Socials

Review // Op eigen kracht – 4 jaar op avontuur

review op eigen kracht

Review // Op eigen kracht – 4 jaar op avontuur

Een enorm dik boek met 400 pagina’s aan inspiratie om te reizen. En niet zomaar reizen, reizen op eigen kracht. Dat is de titel van het boek van Zoe Agasi en Olivier van Herck. Een koffietafelboek vol met foto’s en tips om te reizen. Ze nemen je mee in hun vier jaar durende trip. Van alle mooie momenten, tegenslagen en allerlei tips om ook zo’n avontuur aan te gaan. Benieuwd naar het verhaal en het boek? Lees dan de review van Op eigen kracht.

4 jaar reizen & 6 verschillende methodes

Met een idee dat voortkomt uit niet alles bewaren voor later, want misschien is dat later er niet, stappen de Nederlandse Zoe en de Belgische Olivier in het diepe. Reizen op een manier zoals ze nog nooit eerder hebben gedaan. Een reis zonder plan en zonder einde, misschien zijn dat wel de meest onvergetelijke reizen die je maakt. En dat hun reis een onvergetelijke reis is geworden kun je wel zeggen. Met vier jaar reizen, zes verschillende reismethodes en meer dan 40.000 kilometer op de teller is hun reis een memorabele reis geworden.

Zes verschillende reismethodes? Nu denk je vast aan een bus, trein, auto of vliegtuig, maar niets is minder waar. Deze tellen niet eens mee in het lijstje. Overigens ook niet de reismethodes waar ze voor willen gaan op reis. De titel zegt al genoeg; op eigen kracht wordt er gereisd. Startend met een fietstocht door Europa, aansluitend een zeiltocht via Afrika naar Zuid -Amerika, een fietstocht van het zuiden van Amerika naar de Verenigde Staten, een lange afstandswandeling door Amerika, skiën in Noord -Amerika en uiteindelijk een skate tocht van Nederland naar Zweden. Zes reismethodes waar niets vanzelfsprekend is, waar lichamelijke inspanning voor nodig is en waar ze regelmatig op de proef gesteld worden.

  • 27959 kilometer op de fiets
  • 6289 kilometer zeilen
  • 1309 kilometer te voet
  • 887 kilometer skiën
  • 3354 kilometer skaten
  • 1161 kilometer per kano

Handige reistips voor avonturiers

Al hun ervaringen, routes, tips en paklijsten heb ze na hun reis gebundeld in het boek Op eigen kracht. Het boek is opgedeeld in zes verschillende delen en neemt je mee in hun avontuur. Naast het verhaal van hun reis, geeft het antwoord op alle vragen die ze onderweg op reis kregen. Vier thema’s keren terug: Wat wij leerden, tips, zo doen wij dat en portretten van mensen die ze tegenkwamen. Onderwerpen als hygiëne op reis, opgeven, ziek zijn, overnachten, paklijsten, eten, kamperen, relaties, plannen en samen keuzes maken komen aan bod.

Een dilemma wat bijvoorbeeld uitgelicht wordt is het vele overnachten bij andere mensen. Vanuit hun omgeving worden ze hierdoor af en toe gezien als profiteurs die leven op andermans zak. Maar hun ervaringen zijn compleet anders. Je geeft gastvrijheid terug aan de mensen, het is voor hun een hele fijne ervaring om eens twee vreemden aan tafel te hebben en ervaringen uit te wisselen. Sommige ontmoetingen zijn zo geweldig, dat ze gerust een paar dagen blijven.

review op eigen kracht
Foto’s Weleaf.nl

Op eigen Kracht

Op eigen kracht is hierdoor niet alleen een informatief boek geworden vol handige tips en ervaringen om zelf ook een keer op avontuur te gaan, het is daarnaast ook nog eens prachtig vormgegeven. De foto’s, die ze overigens zelf namen tijdens hun reizen, zijn prachtig en ondersteunen het verhaal. Hun manier van reizen was al inspannend genoeg en als je dan bedenkt dat ze onderweg ook al het beeldmateriaal zelf geschoten hebt, alleen maar respect. Op eigen kracht is door de dikte een koffietafelboek geworden die niet mag ontbreken bij iedereen die van een beetje avontuur houdt.

Review op eigen kracht

Bestel hier Op eigen kracht

OP ZOEK NAAR ANDERE TOFFE REISBOEKEN?

Ontdekt alleen of met anderen de wereld. Your Travel Guide wil je inspireren om te onthaasten in het leven, om langzamer te reizen, een andere manier van reizen toe te passen en bijzondere ervaringen op te doen. Om slow travel toe te passen in je reizen. Mijn liefde voor lijstjes komt terug in dingen die je kunt doen op bestemmingen, niet dingen die je moet afstrepen. Met slow travel kun je denken aan rondreizen/ treinreizen, solo travel, nature escapes, Micro avonturen, bijzonder overnachten, off the beaten en bijzondere ervaringen, verdieping in culturen en slow travel in steden. Kortom een bewuste manier van reizen.

Follow us on