Reisinspiratie // De leukste reisboeken

De leukste reisboeken

Op zoek naar reisinspiratie voor je komende bestemming? Dit zijn de leukste reisboeken die bomvol inspiratie zitten. Tips voor nieuwe bestemmingen en reisverhalen om geïnspireerd te worden. Deze reisboeken mogen niet ontbreken in je boekenkast.

Wanderlust- Anne de Buijck

Net voordat ik op vakantie ging zag ik ‘Wanderlust’ voorbij komen op internet. Een handzaam boek, dat natuurlijk niet kon ontbreken in mijn koffer. Opgedeeld in verschillende hoofdstukken geeft Anne je allerlei tips voor travel & style, overnachten, food hotspots en achterin vind je een aantal kleine gidsen van haar favoriete steden. In ‘Wanderlust’ staan niet alleen tips voor reizigers, ook haar eigen ervaringen in de wereld worden gedeeld. Dat is juist het leuke van Wanderlust, de persoonlijke ervaringen en tips van een ervaren reiziger.

Mijn Berlijn – Marjolein van der Kolk

Marjolein deelt al 8 jaar haar ervaringen over Berlijn op haar blog. Haar verhuizing was voor haar omgeving niet een logische stap.  Zoals ze zelf aangeeft, een stad waar niet iedereen enthousiast was in haar omgeving. Een grauwe stad, met een verleden. Maar nu ze eenmaal in Berlijn is, wil ze niet meer weg.  Er valt zoveel te ontdekken in deze stad, dat ze regelmatig keuzestress ervaart. Heel herkenbaar.

Met haar boek ‘Mijn Berlijn’ is hier de stap van haar online blog naar papier. Toch is het boek zeker een aanvulling naast haar blog. Het boek bevat al haar persoonlijke tips en favorieten, een boek met insider tips en leuke verhalen. Je vindt er niet de standaard tips die je in een reisgids tegenkomt en juist door de verhalen die ze er bij voegt, is het ook voor mensen leuk die er al vaker geweest zijn. Je waant je in het hedendaagse Berlijn.

Lonely Planet – National Parks of America

De Nationale Parken in Amerika bestaan dit jaar 100 jaar. In 1916 was het president Woodrow Wilson die de National Park Service oprichtte voor het behoud van de natuur. Ter ere van het 100 jarig bestaan bracht Lonely Planet dit prachtige boek van alle 59 Amerikaanse Nationale Parken uit. Een item dat je zeker kunt toevoegen aan je Amerika collectie. Van alle parken worden tips gegeven wat je er kunt doen, wat je er kunt zien, de mooiste hikes of waar je kunt overnachten. Ze geven een programma voor als je er een dag of meerdere dagen bent.

Het boek is mooi vormgegeven en de foto’s zijn uitnodigend. Het liefst wil je direct richting Amerika om één van de Nationale Parken te bezoeken. Ik ben op dit moment alleen in Yosemite National Park, Death Valley en de Grand Canyon geweest, dus voor mij zijn er nog genoeg mooie parken om te bezoeken. Een park dat op mijn bucketlist staat is Yellowstone National Park, maar na het zien van de foto’s van Grand Teton en de Great Smoky Mountains kan ik ook niet wachten om die te bezoeken.

Liesbeth Rasker – Solo reizen

Mocht je al solo hebben gereisd dan is het boek van Liesbeth zeker een aanrader. Er staan leuke en herkenbare verhalen in. Tips voor diverse solo bestemmingen en tips voor het reizen in het algemeen. Ook voor mensen die nog twijfelen of solo reizen hun ding is, is Solo Reizen aan te raden. Misschien wel net het zetje dat ze nodig hebben om een keer alleen op reis te gaan.

Marloes de Hooge – Bucketlist reizen

Waarschijnlijk heb jij net als de meeste reizigers een bucketlist. In dit boek vind je genoeg inspiratie om deze aan te vullen met toffe reizen naar Amerika, IJsland, Zuid Amerika en roadtrips in Europa. Tips voor roadtrips die je kunt maken waarbij gedacht wordt aan hoe lang je er het beste de tijd voor kunt nemen tot aan tips voor welke route en stops onderweg. Bucketlist reizen is zo’n boek voor op de koffietafel waar je regelmatig even doorheen bladert.

Lonely Planet – Where to go when

Een reisboek bomvol inspiratie! Voor ieder jaargetijde vind je de beste tips om naar af te reizen. In een bepaalde maand kun je kiezen aan de hand van je interesses en zo kom je op een bestemming uit die uitermate geschikt is om in die maand te bezoeken. Daarnaast is Where to go when ook gewoon leuk om door te bladeren en inspiratie op te doen voor nieuwe bestemmingen.

Lonely Planet – Solo Travel Handbook

Binnen de collectie van Lonely Planet kan een handboek over solo reizen natuurlijk niet ontbreken. Tips voor zowel de meer ervaren reiziger als de beginneling vind je in het Solo Travel Handbook. Je krijgt advies van de meest ervaren solo reizigers over budget, routes en hoe je andere mensen kunt ontmoeten onderweg.

De reisverhalen van Iris Hannema

Hoewel de reizen die Iris maakt ver buiten mijn comfort zone zijn, lees ik deze verhalen met plezier. Ik kreeg tijdens het lezen een soort respect voor haar manier van reizen. Dus wil je lezen over een vrouw die alleen reist en eigenlijk geen angst kent? Dan zijn de boeken van Iris Hannema perfect!

Op zoek naar leesinspiratie over Amerika? Lees dan de tips voor boeken over Amerika.
De leukste reisboeken

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

2 comments

  1. Ben vooral benieuwd naar het boek van Berlijn. Ben er onlangs geweest een weekend maar dit was veel te kort. De Lonely Planet is niet helemaal mijn ding, vind het nog redelijk toeristisch allemaal wat erin staat

    1. Het boek van Berlijn is prachtig! Staan zoveel tips in! Die van de lonely planet vind ik vooral mooi vormgegeven en qua informatie aanvullend. Een mooi koffietafelboek 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *