Hotspot // Konbu Streetfood in Groningen

Travel Inspiratie Citytrips // Bucketlist Groningen: 25 dingen die je ooit gedaan moet hebben

In Groningen komen er maandelijks nieuwe hotspots bij en het is altijd leuk om weer een nieuwe plek uit te proberen. Voor mij was Konbu de verassing destijds in Groningen. Vietnamees eten bij Konbu Streetfood is een enorme aanrader. Ze hebben een fijne menukaart waar je ook kleine gerechten van kunt bestellen. Een ideale hotspot om samen te dineren in Groningen. 

hotspot konbu streetfood groningen

Vietnamees eten

Relaxt genieten van Asian Food? Geen overvolle tafels, waar je op elkaar gepropt zit? Dat is het idee van Konbu Street Food in Groningen. Een nieuw concept dat je vindt in de Oosterstraat. Het restaurant is ruim opgezet met ongeveer 10 grote tafels. Ze zijn eigenlijk bedoeld voor vier personen, maar je kunt ook prima met twee personen plaatsnemen. Konbu Streetfood zou meer klanten binnen kunnen halen door kleinere tafels te plaatsen, want de meeste gasten waren maar met twee personen, maar ze willen liever tevreden klanten dan zoveel mogelijk klanten tegelijk. Dat zie je ook terug in het restaurant en de bediening. Er hangt een heerlijke relaxte sfeer.

hotspot konbu streetfood groningen

Sfeer

In een minimalistische ruimte met overal polaroidfoto’s aan de rekken en relaxte muziek geeft het je het gevoel dat je nog even aan het genieten bent van vakantie. Op de kaart vind je gerechten uit Zuid-Oost Azië met als specialiteit Vietnamese Pho en de Japanse Ramen. Je vindt diverse voor- en hoofdgerechten op de kaart, maar eigenlijk mag je ook gewoon drie voorgerechten bestellen als je daar zin in hebt. Je wordt geholpen door leuke en vriendelijke bediening die oog hebben voor de gasten.

hotspot konbu streetfood groningen

hotspot konbu streetfood groningen

Na lang twijfelen koos ik uiteindelijk voor de grilled dumplings filled with pork and vegetables als voorgerecht bun cowabunga met beef als hoofdgerecht.

hotspot konbu streetfood groningen

Het leuke, en dat geeft de sfeer ook goed weer, is de foto die achteraf werd gemaakt. Hij werd opgehangen aan het rek en je mocht er ook een mee naar huis nemen (edit augustus 2019; bij een later etentje gebeurde dit niet)

Konbu Streetfood
A: Oosterstraat 10
Overige hotspots & bezienswaardigheden in Groningen en omgeving:
Zondag Noorderplantsoen
Student Hotel
The Commons
Pernikkel Groningen
Alle hotspots in Groningen
City Guide Groningen; hotspots en bezienswaardigheden
Hofjes in Groningen
Hoe de provincie Groningen je nog kan verrassen
Werkplekken in Groningen
Hotspot: konbu streetfood

Misschien vind je deze ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *