Your Travel Guide Polen

Your Travel Guide Polen

Hoofdstad: Warschau

Taal: Pools

Valuta: Zloty (1 euro = 4,17 Zloty (dec 2017))

Het weer
Praktische tips
Plaatsen die je bezocht moet hebben
Eten dat je geprobeerd moet hebben
Waar vind je de highlights?

Your Travel Guide Polen

Het weer in Polen

Zomer

In de zomer zijn de temperaturen prima in Polen en kan het zelfs redelijk warm worden. Let wel op dat in deze periode het meeste regen valt.

Herfst

Net als de lente de beste reistijd om richting Polen te reizen. Het is iets kouder dan in de lente, maar nog warm genoeg om allerlei dingen te ondernemen.

Winter

De winters in Polen kunnen flink koud zijn en zelfs skiën behoort tot de mogelijkheden in Polen.

 

Lente

Het voorjaar is een goede tijd om richting Polen te gaan. Het is er droger dan in de zomer en de temperaturen liggen rond de 20 graden.

Your Travel Guide Polen

Praktische tips Polen

ReizenTrein
Tussen grote steden is de trein de beste optie. Het is makkelijk om te gebruiken en niet duur. Treinkaartjes kunnen op het station gekocht worden en sommigen accepteren creditcards.
Reizen: Bus
Het busnetwerk in Polen is velen malen uitgebreider dan de trein. Bijna ieder dorpje wordt aangedaan door een bus. Prijzen variëren bij verschillende maatschappijen. Kaartjes kunnen op busstations gekocht worden.
Kosten: Overnachten
Voor een tweepersoonskamer ben je redelijk goedkoop uit. Voor 100-120 Zloty kun je in een middenklasse hotel overnachten.
Kosten: Eten
Ook uit eten gaan hoeft niet duur te zijn. Voor een normale prijs kun je in goede restaurants uit eten. Je kunt bijvoorbeeld al voor 20 euro voor 2 personen ergens een pasta eten (incl. drinken).
Visa: Geen voor mensen uit Europa Elektriciteit: 230 V /50 H
Feestdagen:
3 mei – Dag van de Constitutie
11 november – Bevrijdingsdag

Your Travel Guide Polen

Plaatsen die je bezocht moet hebben

Gdansk – Havenstad in het noorden van Polen. Een leuk oud centrum met kleurrijke huizen en een stad met geschiedenis. Warschau – De hoofdstad van Polen. Ook hier vind je weer kleurrijke huizen en een prachtig plein.
Krakau – De stad waar je veel geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog nog terugvindt. Schindlers Emaille fabriek stond destijds in Krakau en de stad had een groot ghetto. Wieliczka Zoutmijn – De zoutmijn net buiten Krakau is een van de grootste ter wereld. Neem de tijd om de mijn te verkennen, dit gaat overigens alleen onder begeleiding van een gids.
Auschwitz – Het voormalige concentratiekamp neemt een belangrijke plek in, in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Your Travel Guide Polen

Eten dat je geprobeerd moet hebben

Pierogi Kiełbasa
Bigos

Een handig overzicht met alle blogs over Polen vind je hier.

Waar vind je alle highlights in Polen?