Socials

Getest // Review Fjällräven Stina Jacket

Review Fjallraven

Getest // Review Fjällräven Stina Jacket

In de zomermaanden blijf ik het altijd lastig vinden wat voor jas je het beste aan kunt doen. Een spijkerjas is een prima optie voor een stedentrip, maar wanneer het warmer wordt, lastiger op te bergen. Een dunne outdoorjas biedt meer mogelijkheden. Warm genoeg op de koudere momenten en makkelijk op te vouwen en in een tas te doen als de temperaturen hoger worden. Een ideaal en stijlvol voorbeeld is de Stina Jacket van Fjällräven. Lees hier mijn review van de Stina Jacket van Fjällräven.

Een duurzame outdoorjas van Fjällräven

Het Zweedse merk Fjällräven staat bekend als outdoormerk en dat is goed te zien in hun collectie. Een wisselende collectie met vele items, denk aan tassen, jassen, broeken en vesten, die geschikt zijn voor outdooravonturen. Waar outdoorkleding vaak een niet zo trendy imago heeft, is dat bij de kledinglijn van Fjällräven niet het geval. Hippe producten die ook nog eens duurzaam zijn. Door het gebruik van G-1000 zijn vele items slijtvast en kunnen ze jaren mee.

De Stina Jacket is zo’n voorbeeld van een duurzame outdoorjas uit de collectie van Fjällräven. Een fijne en praktische zomerjas die naast outdooravonturen ook geschikt is voor het dagelijks gebruik. Het is een lichte jas met capuchon en bevat een tweetal zakken aan de buitenkant en twee zakken binnen in.

Kenmerken van de Stina Jacket

Allereerst is de Stina Jacket van Fjällräven in verschillende kleuren beschikbaar. Zes verschillende mogelijkheden heb je bij de Stina Jacket: Raspberry Red, Dusk, Black, Green, Sage Green en Dark Navy. Stuk voor stuk prachtige kleuren die passen bij de outdoor uitstraling van Fjällräven.

De Stina Jacket is voorzien van de G-1000 lite waardoor het een slijtvaste stof is, ideaal als je de bossen in gaat en langs takken loopt. De mouwen van de jas zijn voorgevormd en sluiten daardoor goed aan op je lichaam. De capuchon zit vast op de jas en helpt je hoofd te beschermen bij harde wind of een bui. De jas is namelijk wel winddicht, maar niet waterdicht – alleen waterafstotend. Daarentegen is de jas wel sneldrogend mocht je een regenbui krijgen.

Fjällräven Stina Jacket

Mijn ervaringen met de Stina Jacket van Fjällräven

Tijdens een week Terschelling was het tijd om de jas te testen. Je merkt direct dat het een lichte jas is die bij mij in één keer goed aansloot. Je kunt er in de koudere maanden nog een vest onder doen, het voelt niet te strak daardoor. Je merkt dat de jas winddicht is en zorgt ervoor dat je warm blijft tijdens een strandwandeling met harde wind. De zakken van de Stina Jacket zijn niet super ruim, maar dat zorgt ervoor dat de jas mooi aangesloten blijft zitten. De steekzakken in de binnenkant geven ook nog wat ruimte om kleine, platte dingen op te bergen.

De winddichtheid zorgt ervoor dat je heerlijk warm blijft. Klein minpuntje is dat de jas niet waterdicht is, maar alleen waterafstotend. Hoe erg een regenbui is heb ik nog niet ervaren, maar ik denk dat het uiteindelijk mee gaat vallen en je de jas prima aan kan met wisselvallig weer.

Fjällräven Stina Jacket
Ik draag de Rasberry Red en een M

De jas bestellen?

Hij is onder andere te koop bij Fjällräven, Bever of bij Bol.com.

Benieuwd naar andere reviews?

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on