Socials

Hotspots // De leukste hotspots in Stockholm

Hotspots // Ultimate Hotspot Guide Stockholm

Hotspots // De leukste hotspots in Stockholm

Stockholm, voor mij de stad waarbij ik een lijstje had met hotspots die ik graag wilde bezoeken. Waar ik enorm veel leuke plekjes vond waar ik wilde eten. Te veel voor een kort weekend, bleek achteraf. Desalniettemin bezocht ik toch een paar leuke hotspots in de Zweedse hoofdstad die ik graag met jullie wil delen in de Ultimate Hotspot Guide voor Stockholm. Een lijstje met leuke ontbijt plekken, restaurantjes om te lunchen of burgers te eten en een conceptstore, kortom allemaal fijne plekken in Stockholm. Kortom de leukste hotspots in Stockholm voor je stedentrip.

De leukste hotspots in Stockholm

Cafe Pascal

In de wijk Östermalm ligt Cafe Pascal. Een van de favorieten onder de locals in het weekend. Het was er gezellig druk toen ik daar wilde lunchen. Tafeltjes waar je gezellig met je gezelschap plaats kunt nemen en tegenover de bar was een grote tafel voor mensen zoals ik, die in hun eentje gingen lunchen. Je bestelt aan de bar je eten en kan dan alvast een tafeltje zoeken. Voor mij was het in mijn eentje even uitvogelen wat handig was. Er was namelijk weinig plek, dus ik moest mijn stoel bezet houden en in de rij staan 😉 Ik koos voor een soort roggebrood (althans dat denk ik) met daarop avocado en een gepocheerd ei. Mijn warme chocomelk zag er trouwens uit als een cappuccino zo mooi! Ik was net te laat voor de ontbijtspecial, maar ik heb gehoord dat die echt de moeite waard is.

Café Pascal
A: Norrtullsgatan 4

Hotspots // Ultimate Hotspot Guide Stockholm
Hotspots // Ultimate Hotspot Guide Stockholm

Greasy Spoon

Voor pannenkoeken mag je mij altijd wakker maken. Ik probeer graag andere varianten, zeker op reis, en heb al een aantal favorieten kunnen toevoegen. De pannenkoeken bij Greasy Spoon staan zeker in de rijtje. Wat heb ik daar heerlijk ontbeten en werd ik rustig wakker die ochtend. Greasy Spoon is daarnaast een fijne plek om te ontbijten of lunchen. Ook vega’s en vegans hebben hier alle mogelijkheden.
Lees meer over Greasy Spoon

Greasy Spoon
A: Tjarhivsgatan 19 Sodermalm

Hotspots // Ultimate Hotspot Guide Stockholm

Fabrique

Op zoek naar een bakker met een leuk interieur? Dan moet je even binnenwippen bij Fabrique. Deze traditionele Zweedse bakker vind je op diverse plekken in Stockholm. Ik bezocht de vestiging in Gamla Stan om even op te warmen met een kop thee en vond het industriële interieur echt een pluspunt. Fabrique is een leuke plek om even een kop koffie of thee te drinken onder het genot van een Zweedse lekkernij.

Fabrique
A: Lilla Nygatan 12

Hotspots // Ultimate Hotspot Guide Stockholm

Vete-Katten

Wanneer je in Zweden bent moet je toch een keer een fika proberen. Rond 16.00 uur even een break. En dan een van de dingen uit de etalage van Vete-Katten proberen is een goed idee. Vete-Katten is een goede plek om een fika te houden. Het is er gezellig druk en het nodigt uit om even bij te komen van het rondlopen in Stockholm. Daarnaast zit Vete-Katten op de Kungsgatan, dus je kunt zo weer verder met shoppen!

Vetekatten
A: Kungsgatan 55

Hotspots // Ultimate Hotspot Guide Stockholm

Louie Louie

In het hippe Södermalm vind je naast Greasy Spoon ook Louie Louie. Een ander menukaart dan bij Greasy Spoon, want de kaart is meer gericht op warme lunchgerechten. Op een koude dag in Stockholm geen probleem natuurlijk. En daarnaast was het voor mij wel handig, ik wisselde hierdoor het avondeten en de lunch om en kon daardoor nog naar het Fotografiska Museum. Bij Louie Louie bestelde ik een quesadilla, uiteindelijk een prima keuze. Er hing een relaxt sfeertje en daardoor voelde ik mij wel thuis bij Louie Louie.

Louie Louie
A: Bondegatan 13

Hotspots // Ultimate Hotspot Guide Stockholm
Hotspots // Ultimate Hotspot Guide Stockholm

Beer and Barrels

Voor een goede burger kun je in Gamla Stan naar Beer and Barrels. Voor mij een mogelijkheid om dicht bij mijn hostel een hapje te eten. Uiteindelijk een goede keuze. Beer and Barrels  is een gezellig plek dat
wel een beetje weg heeft van een kroeg. Ik at er een heerlijke burger en vond het een leuke plek om makkelijk een hapje te eten.

Beer and Barrels
A: Stora Nygatan 20

Hotspots // Ultimate Hotspot Guide Stockholm

Grandpa

Het lijstje sluit ik af met een conceptstore. Grandpa is een van de bekendste winkels voor conceptstore liefhebbers in Stockholm. Helaas zijn sommige dingen zo mooi, maar vallen ze buiten mijn budget. En ik vloog alleen met handbagage, dus heel veel extra’s kon ik niet meenemen. Maar wat veel mooie spullen hebben ze bij Grandpa. Ook al heb je niet echt budget om iets te kopen, neem toch even een kijkje om inspiratie op te doen.

Grandpa
A: Södermannagatan 21

Hotspots // Ultimate Hotspot Guide Stockholm
Meer lezen over Scandinavië?
Zweden:
Greasy Spoon Stockholm
Solo Stockholm
Budget Solotrip Stockholm
Cityguide Stedentrip Stockholm
– Hotspots in Stockholm


Roadtrip in Scandinavië:
Rondreis Zweden en Noorwegen
Rondreis Zuid Denemarken
Magische rondreis rond de poolcirkel
Accommodaties in Denemarken


Noorwegen
Preekstoel Noorwegen
Wat te doen in Oslo


Denemarken
Odense Denemarken
Aarhus Denemarken
Romo Denemarken
Hygge in Denemarken
Mons Klint
Stevns Klint

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on