Socials

Hotspots // Brunchmogelijkheden in Gdansk

Hotspots: Brunchmogelijkheden in Gdansk

Hotspots // Brunchmogelijkheden in Gdansk

Wat heeft Gdansk mij afgelopen jaar verrast qua eten. Op een of andere manier had ik niet verwacht zoveel leuke plekken te vinden waar je lekker kunt ontbijten of lunchen. En aan de ene kant zijn het geen ’typisch’ Poolse restaurants, maar leuke en hippe hotspots die je ook in Nederland zou kunnen aantreffen. Hoewel het soms leuk is om wat van de lokale cultuur mee te krijgen, merk je dat de Poolse stad mee gaat in de ontwikkelingen. Eetgelegenheden waar met iedereen rekening wordt gehouden, of je nou vega of vegan bent, keuze genoeg op de diverse menukaarten. Vier brunchmogelijkheden in Gdansk die het bezoeken waard zijn.


Anima

Anima is zo’n plekje waar je heerlijk rustig wakker kunt worden. Terwijl wij binnenkwamen had er net daarvoor een grotere groep plaatsgenomen, dus de medewerkster kwam zich verontschuldigen dat als we wilden eten het iets langer kon duren. Prima, voor ons een mogelijkheid om even rustig te kijken naar de planning van die dag. Op de menukaart is er voor iedereen wel wat te vinden, eigenlijk zoveel lekkers dat je meerdere dingen wilt bestellen. Van hartige of zoete pannenkoeken, sandwich, toast of yoghurt, de menukaart bij Anima is zeer gevarieerd. We besloten te gaan voor de zoete pannenkoeken en omdat vitamines op reis er nog wel eens bij in willen schieten kozen we daarbij voor een groene smoothie met kiwi, banaan en spinazie.

Hotspots: Brunchmogelijkheden in Gdansk Hotspots: Brunchmogelijkheden in Gdansk Hotspots: Brunchmogelijkheden in Gdansk Hotspots: Brunchmogelijkheden in Gdansk

Anima
A: 11/13/17, Świętego Ducha

Neighbours Kitchen

Op aanraden van locals stranden we de tweede ochtend bij Neighbours Kitchen net buiten de oude stad aan het kleine haventje. Bij Neighbours Kitchen kun je overigens niet alleen ontbijten, het schijnt ook een goede plek te zijn voor het diner. Het interieur is Instagram waardig, al voel ik mij altijd nog een beetje ongemakkelijk om over foto’s van te maken. De menukaart is ietsje anders als de ochtend ervoor. Minder healthy opties staan er op het menu en mocht je niet van eieren houden, dan heb je iets minder keus. Zo verschilde het ontbijt van mij en mijn vader in dit opzicht 😉 Desalniettemin was mijn veggie plate een goede keuze en kreeg ik direct al de eerste goede dingen binnen zo vroeg op de ochtend.

Hotspots: Brunchmogelijkheden in Gdansk Hotspots: Brunchmogelijkheden in Gdansk Hotspots: Brunchmogelijkheden in Gdansk

Neighbours Kitchen
A: Szafarnia 11/u12

Gdansk is enorm fotogeniek. Wil je weten waar je de beste fotografiespots in Gdansk vindt?

Food for life

In Sopot vind je Food for Life. Wat mij betreft de minst gezellige van allemaal. Voor vegetariërs de plek waar je vega kunt eten. Het bestellen bij de bar en het zelf ophalen van je bestelling deed mij een beetje fastfood restaurant aan. Verder niet erg want het eten was verder prima en ja, sorry, ik koos helaas weer voor de pannenkoeken met fruit..

Hotspots: Brunchmogelijkheden in Gdansk Hotspots: Brunchmogelijkheden in Gdansk

Food for Life
A: Bohaterów Monte Cassino 47

Drukarnia

Naast Anima de verrassing van Gdansk. In ul. Mariacka verwacht je niet zo’n hippe plek als Drukarnia. Gelukkig kwam ik deze hotspot van te voren al tegen in diverse blogs, anders heb je echt geen idee dat er zo’n leuke restaurant annex werkplek in deze straat zit. Wij besloten hier ’s avonds even een kopje koffie te drinken en een taartje te delen. Waar we dat de avond ervoor nog bij de Mac deden, was ik blij dat we Drukarnia ontdekten. Wat een fijne plek om even bij te kletsen of op je laptop te werken.

Hotspots: Brunchmogelijkheden in Gdansk Hotspots: Brunchmogelijkheden in Gdansk

Drukarnia
A: Noakowskiego 12

Meer inspiratie over Gdansk.

Hotspots // Brunchmogelijkheden in Gdansk

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on