Socials

Blog

Een dagtrip met de trein vanuit New York naar Washington

Een dagtrip met de trein vanuit New York naar Washington

Na drie bezoeken aan New York wilde ik graag wat meer van de omgeving zien. Niet dat ik alles in de stad al gezien had, maar omdat steden als Washington, Philadelphia en Boston op redelijk korte afstand van New York liggen, is het makkelijk om deze te bezoeken. Vorige keer waren we ‘te laat’ met het boeken van treintickets en waren de prijzen enorm hoog, dus deze keer zorgde ik er in Nederland al voor dat ik treintickets in mijn bezit had en ging ik een dagje met de trein naar Washington vanuit New York. Tips voor een dagtrip met de trein vanuit New York naar Washington.

Een dagtrip met de trein vanuit New York naar Washington

Een bezoek aan New York ligt veel meer voor de hand dan een stedentrip naar Washington. Desondanks is de hoofdstad van Amerika het bezoeken waard. Het is een stad met een rijke geschiedenis en waar veel is gebeurd. Het is de plek waar de politiek van Amerika zich afspeelt. En het voelt ook een beetje merkwaardig als je er rondloopt. In Washington is de National Mall de grootste trekpleister van de stad. Hier bevinden zich bijna alle musea en herdenkingsmonumenten, maar ook het Witte Huis en het Capitool. Ideaal voor een bezoek aan de stad, want alles ligt op loopafstand van elkaar.

Wat te doen tijdens een dagje Washington?

Een dagje Washington is natuurlijk veel te kort om de stad goed te zien, maar je krijgt wel een goede indruk van de stad. Na aankomst valt het je op dat het een stuk rustiger is dan in New York. Washington is zeker een grote stad, maar rond de National Mall vond ik het eind september vrij rustig. Het is groen en de eekhoorntjes lopen voor je langs. Een fijne eerste indruk van Washington.

Het Capitool bezoeken

Een van de dingen die ik graag wilde zien was het Capitool. Van te voren zag ik dat je een reservering kon maken en dat had ik voor de zekerheid maar gedaan. Omdat ik met de trein reisde had ik toch een soort van buffer ingebouwd. Uiteindelijk niet nodig, maar gelukkig kon ik al eerder mee bij een tour. De toegang tot het Capitool is vrij streng. Je mag geen eten/drinken en vloeistoffen mee en laat ik die nu net bij mij hebben op een snikhete dag in Washington. Snel alles opgegeten en gedronken, want weggooien vind ik dan echt zonde. De rondleiding die je kunt volgen door het Capitool is een aanrader. Je gaat met een redelijk grote groep door het Capitool en krijgt zo een stukje geschiedenis te zien van de VS. Het is een drukke bedoening binnen in het Capitool. Er gaan een stuk of zes rondleidingen tegelijk van start en ondertussen zijn de mensen in het gebouw gewoon aan het werk. Ondanks de strenge eisen, vond ik het zeker de moeite waard om het Capitool van binnen te zien.

Capitool
A: East Capitol St NE & First St SE

Wandel over de National Mall

Op de National Mall in Washington is een enorme verscheidenheid aan musea te vinden. Vele musea vallen onder het Smithsonian en deze zijn vrijwel allemaal gratis te bezoeken. Enkele bekende musea zijn National Museum of American History, National Air & Space Museum en United States Holocaust Memorial Museum. Omdat het te mooi weer was om een museum in te gaan en ik maar beperkt de tijd had, heb ik helaas geen een gezien. Iets voor een volgend bezoek. Toch is een wandeling over de National Mall de moeite waard. Er staan diverse monumenten die geweid zijn aan Amerikaanse leiders. In het midden vind je het Washington Monument dat opgericht werd voor George Washington, aan het einde staat het Lincoln Memorial voor Abraham Lincoln. Ook de diverse oorlogen worden herdacht door verschillende monumenten. Zo is er onder andere een World War II Memorial, Korean War Veterans en Vietnam Veterans Memorial te zien. Een wandeling vanaf het Capitol naar Lincoln Memorial (3,5 kilometer) is prima te doen en zo krijg je een eerste indruk van de stad.

