De Geierlay hangbrug bezoeken in de Eifel – go or no go?

De Geierlay hangbrug bezoeken in de Eifel - go or no go?

Wie heeft de beroemde trekpleister van de Eifel nog niet voorbij zien komen op Social Media? De Geierlay hangbrug is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in de regio. Het wordt ook wel gezien als de mooiste hangbrug van Duitsland. Tijdens een bezoek aan de Eifel konden we het niet laten om over de Geierlay te wandelen. Dat de hangbrug populair is, hebben we gemerkt. Is het de moeite waard om de Geierlay hangbrug bezoeken in de Eifel?

Geschiedenis van de Geierlay hangbrug in Duitsland

Pas sinds enkele jaren is de Eifel een bezienswaardigheid rijker. In 2015 werd begonnen met de bouw van de Geierlay. Met een lengte van 360 meter is het een van de langste voetgangersbruggen van Europa en was een tijdlang de langste van Duitsland. Je wandelt over 100 meter hoogteverschil. De brug is gebouwd naar voorbeelden van Nepalese hangbruggen en de naam Geierlay is afgeleid aan het gebied waar de brug zich bevindt.

De Geierlay hangbrug bezoeken in de Eifel - go or no go?
De Geierlay hangbrug bezoeken in de Eifel - go or no go?

Je bezoek aan de Geierlay hangbrug

De hangbrug is het hele jaar gratis te bezoeken. Ieder jaargetijden heeft zijn eigen charme. In de decembermaanden is de brug verlicht en in de herfst hebben de bomen onder de brug prachtige kleuren. De dichtstbijzijnde plaats is Morsdorf. Hier vind je verschillende parkeerplaatsen van waar uit je de wandeling naar het begin van de brug kunt starten. Het is namelijk nog 1,5 km lopen via een verharde weg. Van uit het niets doemt ineens de hangbrug op. Je kunt de hangbrug over wandelen en weer terug gaan, maar je kunt er ook een dagtrip van maken.

De Geierlay hangbrug bezoeken in de Eifel - go or no go?
De Geierlay hangbrug bezoeken in de Eifel - go or no go?

Wandelen rond de Geierlay

Op aanraden van onze host besloten wij een wandeling te maken door het natuurgebied onder de brug. Pas hier heb je het gevoel dat je in de natuur bent beland. Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt volgen. Zo kun je de Geierlayschleife lopen. Een route van 6.4 km, waar je ongeveer 2,5 uur over doet. Wij zelf besloten een bordje te volgen naar Morsdorf, de plek waar onze auto stond. Een route, inclusief de wandeling naar de Geierlay, van iets meer dan vijf kilometer. Onderweg is het heuvelachtig, met af en toe even pittig klimmen. Toch voelde de wandeling alsof we er even uit waren en echt in de natuur.

Meer tips voor wandelingen in de Eifel

De Geierlay hangbrug bezoeken in de Eifel

De Geierlay hangbrug bezoeken in de Eifel – het bezoeken waard?

Zoals ik al noemde, is het een populaire bezienswaardigheid geworden in de Eifel. De wandeling er naar toe loopt door weilanden en je hebt nog weinig het idee dat je in een natuurgebied bent. Ineens doemt de brug op vanuit het niets en zie je aan beide kant een aantal bomen. Pas beneden in het dal zie je een bosrijk gebied. Dat je de brug voor je alleen hebt, is eerder een uitzondering. Toch lukte het ons wel om de brug voor ons alleen te hebben en hebben we redelijk wat foto’s kunnen maken. De tip zoals bij zoveel bezienswaardigheden, vroeg er naar toe. Misschien dat laat op de middag ook nog een optie kan zijn, maar wij stonden om 9 uur in Morsdorf. Slechts een handvol mensen was rond dat tijdstip aanwezig waarbij de meesten verder gingen om te hiken. Doordat we zo vroeg bij de brug waren vond ik het wel de moeite waard. Natuurlijk moet je even de windmolens die je in de verte ziet staan vergeten. Combineer een bezoek aan de brug met een wandeling vroeg op de dag en het is de beste ervaring. Of het de moeite waard is? Ik vond onze trip, een bezoek aan de hangbrug en een wandeling vroeg in de ochtend, een heerlijke zaterdagbesteding. Maak vooral ook de wandeling door het dal naar Morsdorf en je hebt het gevoel even helemaal in de natuur te zijn.

De Geierlay hangbrug bezoeken in de Eifel

Praktische tips voor een bezoek aan de Geierlay hangbrug

  • Wanneer je vroeg bent en buiten het hoogseizoen, kun je vaak doorrijden naar de eerste parkeerplaats in Morsdorf. Er zijn er in totaal vier, allemaal betaald.
  • Neem cash mee voor de parkeerautomaat.
  • Wanneer je gaat wandelen, zijn wandelschoenen handig.
  • Bij het bezoekerscentrum kun je informatie halen, er bevindt zich hier ook een (betaald) toilet en een cafe.
  • Overnachten deden wij in Ediger Elle. In het schattige dorpje hadden wij een appartement via Interhome. Een fijne plekje en een goede uitvalsbasis voor een weekend in de Eifel. Eventuele andere opties in de regio om te overnachten vind je hier.
De Geierlay hangbrug bezoeken in de Eifel
Meer lezen over Duitsland?
Het Adelaarnest in Berchtesgaden
Rugen
Het Duitse Waddeneiland Borkum
Berlijn
Hamburg
Dresden


Andere bezienswaardigheden getest
Berchtesgaden
Blue Lagoon in IJsland
Alcatraz in San Francisco

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *