Socials

Review // Sorel snowboots voor dames

Review // Sorel snowboots voor dames

Review // Sorel snowboots voor dames

Snowboots, we hoeven ze tegenwoordig niet zo vaak meer te dragen in Nederland. De temperatuur schommelt in de winter vaak rond het vriespunt en dat is niet per se een temperatuur om snowboots aan te doen. Ga je op wintersport of naar de poolcirkel, dan zijn snowboots redelijk een pre. Zeker in de gebieden in de poolcirkel met temperaturen van -20 graden bieden snowboots de uitkomst. Allerlei merken hebben tegenwoordig warme snowboots, maar die van Sorel staan bekend als een van de beste en warmste snowboots die er zijn. Tijd voor een review van de snowboots van Sorel.

Snowboots van Sorel

Waar meer dan zestig jaar geleden de snowboots van Sorel nog gemaakt werden om praktische redenen, zijn ze inmiddels niet meer uit de outdoor winkels te denken. Gemaakt om arbeiders in extreme weersomstandigheden van warme voeten te voorzien, is de snowboot van destijds nog steeds de basis voor de snowboots van Sorel die je nu in de winkel ziet. De snowboots staan bekend om hun functionaliteit en in de loop van de jaren is daar het stukje mode bijgekomen. Daardoor is de snowboot van Sorel de perfecte schoen om te dragen tijdens koude dagen.

Review // Sorel snowboots voor dames

Sorel 1964 PAC 2

Ik koos voor de Sorel 1964 PAC 2 als snowboots voor de koude dagen. Het zijn stijlvolle en vooral ook warme laarzen met een hippe uitstraling. De grijs witte variant vond ik een fijne kleur die bij veel kledingstukken past. De buitenkant is gemaakt van waterdicht suede en de zool heeft veel profiel. Ideaal bij winterse omstandigheden. Aan de bovenkant van de schoen vind je een randje imitatiebont, wat het tot een hippe schoen maakt.

Review // Sorel snowboots voor dames

Review Sorel snowboots 1964 PAC 2

Hoewel er niet veel winterse temperaturen zijn geweest afgelopen tijd, probeerde ik de schoenen tijdens een trip naar de Eiffel. Bij het aantrekken van de schoen valt mij op dat hij nog heel stroef is, inlopen is zeker gewenst. Het voelt in het begin alsof je een ski schoen aantrekt. De belofte van warme voeten komt zeker uit. De schoenen beschermen je tegen temperaturen tot -25 graden. De grip in het bos is goed, maar in de sneeuw heb ik dit nog niet getest. Echt grote afstanden heb ik er nog niet opgelopen, ik moet ze daarvoor eerst nog goed inlopen. De schoen sluit verder goed aan, ik kon de 1964 PAC 2 in mijn eigen maat bestellen. Op dit moment heb ik nog geen winterse tripjes op de planning staan, maar ik hoop volgend jaar naar Fins Lapland in de winter af te reizen. Tijd om ze dan ook met temperaturen onder het vriespunt te testen.

Specificaties Sorel 1964 PAC 2

  • Vetersluiting
  • Uitneembare binnenvoering
  • Geschikt tot -25 graden
  • Bovenwerk van suede
  • Waterdicht
  • Rubberen voetzool
  • Kleur: grijs-wit

De snowboots bestellen? Dat kan o.a. bij Bol.com en bij Plutosport. Mocht de Caribou er niet meer zijn, dan zijn er nog andere modellen van Sorel die je kunt bestellen.

Review // Sorel snowboots voor dames
Meer reviews lezen?
Review Protest zomerkleding
Review Protest wintercollectie
Review Time to Momo reisgids
Review American Tourister
Review Eagle Creek

Disclaimer: De snowboots van Sorel kreeg ik van Plutosport, ik deel echter niets anders dan mijn eigen mening.

Sinds april 2016 is Your Travel Guide een inspiratieplatform voor reizen dicht bij huis, in Europa en in de rest van de wereld. Je vindt mijn liefde voor lijstjes terug in complete bestemmingsgidsen; wat zijn de leukste bezienswaardigheden, culinaire hotspots, routes voor roadtrips/rondreizen, nature escapes, wandelmogelijkheden, outdooravonturen en bijzondere accommodaties. Your Travel Guide is een combinatie tussen natuur, cultuur, avontuur en culinair. Je vindt er zowel inspiratie voor bekende bestemmingen als off the beaten plekken. Inmiddels is YTG ook een platform voor soloreizigers. Liefde voor New York en de Waddeneilanden.

Follow us on