – Het is de wandeling en de klim waard naar de top van de Preekstoel, een uitstekende rots boven de fjorden. Een prachtig uitzicht is wat overblijft.
Oslo – De hoofdstad van Noorwegen, die je toch eigenlijk niet mag missen na al dat natuurschoon. Een relaxte stad waar in de zomer voornamelijk buiten geleefd wordt. Geirangerfjord – een diepblauw water dat tussen de bergen doorstroomt. Bergen omgeven door het water en zoveel watervallen dat ze niet te tellen zijn, dat is de Geirangerfjord.

3x Natuur in Noorwegen

Eten dat je geprobeerd moet hebben

Zalm
Noorse gehaktballetjes
Aardappelen

Een handig overzicht met alle blogs over Noorwegen vind je hier!

Waar vind je de highlights van Noorwegen?