Socials

Blog

In welke buurten kun je het beste overnachten in New York? Tips voor goede accommodaties

De leukste bezienswaardigheden in Central Park New York

Het groene hart van de stad. Zo wordt Central Park toch wel gezien in New York. Het is ook de plek om even te onthaasten in een stad die altijd doorgaat. Groene weides, meertjes en mogelijkheden tot sporten. Dat laatste deed ik een tijdens mijn reis naar New York. Ik ging  s’ochtends vroeg een rondje hardlopen in Central Park. Een gave ervaring waar ik nog steeds goede herinneringen aan heb. Ook voor niet sporters is het leuk om door Central Park te wandelen of te fietsen. Beiden zijn namelijk mogelijk. De leukste bezienswaardigheden in Central Park New York

Wat moet je weten over Central Park?

Central Park is een groot park in New York dat ligt tussen de Upper West en Upper East Side van Manhattan. Het is het meest bezochte park van Amerika met ongeveer 38 miljoen bezoekers. Ook worden er vele films opgenomen in het park.

Het park is ontworpen door Frederick Law Olmsted en Calvert Vaux. In 1876 werd het park in gebruik genomen. Sinds 1963 behoort het park tot een National Historic Landmark.

De leukste bezienswaardigheden in Central Park New York

Bethesda Fountain

Op mening trouwfoto in New York vind je deze fontein terug. Het is een van de meest fotogenieke locaties in Central Park. Naast de prachtige fontein heb je uitzicht op de vijver met roeibootjes of wanneer je de andere kant op kijkt zie je de wolkenkrabbers op je foto verschijnen. Het Bethesda Terrace is een van de eerste bouwwerken van Central Park. Je kunt hier zowel onderdoor als bovenlangs wandelen om bij de Bethesda Fountain uit te komen.

10 bezienswaardigheden die je niet mag missen in Central Park New York

Strawberry Fields

Bij Strawberry Fields vind je het gedenkteken van John Lennon – Imagine. Vlak bij, bij het Dakota appartement werd John Lennon doodgeschoten. De gedenkplaats is een driehoekig stuk land met in het midden een cirkelvormig mozaïek van stenen en in het midden staat Imagine – van John Lennons meest bekende lied. Op zijn geboorte- en sterfdag komen mensen hier vaak bij een.

10 bezienswaardigheden die je niet mag missen in Central Park New York

Belvedere Castle

Hoewel het een prachtig kasteel is, dient het eigenlijk alleen als uitkijkpunt over Central Park. Het is een van de hoogste punten in Central Park.  In het observatorium zijn enkele tentoonstellingen te bekijken.

10 bezienswaardigheden die je niet mag missen in Central Park New York

Lake – Bow Bridge

In de zomer een drukke plek, want dit is de plek waar je romantisch bootje kunt varen. Bootjes huren kan natuurlijk bij Loeb Boathouse en dan door Central Park varen met op de achtergrond de wolkenkrabbers van de stad moet een fantastische ervaring zijn. Met je bootje kun je onder de Bow Bridge varen, een van de eerste gietijzeren bruggen het park en de tweede oudste van Amerika.

10 bezienswaardigheden die je niet mag missen in Central Park New York
10 bezienswaardigheden die je niet mag missen in Central Park New York

Picknicken bij Sheep Meadow

Op de plek waar ooit schapen liepen, vandaar Sheep Meadow, is nu een prachtig groen grasveld te vinden. Het is een van de favoriete plekken van New Yorkers om te relaxen, picknicken, zonnebaden of te sporten. Sleep Meadow is zo groot dat er ruim 30.000 mensen op kunnen. Gelukkig gebeurt dat op een normale dag nooit.

10 dingen die je niet mag missen in Central Park New York

Benieuwd waar je het beste kunt overnachten in New York?

Central Park Zoo

Een van de dierentuinen in New York bevindt zich in Central Park. Het was van oorsprong helemaal niet de bedoeling om een dierentuin aan te leggen. New Yorkers lieten destijds exotische dieren achter als cadeau voor de stad. Een aantal jaren later werd er besloten om Central Park Zoo op te richten. De dierentuin werd de tweede openbare dierentuin, na Philadelphia.

