Socials

Bezienswaardigheden Berlijn // 5 uitzichtpunten over over de stad

Bezienswaardigheden Berlijn // 5 uitzichtpunten over over de stad

Een stad of een gebied vanuit de lucht bekijken. Ik houd ervan. Je krijgt namelijk een goed beeld van de stad, veel beter dan wanneer je alleen door de stad loopt of fietst. Je ontdekt nieuwe plekken. Deze keer geen kabelbaan, maar liefst vijf uitzichtpunten in Berlijn die je nog geen 25 euro kosten in totaal.

Teufelsberg

Deze plek ligt wel iets uit het centrum, maar hierdoor valt je eigenlijk pas op hoe groen het is rondom Berlijn. Je ziet de beroemde Fernsehturm in de verte. De wandeling vanaf het metrostation is nog een redelijk stuk, maar is zeker de moeite waard. Ik stapte bij station Grunewald uit waardoor ik dwars door het bos Grunewald richting Teufelsberg liep. Niet de meest handige route om er te komen. Terug liep ik met iemand mee en het metrostation Heerstrasse bleek wat dichterbij te liggen en de route was ook makkelijker. Niet alleen de omgeving en het uitzicht zijn een reden om even uit het centrum weg te gaan, ook Teufelsberg zelf is de moeite waard. Het oude afluisterstation is een creatieve broedplek geworden.

Travel Inspiratie: 5 uitzichtpunten over Berlijn voor nog geen 25 euro in totaal

A: Teufelsseechaussee
M: Grunewald of Heerstrasse
Update 2019; Volgens mij mag je niet meer vrij rondlopen op het terrein inmiddels. 

Hotel Park Inn

Een tip die ik kreeg net voordat ik naar Berlijn ging. Hotel Park Inn heeft een dakterras waardoor je uitkijkt over het zuiden en westen van Berlijn. Ik ging rond zonsopgang naar boven en was in eerste instantie een van de weinige toeristen. De meeste bezoekers waren hotelgasten. Vanaf het dakterras heb je zicht op een enorme Fernsehturm (waar je overigens ook de stad kan overzien) en in combinatie met een zonsondergang was dit een goede afsluiter van mijn laatste avond in Berlijn.

Travel Inspiratie: 5 uitzichtpunten over Berlijn voor nog geen 25 euro in totaal

Hotel Park Inn
A: Alexanderplatz 7
M: S+U Alexanderplatz.

Berliner Dom

Vanaf de Berliner Dom heb je niet alleen een mooi uitzicht over Berlijn, ook de kerk is een bezoekje waard. De Dom is de grootste kerk van de stad en vanaf de koepel, die zich op 70 meter hoogte bevindt, kun je uitkijken over Unter den Linden en de Museumsingel. En natuurlijk mag de Fernsehturm ook niet ontbreken. Via een trappenhuis kom je uiteindelijk helemaal boven waarbij je een rondje kunt lopen rondom de koepel. De combi tussen het uitzicht en de prachtige kerk zijn een reden om de Berliner Dom niet over te slaan tijdens een bezoek aan Berlijn.

Travel Inspiratie: 5 uitzichtpunten over Berlijn voor nog geen 25 euro in totaal

Berliner Dom
A: Lustgarten 1
M: S+U Alexanderplatz of Hackeschen Markt 

Klunkerkranich

Voor mij een van de verrassingen tijdens mijn trip aan Berlijn. Een dakterras boven op een parkeergarage dat omgedoopt is tot ultieme chill plek inclusief uitzicht over de stad. Je kunt er biertjes drinken en wat eten, maar ook je eigen tuintje onderhouden. Toch vreemd om tussen de auto’s in de parkeergarage naar boven te lopen en uiteindelijk op zo’n heerlijk plekje uit te komen.

Travel Inspiratie: 5 uitzichtpunten over Berlijn voor nog geen 25 euro in totaal

Klunkerkranich
A: Karl Marx Strasse 66
M: Rathaus Neukölln 

Reichstag

De enige mogelijkheid om gratis te genieten van een mooi uitzicht over Berlijn kan bij de Reichstag. Je krijgt een kleine impressie van het gebouw, want je gaat al snel met de lift omhoog richting de koepel die zich boven op het gebouw bevindt. Vanaf deze glazen koepel kun je omhoog lopen en door middel van een audiotour krijg je informatie over de Reichstag en de gebouwen die je om je heen ziet. de Reichstag is niet alleen een aanrader vanwege de prijs, je kijkt namelijk uit over het groene Tiergarten.

Travel Inspiratie: 5 uitzichtpunten over Berlijn voor nog geen 25 euro in totaal

Reichstag
A:  Platz der Republik 1
M: Brandenburger Tor of Bundestag

Wel leuk om te zien dat eigenlijk vanaf ieder uitzichtpunt het belangrijkste symbool van de stad terug te zien is: de Fernsehturm. Waar je ook bent, dit symbool zie je steeds weer terug.

Meer lezen over Berlijn of Duitsland?
Hotspots Berlijn
Toffe Hangouts Berlijn
Uitzichtpunten Berlijn
Travel Stories

Borkum
Dresden
Rugen

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on