Bekijk het belangrijkste huis van Amerika – The White House

Natuurlijk een van de dingen die ik graag wilde zien in Washington: Het Witte Huis. Na mijn bezoek aan het Capitol liep ik via de National Mall richting het Witte Huis. Ik wilde graag een glimp opvangen van een van de bekendste gebouwen ter wereld. Helaas had ik net pech. Een gebied rondom het Witte Huis was afgesloten, waarvoor konden ze mij niet vertellen. Dan eerst maar lunchen in de buurt, maar na die tijd was het nog steeds afgesloten. Op 8th Street kon ik gelukkig nog een glimp opvangen van het Witte Huis en zag inderdaad een zwaarbewaakt huis met snipers op het dak. Ik maakte een rondje rondom het Witte Huis weer naar de National Mall en daar zag ik de reden voor de afzetting. Mr Trump himself landde per helikopter in de tuin. Ondanks dat ik het Witte Huis niet helemaal goed gezien heb, vond ik het toch een toffe ervaring.

Je kunt het Witte Huis ook bezoeken. Daarvoor dien je een aanvraag te doen bij een van de leden van het Congress. Meer informatie over een tour door het Witte Huis vind je hier.

Een dagtrip met de trein vanuit New York naar Washington
Een dagtrip met de trein vanuit New York naar Washington

Een dagtrip Washington de moeite waard vanuit New York?

Zeker vond ik het de moeite waard om kennis te maken met Washington. Het was een kort bezoek, maar ik kreeg een eerste indruk van de stad. Ik zag niet veel meer dan de National Mall en dus de toeristische highlights, maar ik zou zeker nog meer willen zien van de stad. Neem op tijd de trein vanuit New York en probeer zoveel mogelijk uit je dag te halen. Reserveren bij het Capitol kan, maar ik heb ook gezien dat je redelijk makkelijk mee kan met een rondleiding.
Aangezien ik relatief kort in Washington doorbracht, kun je op de site van Washington Tourism meer tips vinden.

Praktische informatie dagtrip trein New York – Washington

Een dagtrip met de trein vanuit New York kan ik je zeker aanraden. Het is wel een stukje duurder dan de bus, maar je krijgt er zeker comfort voor terug. Het is een fijne en relaxte manier om te reizen naar Washington. Onderweg kom je door steden als Philadelphia en Baltimore, maar ook door kleinere steden. Je ziet toch een ander Amerika dan wanneer je alleen in New York blijft.

Reserveren voor de trein?

Reserveren is aan te raden, hoe dichter bij hoe duurder. Tickets reserveren kan hier
Prijs: ongeveer 88 euro voor een retour

Tips voor de trein van New York naar Washington

  • Boek zo vroeg mogelijk je treinreis, hoe dichterbij de datum, hoe duurder.
  • Bagage is gewoon toegestaan
  • Houd rekening mee dat de rijen in Amerika een stuk netter zijn dan in Nederland. Iedereen gaat netjes in 1 lijn staan in plaats van met zijn allen tegelijk.
  • Je hebt geen vaste zitplaats in de trein
  • Je dient ruim van te voren aanwezig te zijn op het station. Zo wacht je op Penn Station in een centrale hal tot het aankomstspoor bekend is, pas dan gaat iedereen in een rij staan bij de desbetreffende roltrap naar het perron

Overnachten in Washington kan natuurlijk ook! Bekijk hier de tips voor hotels in Washington. Ook nog op zoek naar een leuke accommodatie in New York?

Een dagtrip met de trein vanuit New York naar Washington

Meer lezen over New York?

Wijken in New York

Your Travel Guide is een digitale reisgids met persoonlijke en eerlijke tips voor (solo) road trips, citytrips en fijne escapes in de natuur; of een combinatie van alle drie! Liefde voor bestemmingen als New York, Noord- Amerika en dicht bij huis in Europa. Ontdek de hotspots & bezienswaardigheden in populaire bestemmingen of juist de verborgen parels.

Your Travel Guide

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in Amerika. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips, nature escapes en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beathen plekken. Inmiddels is YTG een platform voor soloreizigers.

Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on