10 bezienswaardigheden die je niet mag missen in Central Park New York

Loop over de promenade van The Mall

Wist je dat The Mall het enige rechte pad is in Central Park? Via The Mall loop je richting The Bethesda Fountain. Een promenade dat een beetje aandoet als Parijs. Het wandelpad wordt omringd door allerlei beelden waaronder Shakespeare. In de lente zie je hier vrolijke kleuren aan de bomen, in de herfst zie je hier de herfstkleuren aan de bomen. Aan het wandelpad zie je diverse verkopers met hun standjes.

10 bezienswaardigheden die je niet mag missen in Central Park New York

Alice in Wonderland standbeeld

In het park vind je diverse monumenten. Een daarvan is het standbeeld van Alice in Wonderland. Het standbeeld is bedoelt om kennis te maken met het sprookje van Lewis Carroll en in tegenstelling tot andere standbeelden, is het voor kinderen toegestaan om hier op te klimmen.

10 bezienswaardigheden die je niet mag missen in Central Park New York

Wildlife spotten: schildpadden & wasberen

Pas bij mijn derde bezoek kwam ik erachter dat er schildpadden zwommen in Central Park. En ook nu was ik er niet echt naar op zoek, maar toen ik met uitzicht op Loebs Boathouse een boekje zat te lezen in het zonnetje zag ik ineens wat voorbij zwemmen. En dat bleken schildpadden te zijn die even lucht kwamen happen. Ook schijnen er 22 wasberen te zitten vlakbij het Plaza Hotel in de buurt van The Pond, maar deze kreeg ik niet te zien tijdens mijn wandeling.

10 bezienswaardigheden die je niet mag missen in Central Park New York

Rollerskating in Central Park

Een van de leukste dingen die ik zag toen ik door Central Park liep, waren de rollerskaters in New York. Op zaterdag en zondag is er een stuk afgezet net voorbij Sheep Meadow waar muziek wordt gedraaid door een DJ en waarom heen mensen op rollerskates of skeelers bewegen op de muziek. De Central Park Dance Skaters Association organiseert hier ieder weekend Skating Days. Ondanks dat het af en toe voelde als aapjes kijken, genoot ik enorm van deze activiteit. Iedereen was helemaal zich zelf namelijk en ging op zijn eigen wereld tijdens die middag. Voor de exacte locatie kun je het beste op hun website kijken.

10 bezienswaardigheden die je niet mag missen in Central Park New York
10 bezienswaardigheden die je niet mag missen in Central Park New York

Bonus tip Central Park

Schaatsen in New York is sowieso een bucketlist dingetje voor velen. Dus schaatsen in Central Park is natuurlijk wel een van de mooiste locaties om dat te doen. Op de Wollman Rink kun je van de herfst tot de lente je schaatsen onderbinden. Rondom Wollman Rink staan allerlei attracties voor de kleinsten.

Waar vind je deze bezienswaardigheden in Central Park?

Wil je naar New York?

Meer lezen over New York: 

Eten en drinken:
Hotspots in New York
Foodmarkets in New York
Lunch en ontbijt hotspots in New York


Tips voor je bezoek:
Alle handige en leuke reisgidsen van New York op een rijtje
Wat te doen op regenachtige dagen in New York
Wat te doen op warme dagen in New York
Alleen naar New York
Budget tips in New York: Dingen die je gratis kunt bezoeken
Tips voor overnachten in New York
Tips voor je eerste keer New York
In welk jaargetijde naar New York


Bezienswaardigheden New York:
Helikoptervlucht boven New York
Dagtrip Washington met de trein
Wat te doen in Central Park
Governor Island
Brooklyn in de zomer
Coney Island
Berlijnse Muur in New York
Christmas Guide New York
Hudson Yards
Wat te doen in Lower Manhattan
– Street art spotten in New York
– Street art spotten in Bushwick
– Filmlocaties in New York


– Meer blogs lezen over Amerika?

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Een digitale reisgids vol met tips voor je citytrips, roadtrips, nature escapes en solo reizen in Amerika en Europa

Follow us on