Socials

Getest // Review American Tourister koffer

American Tourister Koffer

Getest // Review American Tourister koffer

Koffers, af en toe de meest onhandige dingen. Zeker in huis nemen ze redelijk wat ruimte in tijdens de momenten dat je thuis bent. Maar ook op reis zijn ze niet altijd even praktisch. Wieltjes die niet soepel rijden, alle spullen na een reis er weer in proppen of koffers die beschadigd van de bagageband komen. En dat laatste gebeurde mij al twee keer. Daarom was het tijd voor een stevigere koffer die hopelijk jaren meegaat. Ik testte de koffer van American Tourister. Benieuwd naar mijn ervaringen? Lees dan mijn review over de American Tourister koffer.

Review American Tourister Koffer

De reden voor een nieuwe koffer

Voordat ik in 2013 naar New York ging, kreeg ik voor mijn verjaardag een nieuwe koffer. Een witte van Princess. Schoon zou hij vast niet blijven, maar opvallend was hij wel. Dat hij letterlijk maar een reis zou maken, had ik van te voren niet verwacht. Na New York kwam de koffer met een scheur erin van de bagageband. Gelukkig kon ik direct een claim indienen bij de verzekering en nog geen twee dagen later had ik het bedrag op mijn rekening.

Tijd voor koffer twee van Princess, deze keer een blauw / groene variant. In tegenstelling tot de eerste koffer had deze naast het TSA slot ook een ingebouwde weegschaal. Eentje die mij afgelopen jaren heeft gered qua kilo’s, dus dat was zeker een toegevoegde waarde. Deze keer hield de koffer het iets langer vol gelukkig. In 2017 maakte ik een roadtrip door Litouwen en Letland en nadien kwam ook koffer twee met een scheurtje van de bagageband. Ook nu weer direct een claim ingediend, maar helaas was deze koffer al te oud om er een fatsoenlijk bedrag voor terug te krijgen. Wat je dan doet? Juist de koffer gewoon blijven gebruiken. De vijf vluchten naar New York en terug waren dan ook iets teveel van het goede en de scheur werd natuurlijk groter. Tijd voor duct tape over de scheur. Tijdens mijn reis naar Portland werd de koffer natuurlijk gecontroleerd in Amerika. Tijd om na te denken over een nieuwe koffer, want nog een reis zou niet lukken en ik moet er niet aandenken dat al mijn spullen los over de bagageband gaan.

Reizen algemeen

Zoektocht naar een nieuwe koffer

Tijd voor een nieuwe koffer, koffer nummer drie sinds 2013. Een die mijn reizen overleefd en waarmee ik met een fijn gevoel op reis ga. Een die dus steviger is dan mijn vorige twee koffers. De koffer onder de koffers is natuurlijk Samsonite. Hele goede koffers, maar natuurlijk zit daar ook een prijskaartje aan. American Tourister is onderdeel van Samsonite Europa en ook deze koffers zijn van prima kwaliteit, maar net iets goedkoper. Over American Tourister had ik veel goede verhalen gehoord en daarom besloot ik om eens te kijken naar een nieuwe koffer van American Tourister. Na het kiezen van mijn vereisten (American Tourister, vier wielen, 77 t/m 85 cm en een TSA slot), viel mijn oog al snel op de Bon Air van American Tourister.

Getest – mijn review van American Tourister koffer

Binnen een week na mijn bestelling had ik de koffer al binnen. Over de kleur had ik nog enige twijfels, ik wilde graag een opvallende kleur, zodat herkennen op de bagageband makkelijker is, maar geen Barbie roze kleur. Die twijfels verdwenen helemaal toen ik de koffer uit de doos haalde. Het is een opvallende kleur geworden, maar persoonlijk vind ik het niet te roze. De koffer rolt enorm soepel op de vier wielen en hij voelt erg stevig. Natuurlijk moet ik dit nog even uittesten tijdens een reis, maar vooralsnog ben ik tevreden. Wat mij opvalt zijn de extra ritsen op het zijvak. Hoewel de meeste koffers wel een rits hebben voor dit vak, zitten hier nog extra ritsen op het zijvak. Hierdoor kun je bijvoorbeeld nog extra spullen opbergen, om bijvoorbeeld snoertjes op te bergen. Een weegschaal, zoals die op mijn oude koffer wel zat, ontbreekt. Hopelijk heb ik inmiddels genoeg ervaring om te voelen hoe 20 kilo voelt.

Specificaties American Tourister Bon Air

Gewicht: 4.2 kilo
Wielen: 4
Afmetingen: 75x54x29 cm
Inhoud: 91 liter
Garantie: 2 jaar
TSA Slot: Ja
Kleur: Azelea Pink

Ervaringen met de koffer van American Tourister na een aantal keren reizen

Update maart 2020. Na een aantal reizen, kom ik tot de conclusie dat de Bon Air van American Tourister erg fijn is om mee te reizen. Het is een ruime koffie met handige vakken en stevig wanneer je er mee op reis gaat. Wanneer ik niet om kilo’s hoef te denken bij mijn reizen, gaat deze koffer mee op reis. Overigens mis ik mijn
Klik hier om ook een American Tourister Bon Air te bestellen. De koffer is in verschillende kleuren te bestellen.

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik deel echter niets anders dan mijn eigen mening.

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on