Socials

Over Your Travel Guide

Alleen naar New York
Fjällräven Expedition X-Lätt Jacket

Over Marjolein

Mijn naam is Marjolein Linstra (1987) en woon in het mooie Groningen. Officieel ben ik afgestudeerd als filmwetenschapper (Theater, film en televisiewetenschappen) en heb daarvoor de opleiding Leisure Management voltooid. Naast mijn werk vind ik het leuk om met de volgende dingen bezig te zijn: reizen, film, fotografie, media, televisie, lezen, vogels kijken, hardlopen en fitness. Inmiddels heb ik het geluk gehad om redelijk veel van Europa te mogen ontdekken. Van jongs af aan heb ik een bepaalde fascinatie voor Amerika en sinds ik in 2013 het land bezocht heb, ben ik verliefd geworden op The States. Naast Amerika ben ik ook vaak op de Waddeneilanden te vinden, inmiddels heb ik ze allemaal meerdere keren bezocht. In 2016 veranderde mijn manier van reizen en maakte ik mijn eerste solo trip naar Berlijn. Jarenlang durfde ik de stap niet te nemen, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Inmiddels ben ik freelance content creator en kan ik enorm genieten van de vrijheid die daar bij hoort.

Waarom Your Travel Guide?

Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo reizen, nature escapes, micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Met Your Travel Guide wil ik je laten zien hoe je kunt onthaasten tijdens je reizen, hoe je ervoor kunt kiezen om bewuster en langzamer te reizen.

In 2016 is Your Travel Guide ontstaan vanuit mijn liefde voor lijstjes. Die liefde is er nog steeds, maar op een andere manier. Waar ik vroeger zoveel mogelijk wilde zien van die lijstjes, heb ik daar tegenwoordig steeds minder behoefte aan. Ik probeer te genieten in het moment. En die lijstjes? Die pin ik in Google Maps en de avond ervoor bepaal ik grofweg een beetje wat ik de volgende dag wil doen. Ik probeer meer ruimte over te laten voor spontane dingen en minder met het afstrepen van lijstjes. 

De afgelopen jaren reis ik steeds vaker met het openbaar vervoer op locatie of zelfs er naar toe. Het reizen onderdeel maken van je reis. Je overgeven aan het ritme van de reis. Niet alleen duurzaam, maar ook de perfecte manier om tot rust te komen voordat je op de bestemming bent en onderweg van alles in je opnemen. 

Ook de natuur is de afgelopen jaren steeds meer onderdeel gaan uit maken van mijn reizen. De plek om echt te onthaasten, om alles achter je te laten, om nieuwe inspiratie op te doen. Wandelen in de natuur is de puurste vorm van slow travel. 

En hoe pas ik dit toe tijdens het bezoeken van steden tijdens mijn reizen? Toch niet echt een plek om te onthaasten? Zeker niet een stad zoals mijn lievelingsstad New York of toch wel? Ook daar is slow travel prima toe te passen. Op reis ga ik op zoek naar dat parkje. Even een boekje lezen, lunchen of de lokale bevolking observeren. Ik probeer plekken te bezoeken waar je leert over de lokale bevolking. Ik ga mee met een free tour en ontdek wat de bestemming uniek maakt en wat de culturele verschillen zijn met thuis. En ook hier plan ik niet mijn hele reis vol, maar sta ik open voor spontane dingen.

Solo reizen doe ik inmiddels een aantal jaren. Het is voor mij een pure vorm van reizen, je moet jezelf zien te redden, je eigen plan bepalen, mensen ontmoeten en open staan voor nieuwe ervaringen. Als solo reiziger krijg je veel meer mee van de kleine dingen, dingen die je vaak niet ziet wanneer je met iemand reist omdat je sneller afgeleid bent.

De laatste jaren merk ik dat ik zelf veranderd ben. De pandemie heeft ervoor gezorgd dat ik meer oog heb gekregen voor de natuur en meer op zoek ben naar de rust die ik in deze natuur vind. Ik kwam tot het besef dat ik geen zin meer had om mijn reizen vol te plannen met allerlei bezienswaardigheden. Natuurlijk wil ik nog steeds dingen zien op een bestemming, maar dan op mijn eigen manier, geen rat-race, maar open staan voor spontane dingen, leven in het hier en nu. 

En daar is slow travel het ultieme voorbeeld van. Ik hoop jou te inspireren om ook eens dingen los te laten tijdens het reizen en het over je heen laten komen. Om bijzondere ervaringen op te doen, solo te reizen en bewuster en langzamer te reizen. 

Mijn reizen in een notendop

Favoriete landen: Amerika, Canada en IJsland
Fijnste steden: New York, Vancouver & Berlijn
Mooiste natuur: Noorwegen, Kroatië & Slovenië, IJsland, Canada en Amerika, Dolomieten, Montenegro
Meest bijzondere reis: Noorwegen, IJsland & New York, soloreis Canada, Guernsey, Dolomieten
Beste roadtrip: West USA, IJsland, Canada
Bucketlist: Amerika, Marrakech, Budapest, Oost- IJsland, Peru, Porto, Sofia, Noord Frankrijk, Bilbao en San Sebastian, Jersey, Finland, Faröer eilanden, Madeira, Azoren, Patagonië, Bolivia
Al eens geweest, maar wil graag nog een keer terug: New York, Amerika, Berlijn, Scandinavië, IJsland, Guernsey, Dolomieten
Kortgeleden: Guernsey, Oostenrijk, Polen en Slowakije, Bremen, Keulen, De Wadden, Polen, Malta, Italië en Oostenrijk, Tsjechië, Corsica, Servië & Montenegro

 

Wat doe ik op dit moment?

Freelance content creator
Freelance redactiewerk NWYRK Media (website en reisgidsen Hallo! New York & Hallo! Brooklyn)
Oprichter Your Travel Guide
Administratief medewerker HappyNurse Groningen

Wil je met mij samenwerken? Dat is zeker mogelijk. Kijk op samenwerken wat ik voor je kan betekenen. Je kunt ook mailen naar info@yourtravelguide.nl voor het eventueel opvragen van een mediakit.

Follow us on